2009-10-22

Telekompaketet: Väntans tider

I dag är det trialog. Det vill säga att ledarna för Europaparlamentets och ministerrådets delegationer till förlikningskommittén om EU:s telekompaket skall träffas.

På bordet ligger den text som vi bloggade om i går. En text som Engström, Lamberts och Svensson inte ställde sig bakom - först och främst eftersom vi aldrig fick något vettigt, skriftligt beslutsunderlag. (Läs mer om det hos Christian och i min tidigare bloggpost.)

I går kväll sände vi in vår kommentar, som landade i att vi förväntar oss att delegationsledningen upprätthåller tillägg 138:s prnciper om att ingen skall kunna stängas av från nätet utan föregående domstolsbeslut. Vilket tyvärr känns mest som en from förhoppning.

Nu får vi se vad som händer i trialogen. Om vi har tur har vi en rapport innan Dödsstjärnan töms på folk i eftermiddag. Annars under morgondagen.

6 kommentarer:

 1. Om man inte ställer sig bakom några förslag får man aldrig igenom något.
  Piraterna är ett skämt.
  de har en del att lära från erfarna och framgångsrika parlamentariker som Fjellner och Hökmark. En bra början är att inte sätta i sig i knät på grönvänstern

  SvaraRadera
 2. Vi står bakom 138 tills vidare. Med bra legal advice.

  EPP får väl ge oss ett bättre bud, så kan vi rösta för jordbrukssubventioner, industristöd och moralpanik med dem istället... ;-)

  Men det kräver ju då förstås att EPP ställer upp på saker som integritet, internets frihet, rättssäkerhet och så. Jasså, inte det?

  SvaraRadera
 3. Anonym:

  Så man ska ställa sig bakom förslag som går emot det man jobbat för bara för att få igenom ett förslag? Jag missar att se logiken i det.

  SvaraRadera
 4. Anonyms tankegång är så typisk för den poänglöshet som utmärker den politisk-byråkratiska klassen idag. Det är viktigt att vara framgångsrik och få igenom sin politik. Det spelar ingen roll vilken politik det är (fast helst ska den kallas liberal).

  SvaraRadera
 5. Hax: "Men det kräver ju då förstås att EPP ställer upp på saker som integritet, internets frihet, rättssäkerhet och så. Jasså, inte det?"

  EPP är i alla fall inte för Tobinskatt och våldtäkt på tryckfriheten.

  SvaraRadera
 6. Om någon undrar så är tryckfrihet samma sak som yttrandefrihet.

  SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.