2009-11-09

SvD: Realtidsgräv med läsarna

Svenska Dagbladet provar nya arbetsformer.

Just nu håller tidningen på med ett gräv om slöseri med svenska biståndspengar. Man kommer att granska "kommunala politikers resor till biståndsländer, tveksamma projekt och systemet som gör det möjligt".

Vilket är intressant, i sig. Det nya är att detta är ett öppet gräv i realtid. Det sker i bloggform på SvD.se. Där kan läsare, uppgiftslämnare och andra komma med kommentarer. Det går också bra att maila direkt till journalisterna.

Man kan alltså konstatera att en av landets största morgontidningar nu provar på delvis samma arbetsformer som vi bloggare har använt oss av länge. Med en stor läsekrets - det vill säga en stor kontaktyta - kan det kanske bli åka av på riktigt.

Dock saknar jag en detalj - samarbetet med andra bloggar. Det är när samarbete och synergieffekter uppstår som det kan bli riktigt bra. Men det kanske kommer spontant. Vi får väl se.

Läs mer om både grävet och arbetsformerna här!

7 kommentarer:

  1. http://www.svd.se/nyheter/inrikes/artikel_3770187.svd

    Ett tips apropå SvD: artikeln ovan handlar om hur farligt det är med cannabis och har utlöst en läsarstorm bland läsarkommentarerna. Håller något på att hända i Sverige? Kommer SvD spegla även den andra sidan

    SvaraRadera
  2. Skynda på bara!

    1 december lyssnar FRA på alla!

    SvaraRadera
  3. Det gör de nog redan.
    Skillnaden är att efter 1:a december gör de de "lagligt" (Om man då liksom våra politiker bortser från grundlagen)

    /J-O

    SvaraRadera
  4. Känner du dig ensam?
    Tror du att ingen bryr sig?
    Ingen fara!

    Det finns någon som lyssnar.

    Välkommen till FRAs sköna värld.
    Vi lyssnar.

    SvaraRadera
  5. Egentligen hade det väl haft bäst symbolvärde om FRA kunde koppla in kablarna idag...

    SvaraRadera
  6. På tal om skattepengar- vad sähgs om statliga Vinnovas 4 miljoner kronor till "genusperspektiv på intelligenta system"och annat vansinne här: http://tanjabergkvist.wordpress.com/2009/11/04/grattis-skattebetalare-del-2/

    Eller nu i dagarna 25 miljoner 8av 60 öronmärkta - nästa utlysning kommer snart) till genusprojekt som ska syna högskolans verksamhet, dess personal och kurser ur ett genusperspektiv:

    http://tanjabergkvist.wordpress.com/2009/11/08/jamstalldhetsindex-och-trafikljus-vid-vara-larosaten/

    Va, kopplar FRA in kablarna redan den 1 december!? Jag måste genast kryptera innehållet i min blogg! Vilken ironi, på året 20 år efter kommunismens fall i östeuropa....

    SvaraRadera
  7. Ja, formentlig sa det er

    SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.