2010-06-17

Vem är förvånad?

Vänsterns miljöskatt visar sig bara vara... skatt.

2 kommentarer:

 1. "Kanske ännu mer förvånande var faktiskt hur Sven-Erik Österberg, som var där för att försvara budgeten, svarade på det. Enligt honom skulle miljöskatterna inte ha några särskilda effekter på miljön!!!

  Vänsterpartierna har alltså en massa - för miljön - verkningslösa miljöskatter i sin budget?"

  Detta tror jag att de flesta har fattat sedan länge, men att det inte har funnits några konkreta bevis för det. Miljöbeskattning har alltid varit resultatet av uppfinnesrikedom över att kräva in mer skatt från befolkningen, för att finansiera socialistiska galenskaper.

  Kommer ihåg när taxeringsvärden på hus var som värst... Om någon önskade isolera sitt hus bättre för att spara energi genom att sätta in 3-glas fönster, så steg taxeringsvärdet. Resultatet blev alltså att strunta i att isolera eftersom det gick på ett ut med det högre taxeringsvärdet. Likaså vad det gäller beskattning av värmepumpar. Ett tag ville sossarna införa beskattning på pellets, eftersom en del medborgare genom att använda detta mer miljövänliga alternativ till olje och el -uppvärmining, då kom undan energiskatter. Strunt samma om det det blev miljövänligt. Sån tur var så stoppade EU denna möjligheten genom att det inte var lagligt att "beskatta sågspån", vilket det i så fall hade blivit.

  Så att vänstern uppmuntrar folk att spara energi och miljö, är bara ett falsarium. Det är skatteintäkterna dom vill åt. Inget annat. Sedan har vänstern alltid haft en otrolig förmåga att hitta på pseudoargument eller att benämna saker med något helt annat bara för att vilseföra medborgarna från det egentliga syftet. Men det ligger väl i vägen till det politiska målet, att kunna ljuga och bedra bara för att nå detta.

  SvaraRadera
 2. Jag undrar om de gjorde sin budget i hopp om att den inte skulle granskas. Hur skall man annars förklara alla deras felräkningar?
  Synd att jag inte klarar av att lägga en röst på den sittande regeringen pga FRA. Dock hoppas jag att de rödgröna inte vinner.

  SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.