2009-09-14

War on terror fortsätter

I USA har presidenten förlängt det säkerhetsmässiga undantagstillstånd som infördes den 11 september 2001. War on terror fortsätter alltså. Och det skördar offer.

En och annan terrorist åker säkert fast.

Men allt mer offras samtidigt vad gäller de medborgerliga fri- och rättigheterna – vilket drabbar vanliga, hyggliga, hederliga människor över hela världen.

Collateral damage är nyspråk för att döda oskyldiga civila i krig. På samma sätt håller War on terror på att bli nyspråk för att inskränka vanliga människors fri- och rättigheter, införa en aldrig tidigare skådad övervakningsstat och sätta upp taggtråd kring det öppna, fria samhället.

Det måste gå att bekämpa politiska våldshandlingar utan att samtidigt offra just de principer som man i grunden säger sig vilja försvara. Det måste gå att upprätthålla en godtagbar nivå av ordning och säkerhet utan att våra egna myndigheter blir ett större hot mot vår frihet än vad terroristerna är.

Länk: Fortsatt undantagstillstånd i Oceanien

10 kommentarer:

  1. "Det måste gå att bekämpa politiska våldshandlingar utan att samtidigt offra just de principer som man i grunden säger sig vilja försvara."

    Problemet är väl just att man inte gör mycket mer än "säger" sig vilja försvara dessa principer. Nu handlar det inte längre om vad man säger utan faktiskt om vad man gör !

    // tyckare

    SvaraRadera
  2. http://www.news10.net/news/local/story.aspx?storyid=66559&catid=2

    SvaraRadera
  3. Hmm.....
    Minns inte riktigt hur det förhåller sig men sist jag läste om en "beslagtagen" laptop vid inresa till U.S.A. så hade ägaren efter 2 år fortfarande inte fått tillbaka sin dator. Kanske han har fått den nu, vet ej.

    // tyckare

    SvaraRadera
  4. Jag skulle vilja rekommendera filmen "Uncostitutional", som lätt går att hitta på en fildelningssajt nära dig.

    Unconstitutional (info på IMDB)

    A documentary that investigates the ways in which the civil liberties of American citizens and immigrants have been rolled back since the September 11 and the Patriot Act.

    SvaraRadera
  5. Kriget inte bara fortsätter, Obama har utökat penganivån, fortsätter med tortyren och allt annat Chimpansen före honom pysslade med. Några av de "positiva" rapporter vi fått från USA med avseende på ekonomin härrör direkt från utökade militära anslag. Den nya presidenten är uppenbarligen en värre galning än den förra, och det bådar inte gott.

    SvaraRadera
  6. "Det måste gå att bekämpa politiska våldshandlingar utan att samtidigt offra just de principer som man i grunden säger sig vilja försvara."

    Bruce Schneier skrev nyligen på det temat.

    SvaraRadera
  7. Nåja, nu handlar det närmast om att få behålla Guantanamo-fångarna bakom lås och bom.

    Undantagslagen anses göra det möjligt att hindra dem att få sitt fall prövat i domstol.

    Fast den tolkningen är ju tveksam. Det beror väl på vad man tycker att man är invaderad. Något uppror pågår ju inte.

    SvaraRadera
  8. Har nu spenderat tid till att titta igenom filmen "Uncostitutional". En dokumentär som alla borde titta på. Detta USA och dess politiska etablissemang är riktigt "fucked up" och det amerikanska folket nojar iväg i 280. Denna "patriot act" är som en cancer svulst och dess tentakler är på väg mot Euoropa, inte med täckmanteln att det ska jagas terrorister, utan nu är det "fildelare" som ska jagas.

    SvaraRadera
  9. Det finns mer än rimliga tvivel på att fenomenet 9:11 inte var en terrorattack, utan i själva verket något helt annat.

    Om det, via en ordentlig utredning, vilket ännu inte gjorts, kan påvisas att det inte rörde sig om en sk; terroristattack (terror är det oavsett! Frågan är vilka som låg bakom och vilket syftet var), så är det ett gott incitament för att kräva att ALLA integritetskränkande lagar införda efter 9:11, ogiltigförklaras!

    : Loin

    SvaraRadera
  10. UNCONSTITUTIONAL: THE WAR ON OUR CIVIL LIBERTIES
    (Tack TTime)

    Gratis och lagligt...

    http://freedocumentaries.org/film.php?id=90

    Klicka på: Watch Film Now!

    : Loin

    SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.