2010-07-16

EU: Den fria rörligheten var bara reklam


Det lutar åt att EU-domstolen kan vara på väg att upphäva den fria rörligheten i unionen.

Generaladvokatens förslag till beslut går så långt som att säga att fri rörlighet för varor kan hota EU:s säkerhet. Han menar också att det är OK att diskriminera medborgare utifrån deras respektive nationalitet.

Den fria rörligheten var bara reklam för att lura oss att säga ja till EU-medlemskapet.

9 kommentarer:

 1. "The finding concluded by saying that backpackers descending upon the Netherlands for a weekend of spliffs and Heineken endangered the European Union's security."

  Det är ju uppenbart att vad EU behöver är en armé. Då skulle man kunna sätta in den mot sådana här tågluffare som hotar unionens säkerhet.

  SvaraRadera
 2. Det har väl varit ett skämt från första början?

  Tex titta på att flytta till Frankrike? De kräver att en Fransk medborgare går i borgen för din hyra tex (vilket är ju svårt om man inte har riktigt goda bekanta där).

  Men om man är fransman så behövs ju inte det.

  SvaraRadera
 3. Fri rörlighet för personer, tjänster, varor och kapital skulle ju vara medlet för att inom EU upprätthålla solidariteten för att uppnå fred och säkerhet.

  Om man nu inskränker dessa fria rörligheter så faller ju hela idén med EU.

  SvaraRadera

 4. Okej...!

  Där rök hela min tanke med att rösta "Ja till EU", som jag en gång i tiden gjorde. Nu finns det inget kvar av de visioner jag hade vid den tiden.

  Jag vill ha en ny folkomröstning.
  Denna gång tänker jag rösta "JA" till utträde!!


  .

  SvaraRadera
 5. Och så tar vi och lugnar ner oss några grader och inser att det här är generaladvokatens förslag och på inget sätt ett beslut. Visst ofta följer domstolen förslagen men dom kan även gå emot och döma nåt helt annat.

  SvaraRadera
 6. Vem har fått säga ja till EU?

  Själv minns jag bara omröstning om EG..

  SvaraRadera
 7. HAX!

  Om de ekonomiska problemen i syd-EU fortsätter (och hur skulle de inte göra det?) så kommer vi nog snart att få valutarestriktioner också. Det inses lätt att det kan skada EUs finansiella balans om folk får ta och flytta kapital från ett land till ett annat hur som helst. Så kan vi inte ha det!!

  Men "freden" har vi ju kvar....än så länge.

  SvaraRadera
 8. Om det där står sig, kommer vi behöva visa pass för att köpa snus i Sverige? (Det är väl fortfarande ett undantag att vi i Sverige får handla med snus)

  SvaraRadera
 9. Ja, men det var ju inget nytt... vi har ju kunnat räkna ut vart det lutar länge nu. Men jag fick ju iaf svar på frågan jag ställde i oktober:

  http://www.skivadlime.se/2009/10/eu-spiralen-spinner-vidare/

  SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.