2009-12-22

Å ena sidan. Å andra sidan.

För första gången har man nu tagit reda på vad det egentligen innebär att utlokalisera myndigheter.

Riksrevisionens kritik är hård – och bekräftar alla farhågor. Det är dyrt att utlokalisera myndigheter. Och det lamslår verksamheten i flera år.

Det där sista är dock inte nödvändigtvis en dålig sak. Vissa myndigheter borde man kanske flytta runt sisådär vart annat, vart tredje år – så att de inte hinner ställa till med så mycket elände.

Länk»

5 kommentarer:

 1. Vet inte om det hjälper. Jag har hört om en stor åbäkig institution som ställer till med skada trots att man försöker flytta det mellan Strasbourg och Bryssel flera gångar varje år,

  SvaraRadera
 2. Klantigt att flytta runt sådär.

  Det är naturligtvis bäst för alla att samla alla (500 ungefär nu, om jag räknar rätt) statliga myndigheter på Kungsholmen i Stockholm.

  Då får vi ju alla politiskt tillsatta tjänstemän samlade på ett enda ställe, och kan mycket enklare göra oss av med dem med en enda kapad jumbojet.

  SvaraRadera
 3. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 4. En idé så god som någon, Henrik!

  SvaraRadera
 5. Bättre då att samla alla myndigheter i någon nerlagd bruksort i mellansverige med många tomma lokaler och bostäder i så fall än på Kungsholmen.

  Annars menar jag att om man nu inrättar nya myndigheter så kan man ha som princip att *alltid* lokalisera dem någon annanstans redan från början.

  Fast nya myndigheter inrättas ju som reträttposter till regeringen närstående kompisar...

  SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.