2010-02-06

Mp: Ja. Eller inte. Det vill säga... inte... nej.


Jag har fått skäll för en av gårdagens bloggposter. Rubriken löd:

(Mp) och (v) säger ja till teledatalagringen.

Ok. Rätt skall vara rätt. Den korrekta rubriken borde vara:

(Mp) och (v) säger inte nej till teledatalaringen.

Som om resultatet skulle bli annorlunda? Duh!

Själv lutar jag mig hellre mot Europakonventionen om de mänskliga rättigheterna än mot ett EU-direktiv uppfunnet av Thomas Bodström (s).

(I sitt försök till dementi gör sig Grön Ungdoms språkrör Jakop Dalunde – i något slags svårbegriplig ironi – även lustig över att Piratpartiet i Europaparlamentet röstade med den gröna gruppen när det gäller det så kallade Stockholmsprogrammet. De gröna kan ju börja med att reda ut det där internt, så kan jag återkomma med en kommentar om det lite senare.)

Jag tror faktiskt att Miljöpartiet har ett ärligt uppsåt och en hederlig agenda i integritetsfrågorna. Men jag tror också att de låter detta skymmas av sin iver över att kanske få sitta i regeringen med Sahlin.

Goda människor som Jakop Dalunde borde vara sitt partis samvete, inte dementimaskiner. För övrigt åstadkommer han just nu bara en sak, nämligen att ge ännu mer uppmärksamhet åt att (mp) faktiskt tänker rösta för teledatalagringen. Och att de vet om att det är både fel och dumt.

Det finns således bara ett parti som ställer upp i riksdagsvalet som säger blankt nej till teledatalagringen – nämligen Piratpartiet.

Se även: Christian Engström, Pirate MEP

11 kommentarer:

 1. Ganska kul läsning, både här och hos Dalunde. Mycket text för att uttrycka något som egentligen borde uttryckas som "Vi kommer att motarbeta detta med alla stående medel". Klart man bli misstänksam. Jag tvivlar heller inte på att, åtminstone Grön Ungdom, vill rätt, men det är ju moderpartiet som sitter med makten.

  SvaraRadera
 2. Och i vänsterpartiet säger ordföranden blankt nej till att implementera datalagringsdirektivet medan vice ordförande (Alice Åström) svarar att de kommer att implementera det.

  [ironi]
  Vänsterpartiet tycker tydligen att det här är en fråga viktig nog för att motivera en tydlig sammanhållen partilinje...
  [/ironi]

  SvaraRadera
 3. HAX beväpnad med ett verbalt järnrör. En kul start på lördagen.

  SvaraRadera
 4. Jag är en flitig läsare av både HAX och Engströms bloggar och uppskattar mycket de diskussioner ni håller liv i. Men emellanåt sjunker kvalitén och ni går över till att aktivt kritisera de som har samma långsiktiga mål men inte väljer samma kortsiktiga strategi.
  Jag skulle uppskatta om pp inte skapar fiender bland de som delar samma grundinställning. Dalunde pekar ut några sådana fall.
  Är det en etablerad härskarteknik att kalla meningsmotståndare för "sötnos"? Det gagnar inte en bra kommunikation.

  Även om det bär emot så tilldelar jag MP ett poäng och PP ett minuspoäng i denna diskussion.

  SvaraRadera
 5. Arnold:

  Nej, "sötnos" var förminskande. (Även om det var lite kul.) Så jag bytte ut det mot "språkrör", när jag nu ändå flyttade runt styckena för att få bättre flyt i texten.

  SvaraRadera
 6. @Arnold

  (Mp) tänker inte rösta nej till teledatalagringen.

  Vi närmar oss ett riksdagsval.

  Menar du att (pp) då bör hålla tyst om att (mp) gör fel, bara för att vara snälla?

  /T

  SvaraRadera
 7. Miljöpartiet kanske menar som Reinfeldt, att "alla vinner på om debatten lägger sig". ;)

  SvaraRadera
 8. Miljöpartiet har sålt sin själ. De sätter sin strävan efter makten i första rummet. De glömmer sina principer och sina rötter. Nu för tiden är miljöpartiet lika solkigt som alla andra partier.

  SvaraRadera
 9. WTF: http://www.dn.se/nyheter/varlden/hamas-ursakt-for-raketdod-1.1040649

  SvaraRadera
 10. Mp kommer krossas som en liten fluglort under den gigantiska sosse-ångvälten. (Och inte minst i en regeringsställning) Bodström viker inte en millimeter från sitt storebrorssamhälle. Karln är närmast manisk.

  SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.