2010-01-22

Bildts billiga PR-stunt

Jag stör mig fortfarande på Carl Bildts utspel om att "Friheten på nätet måste försvaras" som jag bloggade om i går.

Det är ett billigt PR-stunt. Och tyvärr är just billiga PR-stunt ofta effektiva. Så här...

Moderaterna är trängda när det gäller internetfrågor och integritet. Nu när valet närmar sig börjar de bli oroliga för att det kan komma att kosta dem röster. (You bet it will!) Därför skickar de fram Carl Bildt för att blanda bort korten.

Om man läser hela Bildts artikel - och om man kan frågan - då kvarstår de flesta frågetecken. Och det ändrar inte ett dugg vad gäller svensk inrikespolitik.

Men nästan ingen läser hela artikeln. Och de flesta kan inte frågan. Allt som blir kvar är att folk sett att Bildt skrivit en artikel om att försvara friheten på nätet. De vankelmodiga kan pusta ut, invaggade i falsk trygghet.

Så här kommer det att vara under hela valrörelsen. Gammelpartierna kommer att surfa på det faktum att folk inte kan frågorna i detalj. Därför kommer de att fortsätta spotta ur sig tomma, innehållslösa nyspråk-slogans.

Därför måste allt som gammelpartierna gör i dessa frågor punktmarkeras och bemötas. Direkt och på bred front. De skall inte få komma undan med att bluffa.

8 kommentarer:

 1. Jag skulle vilja stryka "i dessa frågor" i sista stycket. All form av debatt och väljarkommunikation som är förklädd att se ut som något som det inte är måste punktmarkeras och kritiseras. Det är vår förbannade plikt som medborgare att inte vara så godtrogna hela tiden.

  SvaraRadera
 2. Låt oss hoppas att det hela beror på att Karl Sigfrid har ställt ultimatum för att inte hoppa av under offentligt ståhej, att han krävt att FR eller CB skall gå ut stort och offentligt och signalera nytänk och förändring.

  Inte för att jag tror det själv, men hoppas kan man ju alltid...

  SvaraRadera
 3. Problemet är att det finns ingen ideologi kvar.

  Artikeln är antagligen baserad på två kategorier av osäkra väljare:
  1. De finns de som skulle ge sin röst för ett fritt internet.
  2. De finns de som skulle ge sin röst åt ett mer kontrollerat internet.

  I sin hetsjakt på röster försöker moderaterna nu (desperat) blidka båda dessa samtidigt, istället för att ta ställning i frågan.

  /Werner

  SvaraRadera
 4. You bet it will! Precis. Det kan dom ta och skriva på svarta tavlan i bunkern ända tills förlusten på valnatten i höst.

  Börja fila på era CV, grabbar!

  SvaraRadera
 5. Moderaterna är framför allt trängda på grund av debatten om utförsäkringskedjan i sjukförsäkringen. Samt en massa andra liknande frågor. Nu försöker de gira undan och vädja till en ungdomsfråga för att få ungdomar med sig. Rimmar dock illa med att ha puttat ner Karl Sigfrid. Efter att ha skrämt halvt ihjäl Christoffer Fjellner inför Telekompaketet och omröstningen om 138:an som hände för inte så länge sen.

  SvaraRadera
 6. Du vet väl att det var någon som sa
  "Upprepa en lögn tillräckligt många gånger så blir det en sanning"

  SvaraRadera
 7. bildt är en låg människa.

  Håller sig till bottenslammet.

  En riktig Mal.

  Politiker överhyvudtaget brrr som ett gäng molusker

  SvaraRadera
 8. Scary Devil Monastery25 januari, 2010 16:37

  @Nemokrati

  En gång i tiden var moderaterna under Gösta Bohman en samling personer som värnade frihet och ansvar. Framför allt var de försiktiga med vilken skada man åsamkade alla enskilda människor genom övergripande lagstiftning.

  Numer påminner de om en samling febriga individer som slåss som tokiga för att kunna få in en ändring av vilket slag som helst utan minsta konsekvensanalys, bara för att kunna peka och säga "Vi fick resultat!".

  Sjukförsäkringen är ett klart exempel. Alla remissinstanser pekade på stora frågor att besvara men det sket Reinfeldt högaktningsfullt i och tryckte igenom förslaget ändå.
  Jag antar att han besvarade samtliga frågor instanserna ställde med "Alla tjänar på att debatten lägger sig".

  Och sedan försökte man skylla på att försäkringskassan tolkade fel näd de i själva verket följde vad de hade att rätta sig efter.

  S har hittills varit de som försökt köra över verklighet med dogma, men nu har M fanimig gått om dem i den konsten.

  SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.