2010-06-13

Val 2010: Ännu kan mycket hända


Det är drygt tre månader kvar till riksdagsvalet.

Det är inte så lång tid. Men samtidigt väldigt lång tid. På knappt 100 dagar kan väldigt mycket hända i politiken. Debatten förändras hela tiden och vi har inte en aning om vilka yttre faktorer som kommer att spela in. Eller om nya eller gamla media har några större skandaler på lager.

I listningarna över "heta" valfrågor finns integritet, rättssäkerhet, fildelning och internets frihet inte ens med. I vart fall inte ännu. Och även om jag tror att yttre faktorer kan komma att påverka den saken, så kan man inte lita på det. Skall piratfrågorna in i debatten, då måste vi ordna det själva.

Gammelpartiernas taktik är uppenbar. De vill inte diskutera något som över huvud taget kan definieras som piratfrågor. På så sätt försöker de blockera Piratpartiet och hålla oss utanför debatten.

Men det är möjligt att gammelpartierna kan bli tvingade att diskutera pirtfrågorna. Med tanke på hur jämt det är i opinionen, så kan få röster bli väldigt viktiga. Så även om (pp) bara skulle fortsätta att ligga på någon enstaka procent – så handlar det om röster som ändå kan avgöra hela valresultatet. (Det är till exempel ingen hemlighet att de borgerliga partierna har tappat unga liberala väljare till (pp).)

Det jämna opinionsläget är för övrigt ett guldläge för Piratpartiets vågmästarstrategi. Det är nu ett litet parti skulle kunna göra skillnad i riksdagen – när det gäller integritet, rättssäkerhet, internets öppenhet och en reformerad upphovsrätt. En sådan chans får helt enkelt inte missas. Därför gäller det att rycka nu, under de tre månader som är kvar till valet.

Och jag tror att det är möjligt. Se bara hur sent (pp) började synas i opinionsundersökningarna inför EU-valet. Det kan ske igen.

Med detta lämnar jag debattfältet öppet för åsikter och funderingar kring hur vi skall få in piratfrågorna i debatten innan valet. Själv tänker jag sätta mig på tåget och göra ännu en sådan där Strasbourg-resa.

27 kommentarer:

  1. en röst på pp är en röst på mona

    kom inte och klaga efter valet frihetliga pirater.

    SvaraRadera
  2. @Bengt:

    Bullshit!

    En röst på PP är en röst för ett fritt och öppet samhäller och internet!

    Sluta trolla!

    SvaraRadera
  3. Planen, bli attackerad av media13 juni, 2010 13:31

    MAn måste förstå hur media fungerar, media kan inte låta bli att attackera piratpartiet om de tar upp kontroversiella frågor, deras manual är uppbyggd så och de lämnar aldrig den manualen.

    Det måste va enklaoch alarmerade budskap.

    Planen är enkel, ta upp fulspelet bakom ekonomin och hur det slutna Federal Reserve kunnat verka i det dolda för att sanbbotera ekonomin, att CIA är i samarbete med Google och att Bilderberggruppen arbetar för att skapa ett globalt imperium där stora privata monopol styr över alla stater i världen.

    Vad som kommer hända är följande, massmedia kommer demonisera Piratpartiet i media, Piratpartiet visar sig självsäkra och svara, kolla upp informationen själv och hänvisar till media rapportering som RT och Guardian. Människor kommer bli nyfikna på dessa sensationella nyheter och titta närmare på frågor om integritet. När de väl tittar närmare på frågan så har Piratpartiet en till röst.

    Ber om ursäkt för att jag skriker, men det är en del av taktiken att få upp rösterna:

    VI MÅSTE SPELA MED I MEDIA SPELET OCH SLÅ I GENOM MEDIERNA MED VÅRA FRÅGOR, GENOM ATT PEKA PÅ DET SOM INGET ANNAT PARTI PEKAR PÅ. ANNARS KOMMER PP LÄTT KUNNA VATTNAS UR AV ANDRA PARTIER SOM STJÄL PP:S RETORIK OM INTEGRITET. ÄVEN OM DE INTE GÖR NÅGOT I PRAKTIKEN OCH DET RÄCKER FÖR ATT LURA VÄLJARNA.

    MEN TALAR PP OM FEDERAL RESERVE OCH DERAS DOLDA BEDRÄGERI, ELLER OM BILDERBERGGRUPPEN, GOOGLE OCH CIA, SOM ETT EXEMPEL PÅ VIKTEN MED ÖPPEN INFORMATION. JA,DÅ FÅR PP EN EGEN PLATTFORM OCH VIA DESSA FRÅGOR KOMMER FOLKET HITTA PP:S GRUNDLÄGGANDE FRÅGOR OCH FÖRSTÅ DEM. DET VAR SÅ JAG OCH MÅNGA ANDRA FANN PP I EU VALET OCH DET ÄR DESSA ARGUMENT SOM FÅTT MIN OMGIVNING ATT ÖVERVÄGA ATT RÖSTA PÅ PP.

    Vårt lands självbestämmande är hotat, för att väcka en stor massa till det bör man informera om Bilderberggruppen som Daniel Estulin gjorde i EU parlamentet, se rapportering i från RT nedan:

    Bombshell: Estulin unmasks Bilderberg Group in EU Parliament


    NWO Busted: Man who exposed Bilderberg reveals conspiracy secrets to EU

    Gerald Celente förklarar skumspelet inom ekonomin.

    Gerald Celente: Washington is Wall St. and Wall St. is Washington


    Debatt om Google och CIA.

    Google created by CIA NSA blocking Dissidents & Whistleblowers Government Cyber Warfare & Censorship

    Denna plan kommer att funka, vi måste få medierna att attackera PP så att PP blir en medial underdog som väcker nyfikenheten i folket angående PP:s frågor. Allt för många människor tänker att PP bara handlar om ungdomar och data, men när de fattar att de slutna samhället kommer påverka deras demokrati, ekonomi och att PP är det enda parti som ska arbeta för öppenhet ja då växer PP

    Dessa kontroversiella frågor lockar in människor i PP:s frågor och det krävs korta snabba skräckscenarion att visa upp för att väcka människor som annars bara bryr sig om skatter och bingolotto.

    Vi måste förklara för väljarna att vänster och höger politik idag inte existerar i grunden: Left right paradime måste vi komma ut med. Visa att detta bara är teater:
    Videon nedan kan göras om till vänster och höger blocket i sverige. Vi har idag bara två stora partier i Sverige, alliansen emot vänster alliansen.

    The False Left Right Paradigm

    SvaraRadera
  4. Demotrativ film vad vår statsminister gör med de goda krafterna i vårt land.

    Fredrik Reinfeldt Våldtar Bamse!


    Det finns en falsk bild hos PP nu att vi ska sluta vara kaxiga och framstå som ett städat parti, det kommer inte ge någon medial uppmärksamhet. Om PP representanterna i EU parlamentet börjar klä sig som pirater så kommer också medial uppmärksamhet.

    I övrigt, den som dett filmen Ordförande Persson vet att Persson säger till Reinfeldt framför kamerorna, - Ja vi behöver nog varann och han behöver oss också.

    Han bekräftar the false right left paradime

    SvaraRadera
  5. Om ingen fatta tvåtydigheten.... Reinfeldt sätter på Bamse = moderater och sossar are in bed together...

    SvaraRadera
  6. VA???? Skulle piratpartiet kunna samarbeta med vänsterblocket? Det låter YTTERST skrämmande. Kan ju inte vara sant...

    SvaraRadera
  7. Använd kändisar13 juni, 2010 14:14

    Så fort något händer i kändisvärlden så måste PP ta en titt på det och se om de kan knyta an till det till sina politiska frågor. På så sätt rider man på kändisens kändisskap och får ut sin information. Antingen via debattartiklar, youtube videos, eller rena partiutspel där man attackerar kändisens stånpunkt personligt så man driver igång en medialdebatt med ett stort kändis ego, sånt ger stor uppmärksamhet.

    Stefan Sauk, Jan Gillou, Alexander Bard etc. Reta upp dem få dem in i debatten så att de börjar med sin automatiska smutskastningen igen.

    Miley Cyrus, Hanna Montana är ett bra amerikanskt exempel på detta tillvägagångssätt. Obs exemplet visar bara hur man använder sig av detta, sen är valmöjligheterna stora inom den ramen.

    Alex Jones Take on Hannah Montana & The Cyberbullying Act of 2009

    SvaraRadera
  8. HAX,

    dags att slå av anonyma kommentarer igen? :-(

    Jisses.

    /W

    SvaraRadera
  9. Och du kom med vad Werner?
    I EU valet fick jag hela min omgivning att sätta sig på piratskeppet men det kommer förmodligen inte att gå nu. Även om folk är missnöjda med både högern och vänstern. Dessa personer har gått ifrån att se piratpartiet som ett frihetligt parti i stort, till att inte se några ställningstaganden alls. Måhända att piratpartiet har lurat med dessa i bakgrunden (på bloggar) hela tiden men... Sedan är det ett gissel att titta in på Piratpartiets forum, där många medlemmar vägrar att ta i de svåra frågorna (Narkotika, Prostitution etc.) med rädsla för att smutsa ner sina fina piratskrudar. Visst är internetrelaterade frågor viktiga men vi måste förmodligen synas i "den riktiga världens" frågor för att kunna blåsa vind i seglen igen. Det finna vpn servrar liksom...

    SvaraRadera
  10. Prata om Google13 juni, 2010 14:58

    PP måste Börja tala om Google. Läs igenom allt detta, så förstår ni varför.

    CIA, In Q Tel investera tidigt i Google.

    In-Q-Tel Wikipedia

    IN Q TEL

    Google earth skapades av CIA Keyhole.inc som sedan sålde detta till Google.

    Google Earth Wikipedia

    Keyhole, Inc


    Google in bed with U.S. intelligence

    Lyssna noga på reportaget: Hax skaffa dig en annan blogg, google bloggar har blivit nedstängda tidigare. Gör åtminstonde en säkerhetsbackup av dina poster så de kan publiceras igen.

    Google created by CIA NSA blocking Dissidents & Whistleblowers Government Cyber Warfare & Censorship

    Men glöm framförallt inte att tala om företaget spamhause.

    Spamhause

    Bill Waggoners bok tar upp Spamhause som det styrande företaget över internet

    Confession of a spamking

    Man bör även läsa Daniel Estulins bok för att få en helhetsbild om den politiska agendan i världen där kontrollen över internet ingår:

    Shadow Masters: How Governments and Their Intelligence Agencies Are Working with Drug Dealers and Terrorists for Mutual Benefit and Pr (Häftad) av Daniel Estulin

    SvaraRadera
  11. Följer vi Werner kan vi lika gärna lägga ner PP. Det var ett misstag av Hax att slå av anonyma kommentarer han motarbeta sitt eget syfte. Allt jag begär är att läsa länkarna och sätta sig in i frågorna. Werners Strategi = 1% i valet för piratpartiet. För allt han kan göra är att angripa folk istället för att debattera fakta. Och det stämmer för övrigt att Piratpartiets forum avslöjar varför PP:s medlemsantal har gått ner. Det råder en maktkamp inom PP, där ledarna inom PP blir förbannade om man skriver kritiska inlägg emot Google. Rick Falkvinge har på forumet sagt att Google är the good Guys, han måste ändra sig annars har han inte min röst.

    SvaraRadera
  12. SD:s valresultat 2010, för den som är intresserad!

    Beräknat enligt följande;
    Medel i opinionsundersöningarna juni: 4,1%
    Bradley-effekt faktor (från valet 2006 för SD): ca 50%
    (Källor: status.st, för Bradley: se wikipedia.)
    4,1*1,5=6,15%
    Sen tillkommer ev valspurt.
    Seså, spring till internet-spelsidorna o tjäna en slant. Detta är (i princip) fakta. Varsågod.
    Tilläggas kan att detta är nära 500´000 svenska röster. Så de som tror att det är några finniga unga män som röstar på SD, bör nog tänka om lite, och uppdatera sin kunskaper till 2010.
    Ta gärna en titt i en förort nära dig nån kväll (om du mot förmodan vågar), så blir vi nog en SD-röstare till.
    Ha en bra dag! :)

    SvaraRadera
  13. Om SD stod för fri arbetskraftsinvandring och sluta va en smakpolis över kulturpolitiken så skulle de få min röst. Men detta kommer inte att ske, så jag väljer PP. SD har dock stora väljarsiffror för att de har enkla budskap folk förstår känslomässigt. Detta är givetvis farligt, men PP måste ge sina frågor känslor precis som SD gjort för att nå ut till väljarna.

    Man måste ta upp skrämmande exempel som finns i vardagslivet hos människor, den ekonomiska krisen och arbetslösheten är vad folk bryr sig om. Kan PP visa att det var privata monopol som skapa den ekonomiska krisen och att deras krig emot internet kommer öka deras chanser att göra människor ännu fattigare, ja då har vi en möjlighet att vinna det här valet.

    SvaraRadera
  14. Ja, nog verkar det som de anonyma trollen är tillbaka.

    Fast det är väl väldigt svårt för troll att skapa en egen blogg antar jag.

    Eller så är det insikten att ingen skulle läsa deras bloggar som stoppar den tanken.

    Blir ett surt litet troll och gnäll på det här inlägget nu så vi ser dig dansa en sväng till, snälla! :-)

    SvaraRadera
  15. använd fotbolls vm, följ fotbolls vm och hitta frågor ,där som berör fotbolls vm. Ring in till fotbolls studion och trolla genom att börja prata piratpolitik, tillslut blir det en nyhet om hela PP gör så. Expressen: PP anhängare ockuperar FOTBOLLS VM i svt:s telefonväxel!

    SvaraRadera
  16. IntressanT, Ssarggon klagar på anonym för att va ett troll men använder samtidigt samma debatteknik som anonym föreslår att PP ska göra, nämligen att provocera fram uppmärksamhet på sina uttalanden.

    Ssargon har dock själv inte kommit med något konkret förslag som bloggen begär, det är lättare att klaga på andra uppenbarligen. Eller förlora sig i inte retorik som bara gör PP mindre och mindre. Antar att RT, Russia Todays nyhetsförmedling är troll också enligt ssargon.

    Vad vi kommer se nu är att Ssarggon bara kommer fokusera på att byta ämne, han har aldrig kunnat föra en debatt, bara befästa sina egna åsikter och förlöjliga andra. Så mogen är ssarggn. Visst låt oss följa ssargonnepojken och ge pp knappt 1 % i valet.

    SvaraRadera
  17. (1) HAX, ta och städa undan skräpkommentarerna!

    (2) Här kommer ett konkret opinionsförslag för dig och Falkvinge:
    Skriv en debatt artikel (med sedvanligt bulleribång) och föreslå att den fysiska världen juridiskt harmoniseras med den virtuella världen.
    DVS, all papperspost ska öppnas och skannas på nyckelord och alla brev konversationer skall sparas för vidare analys.
    Föreslå också att meddelarskyddet avskaffas, eftersom det ju i praktiken redan är det.
    Vidare, om polisen, gör ett tillslag i ett flerbostadshus, så ska givetvis alla datorer forslas bort i hela huset.
    Lägg till ytterligare några liknande "förslag".
    Om nu någon till äventyrs skulle ha missuppfatta syftet, så är det för att visa på det absurda i många av övervakningslagarna.

    /jens

    SvaraRadera
  18. Detta kommer bli tufft men flygblad med rubtiken "Är du terrorist" eller "Du är misstänkt terrorist" i varje invandrartätt område borde nog fanemig få fart på saker och ting!

    SvaraRadera
  19. Värt att notera är även att trollen inte kan stava till de personer dom skriver till :-)

    SvaraRadera
  20. ...som sagt hålla sig till ämnet är inte SSSSSargons starka sida.

    Städa upp i komentarerna säger Jens för att han inte gillar förslagen, moget.

    SvaraRadera
  21. @jens

    Det handlar inte bara om vad Rick Falkvinge ska göra, utan vad vi pirater kan göra för att få vår omgivning att rösta på PP. Såväl privat, organiserat lokalt, och nationellt.

    SvaraRadera
  22. Kom med ett konkret förslag Ssargon eller saknar du förslag som vanligt.

    SvaraRadera
  23. Att de etablerade partierna inte tar upp PP:s kärnfrågor är ju helt logiskt: Det finns inget intresse för dessa frågor bland allmänheten. PP kom in i parlamentet pga. att ett gäng 18-25-åringar blev oroliga att de inte skulle kunna sno film och musik längre. Så enkelt är det. Ingen bryr sig om PP i riksdagsvalet och det finns inget parti som fruktar att PP skulle kunna mobilisera några större mängder väljare. PP är numera ett icke-parti, till och med mindre betydelsefullt än FI...

    SvaraRadera
  24. Val texter, flygblad, affischer13 juni, 2010 21:03

    Man måste kunna anknyta sin politik till arbetslösheten, skatter, sjkukvård etc.

    Tricket att göra det är att berätta för människor att via ett öppet informatinssamhälle så kan man påverka politikerna på ett helt annat sätt.

    PP måste måla ut sig som partiet som måste in i riksdagen, för att riksdagen överhuvudtaget ska kunna fungera.

    För att lyckas med det måste man skrämma upp folk och visa tydligt med korta budskap att det är så.

    Fokusera på den ekonomiska krisen och allt som skett utan folkets insikt pga att man haft dålig insyn i detta som medborgare.

    PP måste bli partiet som ska offentliggöra all korruption i riksdagen. De måste ta till sådana kraftuttryck.

    Exempel på valaffisch texter:

    Ett fritt internet leder till fler företag och Jobb. Riksdagen vill stoppa det. Rösta på Piratpartiet för ett fritt internet.

    Information är makt. Riksdagen vill ta ifrån dig den makten.
    Rösta på Piratpartiet, för Fri Information.


    Varje val ljuger politikerna för dig och döljer information.
    Rösta på Piratpartiet, fri information innebär mer makt åt dig.



    Vi ska offentliggöra korruptionen i riksdagen! Piratpartiet

    Visste du att EU kan bestämma vad Sverige ska ha för lagar! Piratpartiet.


    Har krisen drabbat dig! I ett fritt informationssamhälle hade du blivit varnad i tid!
    Piratpartiet.


    Alla partier i riksdagen vill avskaffa demokratin och införa en polisstat. Rösta på Piratpartiet, vi kan hindra dem!

    SvaraRadera
  25. Valskylttexter13 juni, 2010 21:11

    Vill du veta var din skattepengar går till? Rösta på Piratpartiet vi kämpar för fri information till folket.

    Idag är vi alla terrorister enligt staten! Rösta på Piratpartiet

    Obs, PP måste provocera och göra folk upprörda: Så vi får en debatt om att PP gått över gränsen:

    Val skylt med text :

    Beatrice Ask (M) och Tomas Bodström (S) arbetar för ett fascistiskt samhälle där din rättsäkerhet försvinner!
    Rösta på Piratpartiet

    SvaraRadera
  26. Nja, jag tror att valen kommer att i det väsentliga att domineras av hur klimatet ser ut i LO kollektivet (i alla fall i 3-4 år till). Får den konservativa falangen övertaget; S+V+MP (som det brukar vara). Får den moderata falangen övertaget; LO kollektivet är då splittrat, och då kan inte S använda sin vikt för att säkra Rosenbad. Det är vid sådana tillfällen som det dyker upp lite nya kombinationer (Alliansen ex.).

    Ergo; jag tror att PP måste börja diskutera sådant som intresserar LO kollektivare (den yngre, moderata delen av LO) för att få tillräcklig vikt för att på allvar kunna bli något att räkna med.

    -Men så länge den konservativa delen av LO förblir enad, så blir det mycket svårt, och politiskt farligt att utmana V+S+MP. Och det status quo som vi nu har levt med i snart 100 år kommer att kvarstå.

    SvaraRadera
  27. Jag blev övertygad om att Piratpartiet kommer in i EU-parlamentet när Lars Gustavsson förklarade att lägga sin röst på Piratpartiet. En repris. Men ett EU-val är väsensskilt från ett riksdagsval.

    http://www.expressen.se/kultur/1.1583792/darfor-rostar-jag-pa-piratpartiet

    SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.