2010-01-17

De vill verkligen inte ha några väljare
Moderaterna petar ner FRA-kritikern Karl Sigfrid på sina valsedlar.

Se där, ytterligare ett skäl att inte rösta på moderaterna eller den borgerliga alliansen igen. Inte nog med att de svikit i integritetsfrågorna. Nu försöker försöker de dessutom snöpa sitt eget dåliga samvete.

Karl! Hoppa av! Kandidera för Piratpartiet istället!


Historien om hur regeringen baxade igenom FRA-lagen är mer än bara uppseendeväckande.

Brevhemligheten har grundlagsskydd som en del av Europakonventionen om mänskliga rättigheter. Det är liksom inte förhandlingsbart.

Alliansen struntade i detta. Medvetet och totalt.

De trummade igenom en lag som ger staten rätt att granska innehållet i människors telefonsamtal, e-post och nätsurfande. Det krävs ingen brottsmisstanke. Vem som helst kan bli bli behandlad som en brottsling.

Detta strider mot rättsstatens principer. Man skall inte utsätta människor för övervakning och tvångsmedel om de inte är misstänkta för brott. Därför borde FRA-lagen göra varenda svensk orolig.

Det här är statens sätt att visa att den inte längre ser dig som en unik individ med starka rättigheter – utan istället betraktar medborgaren som en del av ett ansiktslöst kollektiv som kan bli ett potentiellt problem.

När FRA-lagen baxades igenom – då skedde det till priset av att man i princip bar ut ledamöter som hävdade grundlagens / Europakonventionens principer ur riksdagen (se videon ovan).

Det hela är så jävla skamligt. Och dessutom olagligt. (På flera sätt. Utöver Europakonventionens grundlagsskydd för brevhemligheten – så är det förbjudet att tvinga riksdagsledamöter att agera på det ena eller andra sättet.)

Hur tänker dom? Menar de att grundlagen och Europakonventionen bara gäller när de känner för det? Menar de att grundlagsskydd är något som man kan bortse från när det blir för besvärligt? Menar de att vårt lands konstitution bara är ett kuttersmycke att putsa och ta fram vid högtidliga tillfällen? Menar de att de, på ett eller annat sätt, står över grundlagen? Är inte det i så fall väldigt, väldigt vanskligt? Är det inte rent av smått... kuppsmässigt?

För vad skall man annars kalla det när en snäv politisk majoritet sätter sig över grundlagen?

Jag är allvarlig. Så här får det fan inte gå till!

Detta kräver svar och en seriös diskussion. På vilka grunder menar regeringen att den har rätt att sätta sig över grundlagen och Europakonventionen? Vad innebär det för vår demokrati om regering och riksdag bestämmer sig för att strunta i grundlagen? Vad tyder det på om våra politiska herrar anser sig stå över de demokratiska spelreglerna?

Skall de borgerliga partierna verkligen få komma undan med att avskriva dem som försvarar grundlagen och Europakonventionen som rättshaverister?

Stanna upp en stund och tänk igenom de ovanstående frågorna. Noga!

I riksdagsvalet i höst tycker jag att du skall rösta på Piratpartiet. Det blir i så fall en röst för integritet, medborgarrätt, demokratisk anständighet och rättssäkerhet.

Det är en markering som är både önskvärd och nödvändig. Vårt lands gammelpolitiker har nämligen tappat koncepten – och blivit både fartblinda och maktfullkomliga.

57 kommentarer:

 1. Hur röstade Karl Sigfrid i FRA-omröstningarna?

  SvaraRadera
 2. Han bars ut. Och i tvåan hade han resignerat. Tyvärr. I would have loved it om han hade hållit hela vägen. Men han gjorde i vart fall motstånd. Vilket är mer än man kan säga om nästan alla andra jävla borgerliga ledamöter.

  SvaraRadera
 3. Om alla hade varit som Karl Sigfrid eller Fredrik Federlay hade vi inte haft FRA -- det är ett faktum.

  Nu var inte alla som dom och dom föll för grupptrycket, något dom flesta lär sig redan på högstadiet att det bara gör en till en tönt.

  Men dom har ju alla chanser att återfå sin karma, tex genom att med buller och bång konvertera till Piratpartiet.

  SvaraRadera
 4. Skall vi leka leken demokrati, så förutsätter det också att dess spelregler följes (läs bl.a grundlagarna).

  För varför skall annars bara några av oss medborgare följa spelreglerna medans andra använder den som toapapper!?

  Grundlagarna har ju tillkommit för att vi skall kunna lösa samhällskonflikter, och organisera våra samhällen, på ett civiliserat sätt.

  Jag hoppas att vi fortsätter med det. Den andra lösningen löser inga problem, utan bara sopar dem under mattan.

  SvaraRadera
 5. Ok K-S ställer upp för PP får ni en röst från mig.

  SvaraRadera
 6. Karl Sigfrid röstade ja till FRA-lagen sedan, och hävdade därefter att lagen var bra i media. Hur kan någon hylla den personen? Hur kan någon lita på den personen som riksdagskandidat, vare sig för (M) eller (PP)?

  SvaraRadera
 7. Stackars Carl, som drabbades av Crimethink. Han är säkert glad över att partikollegorna kunde bota honom från hans sjukdom under nattförhandlingarna i Rum 101 i Riksdagshuset.

  Övervakning, censur och kontroll av Internet på väg in i Supreme Court genom Cass Sunstein. Lägg till kriminalisering av regimkritik och ni har källkoden till FRA 2.0.

  Så fort utvecklarna på Neocon Labratories Inc. i Chicago är klara kommer upgraderingen göras genom den amerikanska proxy som kallas sveriges regering.

  http://www.nypost.com/p/news/opinion/opedcolumnists/item_jWqYGgWq425vqy5j59nw8K/0

  SvaraRadera
 8. Vad annat var att vänta när han blev statsminister? Han har ändrat moderaternas politik på DN Debatt utan att ha haft något stämmobeslut på det. Regler och procedurer för Reinfeldt verkar vara något som finns på ett papper som man inte behöver bry sig om.

  SvaraRadera
 9. Sigfrid blev nedbrottad.

  Sedan tvungen att räta in sig i ledet.

  Och nu blir han nedpetad.

  Detta handlar mer om moderaterna än om Karl Sigfrid.

  Det är högerpartiets kollektiva maktfullkomliga arrogans som sådan, som jag stör mig så oerhört på.

  SvaraRadera
 10. HAX, om det bara gällde den här frågan så vore PP ett alternativ att rösta på framför M.

  Men tyvärr får man PP's planekonomiska fantasier om läkemedelspatent på köpet.... Sorry det håller inte, världen är större en denna enda fråga, hur viktig den nu må vara.

  SvaraRadera
 11. Jag kom på plats 51 i provvalet Har inte gett för det. Bara ett tecken på att frågan inte förstås av alla. IMHO.

  SvaraRadera
 12. Det vore lysande om PP redan nu fick en rikdagsledamot

  SvaraRadera
 13. Som aktiv moderat tog jag i början av 2009 kontakt med en av de moderater utanför Riksdagen som öppet kritiserade FRA-lagen och föreslog att vi interndemokratiskt skulle driva frågan på länsförbundens stämmor om att FRA-lagen borde rivas upp.

  Hans kommentar var att det nu efter beslutet var "politiskt omöjligt" att driva denna fråga och att han därmed inte ville yttra sig om FRA något mer.

  Locket på. Tysta kritiker till varje pris. Sigfrid har på sin blogg upprepade gånger visat att han underkastat sig partiledningen och kommer att rösta partilojalt även efter 2010, men tydligen räcker inte ens det. Sigfrid ska straffas och förnedras som ett varnande exempel så att ingen j-vel i partiet vågar opponera sig mot partiledningen.

  PS. Rent valtaktiskt hade det varit bra för M att ha Sigfrid på en hyfsat valbar plats. Då hade man både kunnat äta kakan och ha den kvar. Moderater som var missnöjda med FRA/IPRED/osv. hade fått en orsak att inte lämna M samtidigt som partiledningen visste att de hade en lojal partiröstare när det verkligen gällde.

  SvaraRadera
 14. Detta är tyvärr inget nytt. Högerpartiet har varit just precis så här arrogant ända sedan det hette just högerpartiet.

  SvaraRadera
 15. Kan påpeka att plats 14 faktiskt är ordentligt valbar den också - Moderaterna har idag 17 mandat i Stockholms län.

  Lik förbaskat är det ett oskick att peta ner Karl, det ger dåliga vibbar utåt och är fullständigt onödigt inåt eftersom Karl efter bråket varit helt lojal mot partiet.

  SvaraRadera
 16. Jag tycker att Sigfrid är en hycklare. Visst, han gjorde lite motstånd i början, men sedan hyllade han regeringen helt okritiskt. Ska vi hylla mobbare som faller för grupptrycket också, "de gjorde ju lite motstånd i början" ? Nej, vi behöver rakryggade personer som står för sina åsikter och är beredda att ta konsekvenserna även om de är obekväma. /Anders

  SvaraRadera
 17. @$!!*, så funkar "demokratin" i Sverige!

  Jag ångrar djupt och vill dra tillbaka min grisen-i-säcken-röst i valet 2006, men kan inte.

  SvaraRadera
 18. Det hela är ju egentligen ointressant eftersom vilken Svensson som hellst som har 2 hjärnceller kvar förstår att ingen av de här pajasarna i riksdagen representerar någon av oss.

  SvaraRadera
 19. K-S är ingen hjälte i mina ögon. Han vek sig lydigt för partipiskan och hyllade det parti som avskaffade demokratin i Sverige. Han kan gärna sjunka ner i glömskans mörker.

  Jag har röstat Moderat sedan tidigt 80-tal. Aldrig mer!

  SvaraRadera
 20. Om man ändå pratar om moderata självmål ska vi inte glömma M i Göteborg, som mot provvalsresulatet lyfte upp en islamist (Abdirisak Waberi) till femte och sista valbara plats på listan.

  Alla moderata kärnväljare som ogillar detta kan se till att Waberi inte kommer in genom att rösta på något annat alliansparti i just riksdagsvalet så att M bara får fyra mandat.

  Waberi har sagt (intervju 2006 i RFSUs medlemstidning):

  *att män bör ha särskilda juridiska rättigheter i förhållande till kvinnor
  *att en man skall kunna ha fyra fruar
  *att kvinnor skall vara underordnade män
  *att en man bör ha rätt att slå en kvinna som varit otrogen

  Nyligen har Waberi kritiserat en liberal muslim som Nalin Pekgul (S) för att hon ifrågasätter patriarkaliska familjevärderingar och han har skrivit på ett upprop på Facebook om att Pekgul bör avgå.

  Fram till 30 januari finns en nyinpelad SVTs Dokument Inifrån kvar på nätet ”Slaget om Muslimerna”:
  http://svtplay.se/v/1792958/dokument_inifran/slaget_om_muslimerna

  Där finns ett antal uttalanden av Waberi (20 min, 24 min, 27 min, 29 min, 35 min):

  Han säger bland annat att han:

  *vill leva i en stat där allt styrs av islam
  *svarar undvikande på frågan om islamism
  *säger att det är fel enligt islam för en muslimsk kvinna att inte bära slöja
  *enligt islam ska män och kvinnor inte dansa med varandra
  *musik kopplad till dans är inte bra
  *män ska inte ta kvinnor i hand när de hälsar
  *islam förbjuder sex utanför äktenskapet,
  *att ha pojk/flickvän är totalt förbjudet (om det innebär sex)
  *svarar halt undvikande på om ”mannen är familjens överhuvud”
  *koranen har bara en tolkning och det som står i koranen måste följas bokstavligt
  *mat för muslimer måste vara halal-slaktad

  Att Waberi inför nomineringsstämman i höstas sa att han blev missförstådd i intervjun från 2006 och tog avstånd från detta är inte trovärdigt med tanke på att han upprepar liknande saker i SVTs nyproducerade dokumentär. Att han säger sig följa det moderata partiprogrammet räcker inte.

  Med tanke på hans dubbla budskap finns det ingen anledning att tro honom. Han säger att islam är på allvar och att man måste följa koranen till sista bokstaven. Tror någon att denne djupt fromme man skulle överge det han trott på hela livet bara för att det ska passa till det moderata partiprogrammet? Jag ser det som rent hyckleri.

  Just nu gör de goa göbbarna i Göteborgsmoderaterna allt för att PR-spinna att Waberi minsann sagt sig följa det moderata partiprogrammet och blivit missförstådd i sina tidigare uttalanden. Men Waberis uttalanden gör honom helt omöjlig. (Om M velat öppna sig för muslimer hade de väl kunnat hitta en kvinnlig muslimsk feminist istället.)

  Eller har M i Göteborg bara dragit Schlingmannismen till sin yttersta spets – totalt principlös opportunism, röstmaximering och fläskben till olika ”nya väljargrupper”?

  Kritiken är massiv:

  Ledare NT: Inga islamister i riksdagen!
  http://www.nt.se/ledare/default.aspx?articleid=5689321

  Kritisk ledare i GP
  http://www.gp.se/nyheter/ledare/1.256844-jamstalldhet-inget-for-m

  Kritisk ledare i UNT
  http://www2.unt.se/pages/1,1826,MC=25-AV_ID=995366,00.html

  S Kvinnoförbund kritiserar
  http://www.newsmill.se/artikel/2010/01/05/hela-kvinnof-rbundet-st-r-bakom-f-rd-manden-av-extrema-muslimers-sikter

  Unga socialister kritiska till Abdirisak Waberi
  http://www.zaramis.nu/blog/2009/11/25/forsvarare-av-kvinnomisshandel-pa-moderaternas-riksdagslista/

  Intern M-kritik från Göteborg
  http://www.newsmill.se/artikel/2009/12/07/en-sevard-dokumentar-pa-svt-i-gar-hot-eller-mojlighet

  Angereds muslimer kritiska mot Waberi
  http://www.newsmill.se/artikel/2009/12/10/muslimer-r-inte-bekymmer-f-r-moderaterna-i-g-teborg

  SvaraRadera
 21. För allmänheten är FRA-frågan mycket mariginell och väljartappet lär därför bli försumbart. Fildelnoingsfrågan är långt viktigare.

  Från det ena till det andra.

  Det här tycker jg är dagens sensation.

  - Peter Ingestad, Solna

  SvaraRadera
 22. Det här citatet känns aktuellt i sammanhanget:

  “Det kan inte vara samma brevhemlighet som gäller för brev som för elektronisk kommunikation, för då kan man inte ha signalspaning.”
  -- Staffan Danielsson (C)

  SvaraRadera
 23. Varken grinollen Federley eller nickedockan Karl Sigrid vill jag se i riksdagen eller i PP. Jag lägger dem i samma kategori som de som röstade för FRA-lagen.

  Visst, Karl Sigfrid utsattes för en fruktansvärd behandling från partiet. Men en riksdagsman som inte klarar av att stå för sin egen åsikt i en sådan situation, utan väljer (jo, det var i slutändan hans eget val!) att kvitta ut sig, en sådan riksdagsman är omöjlig att ha något som helst förtroende för.

  SvaraRadera
 24. Den här frågan handlar egentligen inte om Reinfeldt, Sigfrid, Federley eller någon annan.

  Det handlar om att vi mellan 1970 - 1974 avskaffade de sista maktfördelningsprinciperna som fanns.

  Oavsett om Piratpartiet skulle få egen majoritet så skulle det inte ändra något i grunden.

  Så den intressanta frågan är, arbetar Pirtatpartiet för följande frågor,

  * konstitutionsdomstol
  * tvåkammarriksdag
  * enmansvalkrestar

  SvaraRadera
 25. Alla vinner på om debatten lägger sig.

  SvaraRadera
 26. Om ni vill ha en chans att komma in i riksdagen så måste ni komma med bættre førslag på hur ni gør i alla andra icke integritetsfrågor.
  Ska ni aggera røstboskap? Om ja så kommer varken Karl-S eller Camilla att gå øver, jag och kanske andra kommer inte att røsta på ett parti som hjælper socialister till makten, (andra kasnke tænker att de inte kan tænka sig røsta borgare till makten)

  Ett sett att løsa detta på ær att ge p-ledamøterna fullmakt att røsta som de vill i alla icke integritets frågor. Det betyder att alla på piratpartiets lista får redogøra var de står och de som røstar får kryssmarkera den åsikt de ønskar. Demokrati och maktdelning på riktigt från folket.

  SvaraRadera
 27. Det är väl nu inte självklart att det är just riksdagsmännen som har det största inflytandet på tänkandet inom politiken. Alla har sin roll. Glöm inte det i den här diskussionen.

  SvaraRadera
 28. Det var ju inte precis någon överraskning. I och med att K-S gav med sig blev han ett lätt byte för partiledningen som nu i all tysthet kan peta ner honom. Hade han stått på sig vilket han borde gjort så hade han haft ett sådant stöd nu att han inte kunnat petas ner utan att skapa en öppen splittring inom stockholmsmoderaterna.

  Notera och lär! Det lönar sig aldrig att ge upp!

  /Mikael Gennser

  SvaraRadera
 29. Vem röstar man på om man röstar PP? Jag är inte så förtjust i moderaterna men att rösta in avdankade marxister i röd eller gröns skrud är långt mycket värre. Vilka tänker ni samarbeta med?

  SvaraRadera
 30. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 31. Är det inte svårt att kandidera för pp när kandidatvalen tar slut idag?

  SvaraRadera
 32. Kan Piratpartet stava till storebrors namn?

  Eller råder samma tvivel även där om VARFÖR vi har Fra lagen?

  SvaraRadera
 33. SailorMats & Johan Y>>
  Ifall det var oklarheter: PP kommer enligt sitt principprogram att rösta med de som ger bäst bud på PP:s frågor. Är Alliansen vid makten värsta tänkbara alternativ, röster man på rödgrönt. Är det rödgröna laget värsta tänkbara alternativ, röstar man på Alliansen. Är ett block, oavsett färg, som rullar ut övervakningsmaskineriet och demonterar "civil liberties" det värsta tänkbara alternativet, då röstar man på Piratpartiet.

  SvaraRadera
 34. Det blir i praktiken bara partiledningen som bestämmer allt, resten kostar oss bara en massa skattepengar för att ge partiledningen medhåll ungefär.

  SvaraRadera
 35. > grundlagen

  "Look, it's just a piece of paper!"

  SvaraRadera
 36. "Brevhemligheten har grundlagsskydd som en del av Europakonventionen om mänskliga rättigheter. Det är liksom inte förhandlingsbart."

  Kan inte denna rättigheten inskränkas av lag enligt "Europeiska konventionen om skydd för de mänskliga rättigheterna och de grundläggande friheterna", artikel 10.2?

  Artikel 10.2
  Eftersom utövandet av de nämnda friheterna medför ansvar och skyldigheter, får det underkastas sådana formföreskrifter, villkor, inskränkningar eller straffpåföljder som är föreskrivna i lag och som i ett demokratiskt samhälle är nödvändiga med hänsyn till statens säkerhet, till den territoriella integriteten eller den allmänna säkerheten, till förebyggande av oordning eller brott, till skydd för hälsa eller moral eller för annans goda namn och rykte eller rättigheter, för att förhindra att förtroliga underrättelser sprids eller för att upprätthålla domstolars
  auktoritet och opartiskhet.


  Jag håller helt med dig i dina åsikter men ovanstående utdrag betyder väl att brevhemligheten ändå är förhandlingsbar?

  Jag hoppas att jag har fel. Tacksam för svar.

  SvaraRadera
 37. Gustav,
  Rätt i sak, men fel artikel i Europakonventionen. Läs artikel 8(2).

  "Offentlig myndighet får inte ingripa i denna rättighet annat än med stöd av lag och om det i ett demokratiskt samhälle är nödvändigt med hänsyn till den nationella säkerheten, den allmänna säkerheten eller landets ekonomiska välstånd, till förebyggande av oordning eller brott, till skydd för hälsa eller moral eller till skydd för andra personers fri- och rättigheter."

  SvaraRadera
 38. Grejen är att frihetens mynt har fler sidor än bara att slippa bli övervakad. Jag kan inte rösta på Piratpartiet och se deras partipiska tvinga deras ledamöter att stödja varenda (s)-förslag som kommer under fyra år. Det går fan inte.

  SvaraRadera
 39. Efter valet har Storebror ett nytt namn och annan färg...kanske.

  Same shit different name. ;-)

  SvaraRadera
 40. Det har ju hänt förr att väljarna lyft upp kandidater genom sina personkryss.

  Man får väl ändå förutsätta att det är bättre med sådana ledamöter som visat förståelse för grundtankarna än de som inget begriper.

  SvaraRadera
 41. Den riktige HAX17 januari, 2010 20:09

  Själv fattar jag inte hur du tänker hax. Karl rösta ju för fra-lagen, så han kan väl knappast va pirat i hjärtat? så min fråga är hur tänker du?

  Om de handlar om grupptryck för Karls del visar ju det bara att Karl är en politiker som inte pallar trycket. En politiker som inte står upp för sig själv är ju en lika stor motståndare som en aktiv motståndare, eftersom alla röster räknas vid ett val.

  Visst skulle Karl byta till PP så ändras situationen. Men det skulle ändå va misstänksamt, för man ska inte lyssna på vad en politiker säger, utan vad en politiker gör i slutändan.

  Kar l kan va världens snällaste och smartaste människa, men det spelar ingen roll, för en politker som bara talk the talk, but dont walk the walk är en meningslös politker.

  Den riktige HAX

  SvaraRadera
 42. Karl Sigfrid kan väl inte kandidera till primärvalet för PP, det stänger väl idag? Eller?

  Det är ju inte ens tekniskt möjligt för Karl Sigfrid att kandidera för PP. Valet är ju avslutat.

  Däremot kan han komma in via moderaterna och sedan byta till PP som riksdagsledamot. Men det skulle få alla att ifrågasätta hans lojalitet pch ärlighet som människa.

  SvaraRadera
 43. Kom igen nu hax, svara nu! Hur tänker du om Karl Sigfrid?

  SvaraRadera
 44. Primärvalsvoteringen håller öppet till och med klockan 24 den 17 januari.

  Dessutom så är det redan försent för Karl Sigfrid att anmäla sig som kandidat, och valet av redan valda kandidater går ut idag, så Hax är verkligen osmart som ber Karl att kandidera för PP, eftersom det inte är tekniskt möjligt.

  SvaraRadera
 45. Karl Sigfrid bevisade bara vilken odugling till politiker han är, synnerligen olämplig som person, vilket han har gemensamt med de flesta andra politiker som inte har den position de har av någon politisk vilja, utan bara sitt begär efter positionen allena. Så lättköpta är de, allihop.

  Vad han borde gjort och som antagligen säkrat en plats åt honom i riksdagen hade varit om han bokstavligt sagt åt Reinfelt att hoppa o skita, sedan röstat mot förslaget och sedan hoppat av moderaterna och deklarerat sina sympatier för ett annat parti.

  Men som den vekling han visade sig vara, så sitter han troligtvis inte i riksdagen efter nästa val.

  -Magnus

  SvaraRadera
 46. S.773 - Cybersecurity Act of 2009

  SvaraRadera
 47. Naturligtvis vet jag att Sigfrid inte kan kandidera för PP.

  Jag har också en känsla av att han har investerat för hårt i (m) för att kunna hoppa av.

  Det där var en kul grej att skriva, för att få folk att tänka efter lite om hur spelplanen egentligen ligger. Kommunikation, you know...

  SvaraRadera
 48. Karl Sigfrid har inte varit konsekvent i FRA-frågan. Många glömmer att det handlar om ett lagpaket.

  Det är flera FRA-lagar som samverkar. Ett av fundamenten är den s.k. FRA-PuL, som möjliggör hantering av känsliga personuppgifter som politiska åsikter, hälsa och sexualliv. Samma lag medger masslagring av trafikdata.

  Utan FRA-PuL skulle FRA vara nästan verkningslöst.

  Lagen klubbades av riksdagen våren 2007. Hur ställde sig då Karl Sigfrid till den? Jo, han tryckte på JA-knappen.

  Blev han verkligen piskad att göra det?

  SvaraRadera
 49. @ Hax

  Ja hur ställer du dig till att Karl Sigfrid redan 2007 rösta igenom ett6 förslag som gjorde FRA lagen verkningsfull.

  Hur kan du både ha länk till honom på bloggen och påstå att du beundrar Karl Sigfrid på din facebook sida?

  Jag tror din vänskap till Karl Sigfrid har förblindat dig när det gäller vad han gör politiskt.

  /A

  SvaraRadera
 50. Liten observation av kommentarerna: Piratleden påminner väldigt mycket om kommunistleden på 60-talet och 70-talet - häxjakt för hela slanten.

  SvaraRadera
 51. Som Regan en gång konstaterade. Det är mycket mer givande att värva konvertiter än att korsfästa kättare.

  SvaraRadera
 52. Neoliberal Agenda19 januari, 2010 09:38

  Själv kommer jag rösta på Liberala Partiet 2010, så som jag gjorde 2006. Att lägga sin röst på kompromisser är upplåta sin röst åt förtryckarna. Se vad en röst på Federley ledde.

  "In any compromise between food and poison, it is only death that can win. In any compromise between good and evil, it is only evil that can profit. In that transfusion of blood which drains the good to feed the evil, the compromiser is the transmitting rubber tube."
  - Ayn Rand

  SvaraRadera
 53. vi kan vara tacksamma för att nazisterna i sverige byggt upp en "reserv" som fortfarande är på folkets sida. När dagen blir D och makten över sverige skall tas tillbaks av folket så kommer nämligen inte folkets militär att vara på folkets sida. Militären kommer vara på regeringens sida och oavsett om det är fascism eller demokrati när det sker så kommer DU att vara fienden i det läget. Har vi tur så är de fristående armeerna stora nog att befria sverige när det behövs men har vi otur så blir sverige ett nytt iran till slut... Vår egen regering förrådde oss i somras. De som inte sett det ännu kommer vara de första på tågen till lägrena sen, och jag tycker inte synd om dem för det. Informationen om vad som sker nu sprutar upp i ansiktet på everyone i världen och vill man då inte se det uppenbara så skall man sedan inte klaga på iraniseringen av samhället.

  Vi håller på att bli det vi slåss mot, enligt en mycket gammal kosmisk lag som säger att man blir det man fokuserar mest på. Varenda religiös text refererar till den här lagen precis som vetenskapen som kallar den för "attraktionslagen". Kanske det är dags för människan att ta och acceptera att den här lagen faktiskt finns och att den aktivt tillämpas av "kosmos" vare sig de vill eller ej.

  SvaraRadera
 54. Jag tror nog att Karl Sigfrid gör mer för yttrandefrihet, öppenhet och andra mänskliga rättigheter när han än så länge är kvar i riksdagen än att bli Piratpartist. Med tanke på att han idag har möjlighet att skriva på Svd opinion.

  http://www.svd.se/opinion/brannpunkt/malmstrom-maste-stada-upp-efter-wallstrom_4113449.svd

  SvaraRadera
 55. Fast det där med att "tvinga rikstagsledamöter" var ju lite överdrivet. Det absolut värsta som kunde hänt en riksdagsledamot som röstade fel eller vägrade bli utkvittad var att han eller hon hade behövt se sig om efter ett hederligt arbete 2012 (om man suttit 3 år i riksdagen har man inkomstgaranti i ett år). För en civilekonom på drygt 30 borde det inte vara så otroligt svårt, om inte annat kan man väl torka bajs i portgångar.

  SvaraRadera
 56. Många här som tvekar att rösta på PP, oavsett om Karl är kandidat eller inte.
  PPs strategi visar sig, som, jag förutspått, krackelera mer och mer i takt med att folk fortsatt är förbannade på toppstyret hos gammelpartierna som kan ge oss trevligheter som FRA och Ipred, men samtidigt inte kan leva med tanken på att det parti som är emot dessa integritetskränkningar i alla andra frågor kommer att lägga sig som en dörrmatta, oavsett vilka galenskaper regeringen hittar på efter september 2010.
  Det finns ett enda alternativ till allt det här, och det är att rösta in Aktivdemokrati riksdagen istället, där var och en kan bestämma i SAMTLIGA frågor om man så vill.
  Om alla PP-sympatisörer nu eller efter valet blir medlemmar i AD så blir det en enkel sak att styra partiet till att agera enligt PPs värderingar i fildelnings o integritetsfrågor i riksdagen.

  Hur länge ska du tiga ihjäl detta faktum, HAX?
  Karl Sigfrid må ha investerat mycket i Moderaterna, men hur är det med de egna investeringarna, ni pirater?

  MVH/

  SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.