2010-03-27

Ask: Expressen gör helt om

"När staten inte längre bryr sig om att tillräckligt begränsa eller kontrollera sin egen våldsanvändning står medborgaren inför risken att utsättas för slumpmässiga aggressioner från både staten och från gatan. Det är då samhällen faller sönder."
Så skriver Isobel Hadley-Kamptz om justitieminister Asks bristande uppfattning om rättsstaten, på ledarsidan i dagens Expressen.

Välskrivet, intressant – och helt om, jämfört med gårdagens ledare.

13 kommentarer:

  1. Skrev på detta tema både igår o idag. Ser just nu att Isobel tänkt i liknande banor. Skönt.

    http://lars-ericksblogg.blogspot.com/2010/03/det-ar-olika-saker-som-driver-vart.html

    SvaraRadera
  2. Ask verkar inte ha fattat vad en ”pudel” är. Makthavaren ska vara djupt ångerfull, förbehållslöst erkänna att han/hon gjort fullständigt och käpprätt fel, lova att radikalt ändra sitt beteende och se till att detta aldrig upprepas i framtiden.

    Asks halva ursäkter sätter inte stopp för kritiken, spekulationerna om hennes avgång kommer att fortsätta. Och till sist blir hennes fall och vanära välförtjänt och oundvikligt.

    Troligen har Schlingmann (som styr ministrarna bakom kulisserna) klantat sig i sina försök att vara översmart i sin principlösa opportunism. Han ville säkert att Asks förslag skulle ligga kvar i luften så att Alliansens priomål om att få fler kvinnoröster kunde uppfyllas. Då kan man inte såga ett så utmärkt förslag som går hem hos sexualfientliga svartsjuka hustrur i medelåldern vars män inte längre är attraherade.

    PS. Att polisen tar hänsyn till misstänktas men ej dömdas integritet är en del av yrkesrollen. För några år sedan stod det tre polisbilar en hel dag utanför en av villorna på gatan där min mamma bor. Hon gick förbi och frågade poliserna som vägrade svara på några frågor. Ett halvår senare fick hon veta att ägaren just dömts för grov ekonomisk brottslighet.

    SvaraRadera
  3. @Putte:

    Schillingmans strategi att locka kvinnoröster med medeltida lagar kommer ju sannolikt att stöta bort ett större antal manliga röster. Jag menar, vem vill bli stenad på torget för ett litet snedsprång... ;-)

    SvaraRadera
  4. roligt att du tyckte att det var bra, men jag är alltså fristående krönikör - vad jag tycker och skriver säger varken bu eller bä om tidningens egen linje.

    SvaraRadera
  5. Eric, med Asks syn på rättssäkerheten behöver du inte ha gjort något 'snedsprång', det räcker med att du är misstänkt.
    Alltså inte bara de som har svårt att vara trogna har något att förlora.

    SvaraRadera
  6. @Eric

    Schlingmanns strategi bygger helt på antagandet att borgerliga (manliga) väljare med fåraktig lojalitet kommer att ställa upp till 100% och rösta på Alliansen på valdagen eftersom de/vi inte har något bättre alternativ.

    Men tji vad han bedrar sig.

    Jag säger bara - Piratpartiet. (Dessutom finns alternativen sofflocket och SD.)

    SvaraRadera
  7. Isobel Hadley-Kamptz: Kul att du hoppas in på bloggar och kommenterar också, din uppmärksamhetsgrad hedrar dig :-)

    SvaraRadera
  8. Om jag vore gift med en person som Ask skulle jag definitivt köpa sex - ofta.

    SvaraRadera
  9. Anonym,
    Om du hade varit gift med Ask, så hade du varit homosexuell idag:
    http://sv.wikipedia.org/wiki/Christer_G._Wennerholm

    Dra dina egna slutsatser. Min är att Wennerholm var (och är) den kloka i det förhållandet.

    SvaraRadera
  10. Ett favoritstycke ur Isobels text:
    "Det finns en oklar, flytande rädsla i samhället som riktas än mot nätpedofiler eller Jihad Jane, än mot buset i buskarna. Denna rädsla försöker politikerna kapitalisera..."

    Jovisst: Barnporr, pedofili, terrorism, och organiserad brottslighet används som orsaker för övervaknings-lagar som är milt sagt tveksamma. Och så passar man kanske på att öka kontrollen över t.ex. debatten på internet. I dessa tider är det speciellt viktigt att justitieministern har osviklig rättskänsla.

    SvaraRadera
  11. @Chrille

    Han blev väl bög av chocken på bröllopsnatten.

    SvaraRadera
  12. Problemet är att Schlingmans strategi kommer att fungera när folk av gammal vana (eller lojaltitet med sina gamla kompisar) kommer att rösta på alliansen trots alla övergrepp från dess sida. Jag var på en fest tidigare i veckan och där var det flera som sade att de förvisso var skitförbannade på alliansen för den politik de drev men att de skulle rösta på alliansen ändå eftersom Måna var dum och att alliansen sagt att om de blev omvalda skulle de göra bra saker.

    SvaraRadera
  13. Gösta Bohman anhängare29 mars, 2010 09:41

    @Peter

    Just därför är det så viktigt att det finns borgerliga väljare som öppet visar att de revolterar. Jag ställer mig gärna med plakat med den gamla M-loggan och plakat med bilder av Gösta Bohman och skanderar "avgå Reinfeldt" när Raj Raj ska hålla sitt sommartal i Vaxholm i valrörelsens slutskede.

    Det kommer garanterat att rapporteras i gammalmedia. Blir vi intervjuade är det bara att säga att vi är borgerliga men vi kommer inte att rösta på Alliansen.

    En sån protest kommer nog att få en hel del tveksamma att stanna hemma på valdagen.

    Ner med Alliansen.

    SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.