2010-02-11

En smula gravid..?

Sitter på tåget från Strasbourg och kontemplerar nyheten att de rödgröna tänker införa teledatalagringen om de vinner valet.

Brasklappar, ursäkter, bortförklaringar. Men likt förbaskat - de tänker införa teledatalagringen. Prosit.

Piratpartiet behövs i riksdagen!

8 kommentarer:

  1. Maria Ferm (MP) skriver på sin blogg att det inte finns något förslag från de röd-gröna om att införa datalagringen och att Miljöpartiet är emot datalagringsdirektivet.

    http://www.mariaferm.se/

    Det verkar råda en viss förvirring kring vad vänstern och miljöpartiet vill göra just nu i denna fråga.

    SvaraRadera
  2. Piratpartiet i riksdagen? Hur ska det gå till?

    Tom Skånepartiet är större.

    SvaraRadera
  3. Konstig rubrik. Vad har graviditet med någonting att göra? Sedan är det ju väl känt att det är svårt att ducka införandet av direktivet när man är bollkalle i det lag där Bodström är Zlatan.

    /Arthur

    SvaraRadera
  4. Man kan inte bli bara en smula gravid.

    SvaraRadera
  5. De tycks tro att det på något sätt är fel att rösta för den förlorande sidan, oavsett vem som har rätt.

    Sorry, men det är inte fel att rösta för vad som är rätt, även om man förlorar. Det visar på integritet!

    SvaraRadera
  6. Ok, fattar rubriken nu :)

    Lite principer skulle vara välkommet, men att samregera betyder ju med automatik att man får kompromissa bort en hel del av dem.

    Efter en två år av att följa PP har jag fortfarande svårt för flera pirater (som t.ex. Rick) men tycker att partiet är de enda som driver frågorna fokuserat och principfast.

    Samtidigt är jag inte riktigt säker på att en riksdagsplats är det bästa sättet att påverka. Jag har hunnit tröttna både en och två gånger på alla påminnelser om valet i slutet på allas bloggposter. Allting blir till röstfiske vilket minskar trovärdigheten. Det finns andra oberoende bloggare som ger en mindre förenklad bild. Klart är att samhället har växtvärk och att PP är en god kraft summa summarum.

    /Arthur

    SvaraRadera
  7. Arthur,

    det är valår. Sådant får du (tyvärr) leva med i ett drygt halvår till.

    Trösta dig med att det finns ett kul alternativ i riksdagsvalet 2010. Ett parti som inte sätter makten främst. Ett parti som tar ansvar för integritet, rättssäkerhet och ett öppet samhälle.

    Den 20 september spelar vi ett nytt spel. Säkert annorlunda. Och med nya insatser.

    SvaraRadera
  8. Jo med tanke på att Internet kanske är den största omvälvningen av det moderna samhället är det nästan konstigt att det inte är fler partier som tar dess politiska kraft på allvar. Kanske har vi redan vant oss vid de ändrade förutsättningarna och blivit hemmablinda.

    -----FOSS & upphovsrätten----
    Den sista sakfrågan som är kritisk för mig är om man löst problemet med att öppen källkodslicenser lutar sig mot just upphovsrätten. Eftersom jag ogillar alla partiers förenklade paketlösning men åtminstone är insatt i PPs frågor ligger en röst nära till hands i sådana fall.

    ----Kommunikation-----
    Noteras kan också att frågorna måste förklaras på många olika sätt. Till och med under FRA-debattens hetaste stunder tog vissa det hela med oroväckande jämnmod.

    ----Goda exempel-----
    När jag ändå kommer från ämnet: Finns det någon rörelse för att koppla ihop PP med goda exempel? Att t.ex. skapa djävulskt användbara/roliga tjänster eller iPhone/Android-appar som illustrerar kraften i det ni pratar om. Inte för nördigt - utan folkligt som radions "Låt dem sjunga det för dig" eller vad som helst. Exempel som "Trolltyg i tomteskogen" som inte kan sändas längre pga licensstrul. Sådant kan göra det hela mer lättbegripligt och öppna upp för ett seriöst intresse för frågorna.

    /Arthur

    SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.