2010-01-19

EU: Malmströms utfrågningI förmiddags frågades den svenska kandidaten till EU-Kommissionen, Cecilia Malmström, ut här i Europaparlamentet. Käck, påläst och rätt bra även i sak, kan man sammanfatta det hela. Några noteringar...

Malmström antydde att det nog är läge att utvärdera de verktyg som man redan har till förfogande i terroristjakten, innan man går vidare med nya åtgärder. (Vilket för övrigt är en ståndpunkt som inte delades av justitieminister Ask, när hon frågades ut om Stockholmsprogrammet i höstas. Ask menade att i politik så får man försöka utvärdera det man gör samtidigt som man stressar vidare.)

Vad gäller teledatalagringen bekäftade Malmström att EU:s datalagringsdirektiv skall utvärderas och få en översyn inom kort.

Jan Albrecht (tysk grön) fick Malmström att hålla med om att det är rimligt att alla medborgare skall ha rätt att få veta vad som finns om dem i alla de register som finns och som håller på att byggas upp i EU.

Största sensationen var nog när Albrecht frågade Malmström om EU:s hemlighetsmakeri. (Till exempel vad avser ACTA och terrorbekämpning.) Malmström svarade då att Europaparlamentet skall ha tillgång till samma dokument som ministerrådet. Det skall vi komma ihåg...

Malmströms plats i EU-Kommissionen kan nog anses vara säkrad. Underhandsuppgifter under dagen gör också gällande att Nellie Kroes (liberal, digital agenda) kommer att godkännas. Kufandet om den bulgariska kommissionären gör dock att det är osäkert om den nya kommissionen kommer att kunna väljas nästa vecka, som planerat.

DN - SvD - Europaportalen

Se även: Malmström måste städa upp efter Wallström

9 kommentarer:

 1. Låter fint förvisso.

  Kan man lita på henne är dock frågan. Känns som att det är väldigt svårt att lita på en politiker dessa dagar.
  För många gånger säger de en sak och gör en annan.

  SvaraRadera
 2. Vill gärna lita på Cecilia M. Pressa på henne bara.
  I EU kan hon nog agera friare visavi regeringen än när hon satt i den här hemma....

  Hoppas jag. '

  SvaraRadera
 3. Känns som om HAX kommit på att de flesta här är moderater, sedan försöker han fösa över alla till något annat. Skönt att göra saker till skit på lösa grunder. Tappat respekt: 7780%.

  SvaraRadera
 4. Gryzor: ehh, va?

  SvaraRadera
 5. Hej alla därute i världen!

  Kom till Sverige, och bry dig inte om att söka asyl, det behövs nämligen inte. Här kan du leva papperslös och ändå få hjälp med allt - tandvård, sjukvård, skola m.m. Och det bästa av allt: du kan fortsätta leva precis så som du brukar om du vill.

  Om du nu av en slump skulle råka hamna i fängelse så får du eget rum, träna på gym, tillgång till dator, TV, mycket god mat (bättre än Sveriges skolungdomar och fattigpensionärer)
  Om du vill kan du t.o.m. få bedriva brottslig verksamhet inne i fängelset!

  När du sedan kommer ut får du lägenhet, bostadsbidrag, socialbidrag, ja alla bidrag du kan tänka dig.

  Sverige är fantastiskt! Välkommen hit!!!

  /CM

  SvaraRadera
 6. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 7. ...däremot får ni stå ut med landsbygdsnazister ala sverigedemokrater som vill ha ensamrätt på att bli försörjda av andra och därför gärna bråkar med er.

  Jag och andra som vill göra rätt för oss skiter dock fullständigt om vi med våra lågavlönade högskattade arbeten måste försörja papperslösa eller pappershavande. Vore dock trevligt om papperslösa även de hade möjligheten att få ett jobb så att fler kunde försörja färre om vi nu VERKLIGEN MÅSTE ha kvar skitsystemet SD-idioterna så gärna vill bevara och snylta på utan konkurrens.

  Eller varför var det fel på invandringen och inte systemet sa du Jolalus?

  SvaraRadera
 8. Landsbygdsnazister?

  Goodwins lag i ett nötskal gott folk.

  Andreas diskvalificerar sig som en seriös debattör när han börja vifta nazi kortet i första meningen.

  Trodde ni Liberaler hade fattat det här med demokrati eller är det stigmatisering som gäller?

  Jag kan komma på ett parti på 1930 talet som va mästare på att demonisera...haha.. nädå, man ska inte kasta sten i glashus.

  /Voltaren

  SvaraRadera
 9. När det är fel på folk från andra nationer för att de kommer från andra nationer är kopplingen till nazism helt enkelt berättigad.

  Men det är sött att du i tron att någon skulle bry sig leker domare och "diskvalificerar" istället för att bemöta något i sak.

  SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.