2010-05-31

Euron ger EU-skatt

Euro/EMU --> Kris --> Centralstyrning --> EU-skatt

Läs Karl Sigfrids och Mats Perssons brännpunktare i SvD.

2 kommentarer:

  1. Det finns många, inkl. Prodi som vill se det. Men det är fel att tro att valet handlar om mer eller mindre centralstyrning.

    Och det är inte alls nödvändigt för euroländerna att skapa särskilda krisåtgärder. Det kan till och med vara skadligt.


    Kommissionen vill säkert ha mer centralisering, för då ökar deras makt.

    Den grekiska finanskrisen är dock inget skäl. Ej heller någon eventuell spansk eller portugisisk dito.

    SvaraRadera
  2. EMU är i första hand ett projekt drivet av politiker. Det ligger mycket prestige naturligtvis då man vill se Euro som en ny världsvaluta, hand i hand med den s k Lissabon strategin för EU. Allt kom på skam och EU är en ankdamm där särintressen härskar. Klart det går åt helvete, det kan även en idiot räkna ut.

    EMU kommer förr eller senare att krascha, det är vad jag tror. Man blåser redan nytt liv i valutan genom gigantiska utfästelser, nu till Grekland, men vem står härnäst på tur?

    En lös federation utan byråkrati utan parlament, dumma flytt av parlamentet o 45% av EUs budget till bönder är vad som krävs. Fri konkurrens och de fyra grundpelarna i EG-rätten skall vara grundbulten. Det räcker och blir över.

    Fast då tappar fack o övriga särintressen makten, se bara på det urholkade tjänstedirektivet. Vi bygger just nu bara ett "vårdhem" för trötta avdankade EU-medborgare som strax är överkörda av andra länder.

    SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.