2010-05-05

Säpo får bryta mot lagen

Varför är jag inte förvånad?

4 kommentarer:

 1. Okunskap? Inkompetens? Pinsam argumentation. Det är varje medborgares skyldighet att känna till lagar och förordningar. Det helt oavsett hur absurd den begäran är. Men tydligen gäller andra regler för SÄPO, polisen, et alii.

  /Rickard

  SvaraRadera
 2. Jag är inkompetent på de flesta områden, får jag bryta mot relevanta lagar då?

  SvaraRadera
 3. Det var minsann en grymt missvisande rubrik. Det borde vara så att det är en domstol som avgör vad som från fall till fall är lagligt. Om man tycker att åklagaren gjort fel som inte drivit målet vidare så får man väl stämma honom och på så sätt få en domstols utlåtande. Men självklart finns det inga tjänstemän som inte är korrupta på ett eller annat sätt. Men det är "the nature of the beast", så länge som vi kör på detta politiska system så får vi acceptera att det är så här. Att driva korruptionsmål och liknande blir lite som att låta satan böta en euro varje gång han svär, det kanske får honom att sluta svära men det förändrar inte vad han är.

  SvaraRadera
 4. Garanterat så kommer FRA att få samma milda behandling när det upptäcks att även de bryter mot lagen. Skulle vilja påstå att det redan har upptäckts (avlyssning i kabel innan det var reglerat) och att det inte ens gick till åklagare...

  /A

  SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.