2009-11-25

Telekompaketet som vapen mot ACTA

"In the recent agreement on the Telecoms Package, it was decided that no measures restricting end-users’ access to the internet may be taken unless they are appropriate, proportionate and necessary within a democratic society - and never without a prior, fair and impartial procedure that includes the right to be heard and respects the presumption of innocence and the right to privacy.

Are the proposals currently being discussed in the Anti-Counterfeiting Trade Agreement (ACTA) negotiations fully in line with the letter and the spirit of these provisions in the Telecoms Package? If not, when and how will the Commission redress any incompatibilities?"

Denna fråga har Piratpartiets MEP Christian Engström nu ställt till EU-Kommissionen. Svar väntas inom 6-8 veckor. Kroken är att använda de framgångar vi nått om telekompaketet för att stoppa tokigheter i ACTA-avtalet.

Läs mer på Christian Engströms blogg.

6 kommentarer:

  1. Det är så här slipstenen skall dras. Hökmark tänkte aldrig på att det telekompaket han röstade för kunde användas för att stoppa ACTA.. though luck.

    SvaraRadera
  2. När får man veta nåt om det där jävla ACTA?
    När planeras det vara färdigt/genomfört? Får man veta nåt innan det är klubbat?

    SvaraRadera
  3. I och med Lissabon kommer ACTA inte att passera den svenska riksdagen. Däremot kommer avtalet så småningom upp i Europaparlamentet. Och där skall vi bråka järnet. Men jag tror att det kan ta lång tid innan det kommer dit.

    SvaraRadera
  4. HAX, "Men jag tror att det kan ta lång tid innan det kommer dit."


    Det lär ju inte underlätta, eller ta kortare tid, nu när ett par till amerikanska senatorer börjat "trilskas" mot överhögheterna MPAA och RIAA och allt hemlighetsmakeri, vilket tydligen då inte är så vanligt, särskilt inte när det gäller handelsavtal av mega format på global nivå som riskerar att inskränka på invidens rättigheter.


    Jag tror inte man skulle bli fövånnad direkt om ACTA avtalet i sin ursprungliga mening var likt telekompaketet, ganska rationellt ... till mediamafiaa:n kom med sina kletiga fingrar och sin skit dom lyckats gräva fram ur arslet.


    //ST


    //ST

    SvaraRadera
  5. MPAA kommer att jävlas så mycket de bara kan. Det är förmodligen den mest genomruttna av alla lobbygrupper därute. Jag har läst 80 poäng filmvetenskap så jag vet vad de går för. De har dessvärre både demokrater och republikaner på sin sida så de kommer med all sannolikhet få igenom det som de vill få igenom.

    Stort tack HAX och Christian för det fantastiska jobb ni gör. Jag röstade på PP och är skitnöjd hittills! Jag vet att det inte är lätt att få sin röst hörd och all denna helvetiska byråkrati sedan som förstör så mycket. Men ändå är jag så glad för att jag för en gångs skull röstat på ett parti som verkligen brinner för sin politik och som inte viker ner sig i första taget eller horar för en koalition som våra riksdagspartier gör. Puss och kram på er och stort tack för ert engagemang!

    SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.