2010-07-10

Littorin-affären: Det är dubbelmoralen som stör


Var det inte värre, var min första tanke nu på morgonen – när Aftonbladet släppte nyheten att f.d. arbetsmarknadsminister Sven-Otto Littorin har köpt sex.

Två vuxna människor har frivilligt haft sex. En av dem har givit pengar till den andra. Så intressant. Personligen kan jag över huvud taget inte förstå varför det skall vara olagligt.

Så länge ingen tvingas, skadas eller får sina rättigheter kränkta handlar detta endast om morallagstiftning. Det vill säga saker som är olagliga, bara för att politikerna tycker att de skall vara det. Vilket är en dålig form av lagstiftning. Brott utan offer, typ.

Problemet är att Sven-Otto Littorin har varit politiker. Han har tramsat med när morallagstiftningen har rullats ut. Han är medansvarig för sexköpslagen. Och så trillar han dit på den själv.

Att medverka till en orimlig lagstiftning som vill sätta folk i fängelse för ett brott utan offer – och sedan bryta mot samma lag själv – det är naturligtvis dubbelmoral. Det är det som retar mig.

Skall man se något positivt i det här, då kanske (men bara kanske) det kan få justitieminister Ask att klättra ner från sina höga hästar i sexköpsdebatten.

Sedan undrar jag bara: Karln var partisekreterare i moderaterna. Kunde han inte få hur mycket gratis konferenssex som helst? Med i stort sett vem som helst? Och hade han inte det? "Kåtast i regeringen" var det någon som skämtsamt kallade Littorin i början av mandatperioden...

Om nu detta är allt – då hade Littorin kunnat landa på fötterna. Han hade naturligtvis fått lämna regeringen, men sluppit de värsta delarna av gatloppet om han hade berättat själv. Men han valde alltså bunkermentalitet istället.

Aftonbladet - nyheten | Aftonbladet - Mellin | Aftonbladet - ledare | Aftonbladet - Asks gredelina kuvert | Aftonbladet - Littorinaffärens tidslinje

DN | SR | SvD 1 | SvD 2 | Expressen | Nyheter24 | Paul Ronge

103 kommentarer:

 1. vanlig svensson10 juli, 2010 08:30

  varför ens utgå från att det är sant? det handlar om en kvinna som påstår sig vara prostituerad som påstår att littorin köpt sex av henne. med uppgifter i hennes dator som bevis. please... det enda som talar för är att littorin inte blånekade när han fick frågan av aftonslasken. ingen dom, inte ens åtal. moralism och stigma i kubik

  SvaraRadera
 2. I det här fallet tror jag att inte ens Aftonbladet vågar bluffa. Men osvuret är kanske bäst.

  SvaraRadera
 3. vanlig svensson10 juli, 2010 08:35

  ab kan väl bara hänvisa till att kvinnan ljög, men VERKADE trovärdig?

  SvaraRadera
 4. Undrar om Ask har frankerat sitt Greddelina kuvert åt Littorin nu i morse....

  SvaraRadera
 5. Jo, det finns ett offer. Skatteverket som inte får in skatten på försäljningen av sex.
  Knegarn.

  SvaraRadera
 6. Hans fru Ann var ung och vacker, nu har han en tjej som ser horaktig ut...
  precis så gjorde min man på 70talet och jag kommer aldrig kunna förlåta!

  SvaraRadera
 7. Som sagt. Det är påståenden, rykten och misstankar. Ej ngn dom. Men främst en massa dubbelmoral. Helt uppenbart politiska motiv för både AB & Co liksom hos Reinfeldt m fl när de snaskar resp varit snabba till avståndstaganden.

  Jag är nog ganska moralisk av mig, men har svårt att se att det är värre att "köpa" sex än att "sälja". Och dessutom varför köpa??

  I vilket fall som helst har detta inget att göra med politik, inte i egentlig mening. Däremot en politisering av privatlivet. Vilkete är snaskigt och omoraliskt.

  SvaraRadera
 8. vem var det som sålde? en SSU medlem, en AB journalist?

  SvaraRadera
 9. Fia med knuff10 juli, 2010 09:57

  Jag tror att debatten snart kommer att handla om Aftonbladet och pressetik. Eftersom händelsen är preskriberad är det omöjligt att formellt bevisa brott, och enligt strikt juridisk tänkande föreligger inte brott utan dom.

  Nästa intressanta fråga är varför Aftonbladet bara tagit upp Littorin när de nu påstår att det finns många i liknande ställning som de har lika mycket uppgifter om?

  Jag tror det kommer att bli ett efterspel, speciellt som Littorin uttalat agerat på ett sätt som är ämnat att göra det omotiverat att publicera uppgifterna, och att han redan då markerade att han ansåg sig systematiskt kränkt av pressen. Aftonbladet kan inte hävda att de handlar i god tro.

  Sedan undrar jag om reportern tänkte på att hans fråga om sexköp kunde besvaras jakande utan att det varit fråga om brottslig gärning, eftersom tid och/eller rum spelar roll för om det varit lagligt. Att vägra svara kan därför inte tas till intäkt för brott mot sexköpslagen.

  Littorin gör rätt i att hålla käften för tillfället.

  SvaraRadera
 10. Jag håller fullständigt med dig men nu är det så att det fortfarande är olagligt och den innevarande regeringen har bara jobbat för att skärpa lagen och straffen.

  Sedan är det inte alltid samma mekanismer som får folk att köpa sex som att får folk att vilja knulla. Hugh Grant kunde också få hur mycket gratissex som helst.

  SvaraRadera
 11. Problemet är att vi har en statsminister som nu visat att han varken klarar av krishantering eller har något omdöme eller en någon auktoritet att kräva ärliga svar när han skall utse omdömesgilla ministrar.

  SvaraRadera
 12. Uppgifterna kommer med all sannolikhet ursprungligen från Littorins f.d dator, det är så man har funnit kvinnan!

  SvaraRadera
 13. Knegarn, :-)

  Det rimliga nu från Aftonbladet borde vara att granska "Anna"s deklaration under de senast åren. Jag betvivlar att hon deklarerat sina inkomster.

  Det är nämligen högre staffvärde på det än sexköp. Men jag antar att Aftombladet redan har valt vem de ser som "skurken".

  SvaraRadera
 14. Fia med knuff10 juli, 2010 10:20

  Enlig AB har kvinnan har uppgivit att hon kontaktat dem i samband med Kapten Klänning-rättegången för att hon hade många fler namn. Sedan fick AB gå igenom hennes dator. Det tyder på att det ursprungligen inte rörde sig om Littorin specifikt.

  SvaraRadera
 15. detta visar bara hur desperata vänstern är, och fortsätter opinionen att se ut som den gör kommer det bara bli värre och värre ju närmare valet vi kommer.

  Nu räcker det med att en kvinna plötsligt minns något som hände för många år sedan för att starta en kanonad av smutskastning i alla tidningar mot någon av regeringens företrädare.

  Vänsterns taktik är uppenbar - kasta all skit de har och hoppas att nåt fastnar.

  SvaraRadera
 16. Skall man vara petig så var det faktiskt inte dubbelmoral. Partiet var emot sexköpslagen när den infördes och partiet har aldrig tagit något nytt beslut i frågan. Detta skedde innan valet och alltså innan vi visste att en moderat justitieminister skulle omfamna vänsterns moraltanteri.

  Lagbrott mot en idiotiskt morallag ja, dubbelmoral nej.

  SvaraRadera
 17. Det skall bli intressant att höra vad Gudrun Schyman och F! har att säga om detta.

  Vad kan de tycka tro? ^^

  SvaraRadera
 18. Littorin får snarare min sympati i det här fallet. Ser det inte som något olagligt i det här fallet.

  SvaraRadera
 19. haha Tor, ja det skulle vara kul.

  Ge denna lycksökerska the old Linda Tripp treatment.

  skulle inte tro det

  SvaraRadera
 20. haha Tor, ja det skulle vara kul.

  Ge denna lycksökerska the old Linda Tripp treatment.

  skulle inte tro det

  SvaraRadera
 21. Apropå första kommentarer. Littorin kan nog neka sig ur detta, men som HAX påpekar finns inget egentligt problem -- inget offer -- och Littorin får i någon mån smaka på egen "medicin".

  Kommer det att dras i rättegång? Har svårt att se att bevis finns om att möte ägt rum om det inte filmades. (Ett telefonnummer i en dator har det väl talats om.) Men då vore rättegång ...minst lika patetiskt.

  för väl att såna här bloggar finns.

  SvaraRadera
 22. För övrigt bra kommenterat av Fia med knuff.

  SvaraRadera
 23. Här sägs flera gånger att det inte finns något offer i den här historien (förutsatt att den är sann, då). Det vore intressant att höra hur man då definierar ett offer. Kanske Littorins barn, som han är så rädd om, kanske kan ses som offer i det här fallet, eller?

  SvaraRadera
 24. Det absolut värsta i hela den här soppan är att han istället för att berätta den egentliga anledningen till sitt avhopp säljer ut sina barn. Det är både äckligt och patetiskt och man kan ju bara hoppas att kräket nu också 'torskar' stort i vårdnadstvisten med ex-frun.

  SvaraRadera
 25. Sexköpslagen trädde i kraft 1999, och nu är det 2010, under alla dessa år har ingenting gjorts för att hjälpa sexsäljarna till andra arbeten, dom är fortfarande hänvisade till att försöka leva på en ständigt krympande kundkrets, var inte meningen med sexköpslagen att hjälpa dom utsatta kvinnorna? eller har jag fel?

  SvaraRadera
 26. Sexmissbrukar Info10 juli, 2010 12:26

  Personer som har mycket sex privat med många olika personer, är också ofta personer som köper sex också. Mycket vill ha mer helt enkelt.

  Personer som säljer och köper sex

  Citat från Socialstyrelsen:

  Studier visar att män som har haft många sexualpartners generellt oftare har erfarenhet av att köpa sex än övriga.

  SvaraRadera
 27. Argumentet att sexköplagen skulle sakna legitimitet bara för att det är en morallagstiftning håller inte.

  Hela brottsbalken är ett slags morallagstiftning.

  Det känns fel att bli bestulen; det känns för jävligt att bli misshandlad, och ganska kränkande att bli ofredad.

  Det känns även fel att politiker och tjänstemän tar emot mutor.

  Dessa känslor är motiven till morallagarna i brottsbalken.

  Brottsbalkens legalitet har sin grund i dess legitimitet.

  SvaraRadera
 28. Vem är brottsoffer?

  Det är en tolkningsfråga. Vem har tolkningsföreträde politiskt och juridiskt?

  I brottsbalken, narkotikastrafflagen, sexköpslagen, trafikbrottslagen m.m. finns definitioner av gärningar som inducerar brottsoffer.

  De förtroendevalda politikerna tar sig tolkningsföreträdet i ett första steg, sedan får lobbyisterna med egenintressen chansen att påverka ev lagstiftning. Sedan blir det juristernas tur att för varje brottmålstyp, från fall till fall, fastställa brottsoffret genom att döma gärningsmän.

  SvaraRadera
 29. En väsentligt större moralisk affär är Lundin Oil i Sudan, med bl.a. Carl Bildt i problemområdet.

  Lundin Oil utvinner olja i Sudan medelst brott mot folkrätten/mänskliga rättigheter. (För att parentetiskt relativisera skulle jag vilja hävda att det som hände/händer i Sudan är mycket allvarligare än Littorins ev sexköpsbrott.)

  Samtidigt bidrar Lundin Oil i bl.a. Sverige till allmännyttan och den svenska livsstilen. Och det är väl därför som vi inte engagerar oss mer i Bildts ev rättsliga problem än i Littorins.

  Sedan får vi förstås inte glömma det kulturella avståndet. Det är mer allvarligt att svenskar begår brott i Sverige än att de gör det i andra länder där inte svenskar är brottsoffer.

  SvaraRadera
 30. "speciellt som Littorin uttalat agerat på ett sätt som är ämnat att göra det omotiverat att publicera uppgifterna"

  Det var det han inte gjorde, genom att hävda att orsaken var "omsorgen" om barnen och sen drog han till med en bredsida mot pressen så gav han Aftonbladet en möjlighet till att fortsätta. De kunde då gå ut och berätta att "näha, det var inte orsaken till hans avhopp".

  SvaraRadera
 31. Ponera att detta leder till att M:s opinionssiffror ökar. Är det otänkbart att socialdemokraternas strateger börjar söka folk inom det partiet som kan misstänkas ha köpt sex samt av kvällspressen kräver billig skandaljournalistik?

  SvaraRadera
 32. Är det ett brott med fängelse på brottsskalan som det påståtts? "Anna" var väl inte minderårig?

  Eftersom Sven-Otto bryter mot en lag hans egen regering valt att behålla (trots att den strider mot moderaternas idé om individuella livsval) så tycker jag han gör helt rätt i att avgå.

  SvaraRadera
 33. En annan anonym10 juli, 2010 14:08

  Nästa steg för bloggvärldens grupparbete blir nu att identifiera sexsäljaren "Anna". Sen kan man börja trasha hennes liv och kolla om hon betalt TV-licens, kolla med Skatteverket om hon tagit upp inkomster för sitt extraknäck, kolla om hennes kollegor, barn, mamma, pojkvän, arbetsgivare osv. visste att hon sålt sex, och fråga vad de tycker om detta, leta reda på eventuella sexbilder av henne på webben, osv.

  Det är straffet för att sälja sig till kvällstidningarna.

  SvaraRadera
 34. Men om det är som aftonbladet skriver, att kvinnan i fråga går ut med uppgifterna för att hon inte gillar herrar maktens sk dubbelmoral, borde hon då inte i konsekvensens namn själv gå ut med sin egen identitet och alla övriga detaljer? Eller är det bara hon som får vara anonym?

  Jag menar hur var han? Allmänheten har rätt att veta. har han stor kuk? Körde han ministerställningen? Vilken färg hade han på kalsongerna? Är han omskuren? Aftonhoran och Exponeringen borde ju ha material för flera månaders gottande i detaljer...

  SvaraRadera
 35. Ett passande citat som tillskrivs Nixon:

  "It's not the crime that kills you, it's the cover-up."

  De inblandades försök att blanda bort korten, trots att de borde ha fattat att de inte skulle hålla, är vad som kommer att sänka dem. Vad visste Reinfeldt, vad gjorde Reinfeldt, osv... Det hade gått att klara ur sig den här affären mycket bättre om Littorin lagt korten på bordet direkt, brotten är ju preskriberat.
  Inte då sagt att han inte tvingats avgå, eller att alliansen inte skulle bli vingklippt, men allt detta skulle ha varit så mycket lättare att övervinna om man bara talat sanning från början.

  SvaraRadera
 36. @Fia med knuff

  Problemet för M's del är att hela alliansen ställt sig benhårt bakom sexköpslagen - och i all offentlighet använt "moral" som slagträ. Det spelar alltså i sak ingen roll om Littorin de fakto är oskyldig enligt Svea Rikes Lag - har han handlat sex är han enligt deras tidigare uttalanden en nedrig människa som bör pryglas offentligt, allom till varnagel.

  Ask må vara ensam om att ha förordat att avskaffa skuldbevisning i domstol, men hennes tidigare utspel om hur man borde behandla misstänkta sexköpare ligger fortfarande färskt i minne. Leos kommentar här (10 juli, 2010 08:35) är nog vad Svensson säger på gatan om det här också.
  Det är en dödssynd för politiker att lagstifta om fenomen de själva inte kan frångå - vistst kommer man att försöka skjuta det hela på AB och pressetik - den saken är given.

  Men jag tror vad det i slutänden kommer handla om är hur mycket hyckleri vi skall tvingas tåla från våra vördade landsfäder?

  SvaraRadera
 37. TT-nyhet: Reinfeldt får höra av Littorin att uppgifterna om sexköp inte stämmer. Ett uttalande från en man som tagit examen från ett bluffuniversitet.

  F.ö anser jag att FRA-lagen och sexköpslagen skall skrotas.

  SvaraRadera
 38. Nu har Aftonbladet trott sig finna ett sätt att hjälpa till att sänka moderaternas röstsiffror.
  Förutsatt att hela sexköpslagen är försvarbar, det anständiga vore att AB hade väntat med detta avslöjande till efter valet. Att förstöra en valrörelse med dylika ting är vidrigt.
  Men saken är den att Sveriges dåliga feminister (feminismen i sig är värt att stödja men inte typ Schyman) har fått politikerna att instifta en helt vidrig lag, vilket är rena ideologiska utpressning. (”Om man inte godtar det så är man antifeminist”). Sverige styrs inte längre av rätten utan av det politiskt ”korrekta”. Man håller käft om det man tycker, när det är kontroversiellt.
  Att hindra kvinnoförtryck och döma dem som behandlar kvinnor som slavar var straffbart redan innan denna lag kom. Men kan en sund lagstiftning döma en som köper sex men inte den som säljer det? Var finns etiken och logiken?
  AB:s källa, som bara presenteras anonym har utnyttjat Littorin och tjänat pengar utan att betala skatt. Ska AB anmäla henne till skatteverket?
  Ännu värre – givet att sexköp betraktas som brott – är det faktum att denna s k Anna har förlett Littorin att begå brott. Är inte detta straffbart?
  Varför skyddar AB en brottsling och hänger offentligt upp en annan?
  Aftonbladets vidriga agerande blir en viktig tankeställare för riksdagsmän och jurister:
  1. Är sexköpslagen rimlig i en rättsstat?
  2. Kan man särskilja sexköp från de sexuella relationer som sker helt frivilligt utan att förnedring, slaveri och misshandel av kvinnor föreligger? Kan inte många sexuella relationer i själva verket uppfattas som ett sätt att sälja en sexuell tjänst för att nå pengar, tjänster och fördelar? Hur många äktenskap innebär inte helt enkelt ett sätt att använda könet för att nå en bättre ekonomiskt status. Kyrkan kräver åtminstone en kärleksförklaring av brudparet. Men var finns skillnaden mellan öppet och dolt köp av sex. Öppet köp är i alla fall ärligare och leder inte till underkastelse av den säljande, vilket är fallet hos anställda gentemot en chef och gifta gentemot maken.
  Nu har verkligen Aftonbladet visat vad man ska göra med denna tidning: det man gjorde innan toalettpapper blev vanligt. AB har nu hjälpt mig att välja bort socialdemokraterna i valet.

  SvaraRadera
 39. Finns det någon anledning att tro att Reinfeldt skulle veta om att Littorin har köpt sex, om han nu har gjort det?

  Har svårt att tänka mig att han skulle ha blivit informerad om det, varför skulle Littorin berätta en sådan sak för Reinfeldt?

  SvaraRadera
 40. Om "Anna" förblir anonym, då är Aftonbladet rökt.

  / lubbe ferrysson

  SvaraRadera
 41. Om det inte hade varit sant, så hade han förstås nekat direkt när reportern anklagade honom.

  Vad hade ni själva gjort om ni hade anklagats för något som ni inte hade gjort? Inte tusan hade ni sagt "inga kommentarer". Självklart hade ni sagt "Det är rent nonsens", "Lögn och dumheter" eller något liknande.

  Och varför skulle han annars säga det där om att han inte är någon Snövit?

  Hans beteende visar med all önskvärd tydlighet att det är sant.

  SvaraRadera
 42. Jag tycker Littorin borde ha tagit det lite mer med en klackspark; erkänt allt och med glimten i ögat sagt att det var så rökigt i Annas hall att han inte såg att hon var betalflicka. Sen hade han kunnat avgå, naturligtvis, men kanske arbeta sig tillbaka in i politiker precis som Mona gjort efter sina skandaler.

  SvaraRadera
 43. @David: "Finns det någon anledning att tro att Reinfeldt skulle veta om att Littorin har köpt sex, om han nu har gjort det?

  Har svårt att tänka mig att han skulle ha blivit informerad om det, varför skulle Littorin berätta en sådan sak för Reinfeldt?"


  Nu ska vi se, Alliansen vann det senaste Riksdagsvalet genom den kanske mest perfekt genomförda PR-manipulationen i svensk modern historia.

  En grundregel för att lyckas med PR är att ha totalkoll på all information som finns att tillgå. Det vore ett mysterium om Schlingmann och Reinfeldt inte känt till det skedda.

  Mot bakgrund av den rejäla fart att "hantera situationen" som sattes efter AB:s frågeställning så finns det inte många tvivel till detta. Att på 16 timmar, i sommartider, dels konspirera fram en metod att slippa ur härvan, dels sätta saker i rullning, dels exekvera planen med järnhand (sparka kabinett etc) och dels avhandla presskonferensen... Det gör man bara inte om Littorins egen utsago var det verkliga skälet. Tvärtom skulle jag tro att OM det verkligen var så att det var omtanke om barnen i kombination med viss utmattning som var huvudskälet så låter man helt enkelt den det gäller ta några steg tillbaka tills valet är överståndet samtidigt som man försöker sätta strålkastarljuset annorstädes. Det är trots allt valrörelse och en ministeravgång är i princip alltid negativ.

  SvaraRadera
 44. För övrigt äcklas jag en aning av de som försöker släta över det inträffade pga antipatier mot sexköpslagen. Jag har också betänkligheter mot morallagstiftning som dessutom omfattar människors rätt till sin egen kropp (den principen bör inte bara gälla vid aborter om man vill ha någon slags hederlighet i sin argumentation).

  I detta fall så finns det dock så många dimensioner bortom detta.

  1) En minister bryter mot lagen.

  2) En minister försöker sedan smita från anklagelserna genom att spela på känslor...

  3) Känsloutspelet riktades sedan mot de som trots allt har som uppgift att vara en demokratisk pelare. Att pressen fullkomligt kapitulerat detta ansvar är en annan femma.

  4) Känsloutspelet nyttjade egna barn som slagträ.

  5) Ministern satt i en regering som satt bl.a. moraliserande lagstiftning i system på ett sätt som är anmärkningsvärt. Samma regering har åsidosatt demokratins grunder genom att eskalera "kriget mot fildelningen" utan att inse att folkviljan går stick i stäv med rådande verklighet och - sekundärt - upphovsrättslagstiftning (som ingen med huvudet på skaft ser som något annat än ett skämt i Informationseran). Demokratiaspekten är viktig i relation till punkt 3.

  Summa summarum: Om landets främsta ledare kommer undan med ovanstående så har man än en gång lyckats spotta Svensson i ansiktet sett ur ur ett perspektiv där demokratiskt fördöme och ledarskapstro får fokus.

  Allt ovan givetvis skrivet med brasklappen att det återstår att se vad som är sanning. Att döma av reaktionen hos Littorin + Alliansregeringen så ser det ju i varje fall inte ut att vara helt fel ute.

  SvaraRadera
 45. Man kan naturligtvis diskutera vår märkliga sexköpslags vara eller icke vara, men samtidigt borde man kunna kräva en högre moral av en minister än en vanlig Svensson.

  Vad som är lite intressant i sammanhanget är att Aftonbladet kommer med halvkvädna visor om att man inte ska publicera nu när Littorin har blivit privatperson, när de i själva verket menade:

  Vi ska suga lite på karamellen så att vi får maximal utdelning på scoopet.

  SvaraRadera
 46. Det omoraliska ligger i att välja och vraka vilka lagar man följer. Som Fredrik Reinfeldt skrev själv i Göteborgsposten den 28 december 2004:

  Vi kan i dag se hur ett nytt samhälle avtecknar sig, där det inte längre är fel att sätta sig upp mot lagar och regler eller att skapa sig sina egna normsystem.

  För den här typen av grupperingar är det egna uppsatta regler som gäller, inte demokratiska värderingar eller de lagar vi gemensamt satt upp. Deras uppmuntran till fusk och vandalisering vittnar om en samhällssyn där det bara är den som hänsynslöst tar för sig som ska få sin vilja igenom. Priset får alla hederliga och hårt arbetande människor betala.


  Ändå tycks sk. liberaler ha svårt att greppa den grundläggande tanken att de lagar som stiftas demokratiskt skall följas oavsett vad man tycker om dem. Givetvis kan man ändra på lagen när man själv tar makten. Givetvis kan man ägna sig åt civil olydnad, men det är någonting som görs öppet, och inte i det fördolda.

  SvaraRadera
 47. HAHAHA du måste skämta, när en person betalar en annan för att ha sex handlar det inte om att det sker frivilligt, det sker för att det betalas. Det är våldtäckt enligt mig och borde straffas mycket hårdare än vad det gör. Det förstör ju människors liv totalt.

  SvaraRadera
 48. Svamla Svammelsson10 juli, 2010 15:44

  Kan vi inte uppmana sexsäljare att kolla telefonregister efter nummer 08-725 2x xx, vilka väl går till Aftonbladet. Sen kan man gräva och moderaternas partiorgan Medborgaren på ödmjukt konservativt sätt (...) publicera historier om utpekade Aftonbladsjournalister samt "fräcka Stina", "heta Bella" och "sköna Agnes". Det är ändå 1/6 svensk som köpt sex, enligt Aftonbladet. Hur många har nyttjat betalda sexarbetare i porrsurfning? Offentliggöra Aftonbladets Internet-trafik?

  Sen vet vi inte om Littorin köpt sex samt hur och varför hans gamla telefonnummer fanns i en dator som AB hade. Att han avgick är inget bevis på något. Har för mig att det i juridik finns uttryck som "beviskrav" och "hellre fria än fälla".

  Vill kådis-ledaren ha offentlig syndabekännelse av Otto? Stod iofs på Aftonbladets löpsedel...

  SvaraRadera
 49. Förbudet mot människohandel har en funktion att fylla. Det visar inte minst regeringens egen utvärdering av lagen. (Finns en länk i mitt inlägg.)
  Littorins förtroendekapital är nu förbrukat.

  SvaraRadera
 50. Den Här "affären" är givetvis ingen tillfällighet två månader före valet. Aftonbladet söker med ljus och lykta efter snaskigheter just nu. När andra politiker raljerar i TV-program om att dom har snattat, rökt på eller vad det är ger det bara en mänsklig ton åt politiken. Vi vet inget om den här Anna. Internet är ett ypperligt media för kontaktsökare och hur många är det inte som knullar runt den vägen. På andra sidor i kvällspressen beskriver man det här som något helt naturligt. Aftonbladet framställer Anna som prostituerad men hur uppfattade Littorin Anna. Dom hade tydligen ganska många kontakter men bara en träff. Det här luktar dålig tidningsjournalistik och dubbelmoral lång vär.

  SvaraRadera
 51. Kalmardamen. "Littorins förtroendekapital är nu förbrukat".

  Hur vet du att Littorin gjort det han anklagas för? Om så, förklara hur. Påståenden som "det förstår ju alla" duger inte. Har du sett någon utvärdering av beviskrav?

  SvaraRadera
 52. Tomas Tvivlaren: En grundregel för att lyckas med PR är att ha totalkoll på all information som finns att tillgå. Det vore ett mysterium om Schlingmann och Reinfeldt inte känt till det skedda .

  Så Reinfeldt och Schlingmann har koll på sexuellt liv hos ledande moderaterna. Tror du att det gäller också andra partier?

  / lubbe ferrysson

  SvaraRadera
 53. Thomas Tvivlaren, vilken lag är det Littorin brutit mot? Vad jag vet är han inte dömd, det pågår ingen förundersökning, ingen polisanmälan.

  SvaraRadera
 54. @Lubbe Ferrysson: "Så Reinfeldt och Schlingmann har koll på sexuellt liv hos ledande moderaterna. Tror du att det gäller också andra partier?"

  Har jag påstått det? Jag skrev så här:

  "Nu ska vi se, Alliansen vann det senaste Riksdagsvalet genom den kanske mest perfekt genomförda PR-manipulationen i svensk modern historia."

  Det Nya Arbetarpartiet etc lyckades ro hem valet som bekant.

  Vidare skrev jag: "Mot bakgrund av den rejäla fart att "hantera situationen" som sattes efter AB:s frågeställning så finns det inte många tvivel till detta. Att på 16 timmar, i sommartider, dels konspirera fram en metod att slippa ur härvan, dels sätta saker i rullning, dels exekvera planen med järnhand (sparka kabinett etc) och dels avhandla presskonferensen... Det gör man bara inte om Littorins egen utsago var det verkliga skälet. Tvärtom skulle jag tro att OM det verkligen var så att det var omtanke om barnen i kombination med viss utmattning som var huvudskälet så låter man helt enkelt den det gäller ta några steg tillbaka tills valet är överståndet samtidigt som man försöker sätta strålkastarljuset annorstädes. Det är trots allt valrörelse och en ministeravgång är i princip alltid negativ."

  Bemöt det jag skriver så blir det lättare att diskutera.

  "Tror du att det gäller också andra partier?"

  Om vi antar att det du avser är manipulationsbiten (och den ofta dithörande informationskontrollen) så misstänker jag att det är Sveriges mest toppstyrda partier som är främst på detta, dvs (S) och (M). Givetvis finns PR-manipulationen inom alla etablerade partier men nyssnämnda duo sticker ut.

  SvaraRadera
 55. @Anonym: "Thomas Tvivlaren, vilken lag är det Littorin brutit mot? Vad jag vet är han inte dömd, det pågår ingen förundersökning, ingen polisanmälan."

  Måhända var det därför jag skrev följande:

  "Allt ovan givetvis skrivet med brasklappen att det återstår att se vad som är sanning. Att döma av reaktionen hos Littorin + Alliansregeringen så ser det ju i varje fall inte ut att vara helt fel ute."

  SvaraRadera
 56. Inte lättlurad10 juli, 2010 17:01

  KE sa...
  Om det inte hade varit sant, så hade han förstås nekat direkt när reportern anklagade honom.

  Vad hade ni själva gjort om ni hade anklagats för något som ni inte hade gjort? Inte tusan hade ni sagt "inga kommentarer". Självklart hade ni sagt "Det är rent nonsens", "Lögn och dumheter" eller något liknande.

  Och varför skulle han annars säga det där om att han inte är någon Snövit?

  Hans beteende visar med all önskvärd tydlighet att det är sant.


  -----

  Lyssnar man på AB publicerade film med konfrontationen så svara Littorin nej på frågan så det är bra om man inte drar förhastade slutsattser

  SvaraRadera
 57. Den som gräver en grop åt andra, faller ofta själv där i.

  SvaraRadera
 58. Thomas Tvivlaren: Har du slutat slå din fru?

  SvaraRadera
 59. För den som inte förstod ovanstående inlägg ger han först HAX komplimanger för sin blogg och hänvisar därefter till taiwanesiska sexsidor.

  För att vara spam passar det bra till ämnet....

  SvaraRadera
 60. @Peder: "Thomas Tvivlaren: Har du slutat slå din fru?"

  Din poäng är?

  @Elin: "För den som inte förstod ovanstående inlägg ger han först HAX komplimanger för sin blogg och hänvisar därefter till taiwanesiska sexsidor.

  För att vara spam passar det bra till ämnet...."


  Ööh...vem menar du? Som det är skrivet nu så får jag intrycket att du menar mig.

  SvaraRadera
 61. Inte lättlurad:

  Reportern frågar flera gånger om han förnekar att han har gjort det, och det svarar han aldrig på.

  Om han inte hade gjort det, varför säger han inte då: "Det förnekar jag absolut!" eller något liknande?

  Och varför pratar han om att han gjort saker som han ångrar i samband med att han avgår?

  Om han avgår av andra skäl, såsom mediebevakningen, varför skulle han då ta upp att han gjort saker som han ångrar?

  Lena Mellin sa för övrigt i en chatt att de INTE skulle ha publicerat om han hade förnekat.

  SvaraRadera
 62. Thomas>> Jag tror Elins kommentar om taiwanesiska sexsidor rimligen rörde inlägget med "oläsbara" asiatiska tecken.

  SvaraRadera
 63. Angående mina antaganden om att det toppstyrda och PR-trimmade Moderaternas högsta ledning säkerligen kände till vad saken gällde så tycks ju detta nu bekräftat:

  "Littorins avgång sköttes av en liten krets kring Fredrik Reinfeldt. Statsministern befann sig i Stockholm när han informerades om att Aftonbladet ställt frågor till Sven Otto Littorin som han inte ville besvara.

  Ett avancerat krismaskineri sattes genast i gång. På Wisby Hotel fanns HG Wessberg, Fredrik Reinfeldts högste tjänsteman och chef för statsrådsberedningen. Här fanns även Reinfeldts presschef Roberta Alenius och partisekreterare Per Schlingmann, erkänt skicklig pr-strateg. Även Sven Otto Littorin och hans pressekretare Agnes Palinski deltog i krismötet."


  SVT Text skriver: "Statsminister Fredrik Reinfeldt sade i dag att Littorin ringde honom på tisdagskvällen och sade att Aftonbladet konfronterat honom med anklagelser som inte stämmer.

  Reinfeldt fick då också veta vad anklagelserna gick ut på.

  -Jag måste utgå från att det han säger till mig stämmer, sade Reinfeldt i dag.

  På frågan, varför han inte i onsdags talade om vad anklagelserna gick ut på, svarade Reinfeldt att det "inte är hans sak att sprida rykten.""


  Det är då f-n att man alltid har rätt. ;)

  SvaraRadera
 64. @Thomas Tvivlaren

  Nej, jag menade naturligtvis inte dig. Det var bara så att Peder råkade klämma in ett inlägg mellan spamposten och min dumma post.

  SvaraRadera
 65. En annan anonym10 juli, 2010 18:59

  Hoppas att den moderata partiapparaten (alla utom tant Ask) nu börjar inse hur farligt det är att ha en sexköpslag med åtföljande dubbelmoral och risk för mediadrev.

  Om man ska vara petig var Littorin inte minister när detta inträffade utan "bara" tjänsteman.

  Civil olydnad. Köp mer sex.

  SvaraRadera
 66. Om det är någon som ska skämmas så är det Sahlin som hade den utomordentligt dåliga smaken att importera en amerikansk kampanjmakare, van vid USA:s smutskampanjer. Vad har den där amerikanske figuren i Sverige att göra? Låt oss slippa bli infekterade av de amerikanska kampanjfasonerna.
  Om Aftonbladet sålt sig till dessa demokratins marodörer, då borde det ta hus i helsicke. Hör du det, madame Mellin!

  SvaraRadera
 67. Citat Tomas Tvivlaren
  "Nu ska vi se, Alliansen vann det senaste Riksdagsvalet genom den kanske mest perfekt genomförda PR-manipulationen i svensk modern historia.

  En grundregel för att lyckas med PR är att ha totalkoll på all information som finns att tillgå. Det vore ett mysterium om Schlingmann och Reinfeldt inte känt till det skedda."

  Du hade nog skrivit som du förnekar i en lång utläggning ovan. Men det är så dumt att det inte är värt att kommentera mer.

  SvaraRadera
 68. @Pauwi: Instämmer att det är illa när demokratin reduceras ned till vem som kan leta fram mest snaskigt skvaller men i ärlighetens namn finns det ju andra som lierar sig med dylikt avskum.

  SvaraRadera
 69. @Gunnar: Det fanns inget dumt i det jag skrev då jag avsåg informationen som rörde krishanteringen vilket var vad som diskuterades (i relation till att Reinfeldt och högsta ledningen givetvis visste vad det var för slags eld de skulle PR-släcka).

  SvaraRadera
 70. Och män som Henrik Alexandersson lever som många andra män i utopin att en kvinna prostituerare sig av egen fri vilja. Att den "glada horan" verkligen existerar.....Suck

  SvaraRadera
 71. Thomas Tvivalren ..

  Jo, nog var det ganska dumt. Alltså de många inläggen om total informationskoll. Det mesta tyder ju på motsatsen. Dvs att man trots viljan att känna till dylikt i förväg inte gjorde det (vilket förstås är helt naturligt)

  Men dummast var nog påståendet att moderaternas PR-kampanj 2006 överträffade allt tidigare i svensk historia. Det är faktiskt så dumt så man baxnar. Om du verkligen inte vet vem som är skickligast både i det politiska spelet, PR kring detta och smutsiga metoder, då vet du ingenting om svensk politik. Absolut ingenting!

  Varför tror du öht att fyra år gamla ev småförsyndelser kommer upp just nu? Förra valrörelsen var det några inloggningar i (s) internnät efter att någon där varit slarvig med sina inloggningsuppgifter (sigge/sigge) som blåstes upp till orimliga proportioner. Och rikskrim (!) inkopplades sent på en söndagskväll. Tror du verkligen att inte (s) vet hur man spelar sina kort på fulaste vis? Väx upp!

  SvaraRadera
 72. Det är de tysta som agerar i bakgrunden som är de farliga. Den som skriker och lever om brukar inte ha mycket på fötterna. De försöker övertyga folk genom ett högt tonläge men har ofta inte kunskapen att fullfölja hoten.

  En kund som inte fick sina pengar tillbaks för en retur inom tre dagar ringde sin advokat och skickade ett inkassobolag på mig. De ringde och hotade att besöka mig genom en som kallade sig advokat. Sådana människor tar man inte på allvar och kan avfärda direkt. Ett pappersbrev med de rätta orden och inget mer tar man på allvar.

  Vem som helst kan säga att man sålt sex till en minister. Man kan också som politisk motståndare hyra in någon till att ragga upp folk som man kan snärja. Strategin var vanlig i Sovjet och sossarna tar gärna lärdom av sina forna kamrater.

  SvaraRadera
 73. Littorins lösning10 juli, 2010 20:20

  Sven-Otto kan ju faktiskt göra en rätt bra grej av det här. Det var ju trots allt hans uppgift i regeringen att se till att skapa fler arbetstillfällen ute i landet och det var ju precis det han gjorde om han nu köpte sex.

  Han behöver ju egentligen bara hävda att han gjorde det som en konstruktiv handling för att främja den svenska sysselsättningen.

  (Dock kanske han skulle tänkt på att betala skatt för köpet)

  SvaraRadera
 74. Hallååå ... alla ni som tror att Littorin är oooskyldigt dömd på förhand!!! Hallå, hallå ... horan hade Littorins gamla tfn-nr ... som nu går till någon förskola, eller vad det var ... men, nu ska ni väl hävda att någon försöker göra en riktigt fet "set-up" för att fälla honom/hans parti ...!!! Jo, jo ...
  Littorin är ingen rejäl karl ... en rejäl karl får inte epitet som "kåtast" ... en rejäl karl lämnar inte sina barn (även om de två äldsta kan anses ganska vuxna) när det flyttar in en 25-åring som han ska ha sex med så fort de kommer innanför hemmets dörr ... en rejäl karl i Littorins ålder flirtar över huvud taget inte med en 25-åring ... Stackars lilla kurdiska brud som måste göra karriär sängvägen ... för hon kan väl knappast vara förtjust på riktigt i en karl som lämnar sina 3 barn och därtill har gått till horor och pröjsat för sex när det var torr-period hemma???!!!
  GE NU FÖR GUDS SKULL INTE LITTORIN NÅGOT UPPDRAG SOM LANDSHÖVDING FÖR DÅ DÅNAR JAG ... ///

  SvaraRadera
 75. @Jonas N: "Jo, nog var det ganska dumt. Alltså de många inläggen om total informationskoll. Det mesta tyder ju på motsatsen. Dvs att man trots viljan att känna till dylikt i förväg inte gjorde det (vilket förstås är helt naturligt)"

  För sista gången, jag diskuterade i anslutning till krishanteringen, dvs hade Reinfeldt, Schlingmann m.fl. kännedom om vad det var för något Aftonbladet frågat om eller mörkade Littorin detta inledningsvis. Det är ju nu bekräftat att Reinfeldt m.fl. införlivades med detta från första kontakt så sluta tjafsa.

  "Varför tror du öht att fyra år gamla ev småförsyndelser kommer upp just nu?"

  En tvivlande tänkare hade en teori om det för några dagar sedan då ärendet fortfarande var relativt odiskuterat:

  TT - Även sortin görs via en "Sven Otto"?

  "Tror du verkligen att inte (s) vet hur man spelar sina kort på fulaste vis? Väx upp!"

  Jag får nog fasen byta signatur för det känns som den lockar fram det kritiska hos varenda icke-läskunnig på den här bloggen. Jag citerar än en gång mig själv:

  "Om vi antar att det du avser är manipulationsbiten (och den ofta dithörande informationskontrollen) så misstänker jag att det är Sveriges mest toppstyrda partier som är främst på detta, dvs (S) och (M). Givetvis finns PR-manipulationen inom alla etablerade partier men nyssnämnda duo sticker ut."

  Hävdar du alltjämt att (M) inte förtjänar att dela förstaplatsen (för något annat ser jag inte att opponera mot i det jag skrivit) som mest PR-manipulativa parti i Sverige så tror jag du är rätt ensam om det vad gäller skeendet från valrörelsen 2006 och därefter.

  Det är en sak att nyttja PR-resurser manipulativt men det är en annan att göra det så framgångsrikt att man snor motståndarlagets huvudfråga och dessutom får till ett systemskifte.

  SvaraRadera
 76. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 77. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 78. Om ni är mot sexköp, varför tar ni emot pengar från era män? Sexkjøp är sexköp också i äktenskap. Ni vet det innerst inne.

  (naturligtvis betalar din man sin del av barnens kostnader)

  Du vet, att äkta känslor kan man inte köpa eller sälja. Kärlek kan man inte köpa, sex kan man.

  Det bor en liten sexkjøpare/säljare i oss alla.

  Tiger Woods?

  SvaraRadera
 79. Det påstås hela tiden i denna debatt att det inte finns något offer! Ändå tycker man så fasligt synd om Littorin i sina kommentarer. Stackars Petter-Niklas som har blivit avslöjad för sitt rätta jag! Och den som tror att denna Anna skulle vara den enda Petter-Niklas träffat tror nog fel.

  Barnen offrades av Littorin själv och att vara prostituerad är också att vara offer! Men myten om den lyckliga horan är tydligen adekvat nu, trots att alla vet att Littorin hängde ut sina barn med namn och allt för att skydda sig själv!

  I mina öron säger det allt om denna person som ni nu sitter och tycker då fasligt synd om!

  SvaraRadera
 80. Thomas

  OK, så nu är din poäng bara att M visste att där hände ngt när Aftonbladet frågade, och troligen då när Littorin meddelade Reinfeldt att han skulle avgå.


  Det tror jag också. Men vad det skulle ha med den mest perfekta PR-manipulationen att göra undgår mig faktiskt fortfarande helt.

  Din följdfråga: Om jag anser att (m) är lika skickliga som (s) så är svaret 'Nej!'. Visst (m) har blivit bättre, och ev har (s) också haft en svacka iom Sahlins otydlighet. Men inte en chans att (m) har tagit igen (s) försprång! Sossarna har ju trots allt både SvT och det mesta av pressen på sin sida ... även om man även där fått dölja detta lite mer på sista åren när där funnits fler kanaler för media och nyheter ...

  Jag ser då inget som varit riktigt bra media-PR hantering under de kriser som varit ... dvs jag undrar fortfarande vad du menade egentligen!

  SvaraRadera
 81. Betänk nu hur Moderaterna vill att Sverige ska vara mer som USA. Ha politiker som dundrar för morallagar, men sedan faller på dem själva. (såsom fallen med kongressmän som stod emot rättigheter för homosexuella, och sedan var det själva). För att inte nämna de redan omsnackade sexköpen.

  Så M fick precis som de ville, med alla dess konsekvenser.

  SvaraRadera
 82. @Janne & HumanLabRat

  Man behöver knappast tro på myten om den lyckliga horan för att vara emot sexköpslagen. Hur tänkte ni egentligen?

  Tror ni själva på myten om den lyckliga slamsugaren eller myten om den lyckliga men hunsade bärplockaren? Eller vill nu förbjuda slamsugeri och låta svenska städers gator svämma över av bajs?

  Själv tror jag inte på myten om den lyckliga personen-som-bryter-lårbenshalsen. Därför jobbar jag politiskt för ett förbud, så vi får problemet ur världen!

  SvaraRadera
 83. J:
  Om du nu inte ser skillnaden på bärplockning och prostitution, så är det nog ingen som kan hjälpa dig. Varför sätter du då inte igång och säljer din bakdel med en gång? Finns med största sannolikhet någon som vill göra något med den. Sätt igång och tjäna pengar, det är ju trots allt pengar som är det viktigaste av allt! Eller?

  SvaraRadera
 84. Vem av oss hade inte dementerat i stället för att avgå? Orsaken till att inte neka brukar vara att man har bevisningen mot sig och att neka gör det bara värre. Det handlar alltså om sexköp och för all del också om köp av svarta tjänster...
  Vem ska försörja Littorin nu? Hoppas han skickas på praktik på skatteverket för arbetslinjen gäller väl?

  SvaraRadera
 85. Littorin borde ha fått sparken redan efter affären med hans tveksamma examen.
  Trodde han på äktheten, är han lättlurad: då borde han ha fått sparken.
  Trodde han inte på äktheten, då ljög han: då borde han ha fått sparken.
  Hur som helst förelämpade Reinfeldt svenska folket - än en gång! - genom att låta honom sitta kvar.
  Hans försök att skapa ungdomsjobb är i alla fall övertygande.
  Han är en pajas!
  När ska Bildt avgå?

  SvaraRadera
 86. Linda: Sexsäljare som liberaler accepterar väljer själva om dom vill ta ett jobb från en kund eller ej. Alltså frivilligt. Att skriva som du gjorde leder ganska snabbt till att man kan koppla ihop vilket arbete som helst till slaveri.

  Om man nu inte är en sexualmoralisk som anser att sex är något mystiskt eller magiskt. Vilket jag iofs antar att du är eftersom ditt inlägg var så fjantigt.

  SvaraRadera
 87. KE: "Inte lättlurad:

  Reportern frågar flera gånger om han förnekar att han har gjort det, och det svarar han aldrig på"
  .

  Lättlurad är just, tro det eller ej, vad du nog är.

  Vi vet strängt taget inte vad som sägs under AB:s "piiip", och det kan mycket väl vara nämnande av telefonnummer som just där journalisten undrade om Littorin förnekar.

  Så här:

  Om frågan när Littorin ger svaret "inga kommentarer" inte är "köpte du sex av [namn mm]", utan var en fråga om numret eller liknande var den ställd så att nekande svar inte var möjligt!

  Det gäller frågan som Littorin fick i det andra momentet, när de gått inomhus. Innan dess (utomhus) svarar han väl klart "nej!" och "Oh, nej!" på frågorna.

  -
  Jag finner det inte otänkbart att Littorin reggade sig på en kontaktsajt efter att ha brutit med sitt ex -- det kan vi kalla normalt och snarast en önskvärd egenskap -- och en fråga om vilket telefonnummer som lämnats (det AB hittat hos någon de fått att säga att Littorin sålde sex) eller var numret fanns kunde Littorin knappast svara "nej" på.

  Så här:

  Journalist: "Förnekar du att [du lämnat detta nummer så att den kommit på denna dator]".

  Littorin: "Inga kommentarer".

  Men det vi hör av journalisten där är bara "Förnekar du "piiiiip".

  Ganska smart att på det sättet ställa frågan med den inledningen (om Littorin förnekar) och lägga på "piiip" på frågans innehåll. De som tar del av AB:s klipp lär automatiskt tänka att frågan rör om Littorin köpt sex.

  -
  Lite väl personliga är även dessa frågor om nummer -- i synnerhet av en kvällstidningsjournalist som påstått att någon sagt att man är sexköpare och man knappast vill ha att göra med -- och med ett under av lugn svarade Littorin givet att det jag redovisat är korrekt.

  Jag tror inte en sekund att Littorin först svarade "nej" på frågan om han köpt sex och sedan "inga kommentarer" på samma fråga. Tror du själv det? Det är möjligt att du trodde det för att du tänker slarvigt som de flesta, vilket AB utnyttjar.

  SvaraRadera
 88. Thomas Tvivlaren: Så du väljer alltså ingen kommentar till frågan om du har slutat slå din fru? Är det rätt uppfattat?

  SvaraRadera
 89. Bara i mellanmjölkslandet en sådan här grej öht kommenteras.
  Konstigt att inte någon av riksdagsmännen vågar stå upp och kräva att idiotlagen rivs upp. För det visar sig ju gång efter annan att riksdagsmännen likaväl som svarvarna och ingenjörerna är där och betalar för ett skjut. Statistiskt är det minst 30-40 riksdagsmän som betalar/betalat för sex - förmodligen betydligt fler.
  Det förefaller som om sexköpslagen är en lika hejdundrande succe som den amerikanska spritföbudslagen på 20-talet. Eller inte...

  SvaraRadera
 90. Sexsäljare som liberaler accepterar väljer själva om dom vill ta ett jobb från en kund eller ej. Alltså frivilligt. Att skriva som du gjorde leder ganska snabbt till att man kan koppla ihop vilket arbete som helst till slaveri.
  Nej det skulle mycket väl kunna vara ett arbete att suga kuk åt andra 8 timmar om dan men för att det ska vara det så måste kuksugandet omfattas av exakt samma villkor som alla andra arbeten.

  SvaraRadera
 91. Ponera att Littorin är för sexköp. Chanserna till politisk karriär vore då minimala så det är inte konstigt att han inte är öppen med sina eventuella sexköp och anammar en "dubbelmoral".

  SvaraRadera
 92. "OK, så nu är din poäng bara att M visste att där hände ngt när Aftonbladet frågade, och troligen då när Littorin meddelade Reinfeldt att han skulle avgå."

  Min poäng har hela tiden varit (inte bara nu) att de antydningar om att Reinfeldt och partitoppen INTE kände till vad fallet gällde är pinsamt naiva mot bakgrund av hur ärendet hanterats med avseende på snabbhet och allvar.

  "Det tror jag också. Men vad det skulle ha med den mest perfekta PR-manipulationen att göra undgår mig faktiskt fortfarande helt."

  Jo, det är ju lite lättare att tro saker när man fått svart på vitt som nu skett... ;)

  Än en gång, jag refererade till just hur ärendet hanterats mot bakgrund av snabbhet och allvar. En koppling mellan topp- och informationsstyrningen inom partiet (som är en grund för Moderaternas framgångsrika PR-manipulation) helt enkelt.

  "Jag ser då inget som varit riktigt bra media-PR hantering under de kriser som varit ... dvs jag undrar fortfarande vad du menade egentligen!"

  Där är jag benägen att hålla med dig. Man har ju fullkomligt havererat vad gäller hur man exempelvis hanterat detta ärende. Kanske tyder detta på att man slaviskt följer ett utarbetat PR-program vilket förklarar framgången med sådant man själv tagit fram och har under full kontroll. Det är en annan femma att hantera situationer som denna där man inte sitter på trumf.

  Troligtvis hade man räknat med att AB inte skulle våga nyttja pressfriheten för något annat än att rapportera om vem Persbrandt slagit på käften den här veckan. Notera också nyttjandet av "icke-offentlig" som planterats med beröm godkänt i de tidiga artiklarna. Ett försök till frikort och "locket på" utan förståelse för demokratins kvarnar... *surprise, surprise*

  SvaraRadera
 93. @Peder: Jag upprepar: "Din poäng är?"

  På vilket sätt har retorikkurs 1A om omöjliga frågor med det jag skrivit att göra? Lägg ned eller tala ur skägget...

  SvaraRadera
 94. @HumanLabRat:

  Om du nu inte ser skillnaden på bärplockning och prostitution, så är det nog ingen som kan hjälpa dig. Varför sätter du då inte igång och säljer din bakdel med en gång? Finns med största sannolikhet någon som vill göra något med den. Sätt igång och tjäna pengar, det är ju trots allt pengar som är det viktigaste av allt! Eller?

  För det första: Jag har ingen bögskräck så om du tror att du kan vinna argumentationen genom att få mig att backa för att slippa erkänna att jag skulle kunna tänka mig en balle i baken så är du fel ute.

  Av Sveriges 9.000.000 miljoner invånare finns det säkert ganska många som (1) är djupt inne i shopping-svängen och (2) redan har ett mycket promiskuöst sexliv. Fråga 100 av dessa om dom helst tjänar 30 kr/timmen på bärplockning eller 2000 kr/timmen på att sälja sex (istället för att ge det gratis som nu). Jag tror några kommer att välja att sälja sex.

  Överlag finns det många situationer där folk väljer att förnedra sig, alldeles lagligt. Det är ju inte för inte som vi har uttryck som "knyta näven i fickan".

  Det finns en (heteronormativ, men i övrigt) intressant film av Chloe Nichols när hon har analsexkurs för porrskådisar, som är där med sina respektive. Det är fascinerande hur avslappnade dom är kring det hela när dom diskuterar tekniker och små trix.

  Jag nämner det för att bevisa att det finns folk som har en *helt* annan syn på sex än gemene politiskt korrekta person. Det är inget jag bara säger; människorna finns på riktigt; det finns på film; du kan titta på den om du vill. Sen finns det förstås folk som bara är fucked-up och inte bryr sig. Det bör inte vara olagligt det heller. Närmsta vägen till upplysning går inte sällan via några rejäla kriser.

  SvaraRadera
 95. @Zakke: "Bara i mellanmjölkslandet en sådan här grej öht kommenteras.
  Konstigt att inte någon av riksdagsmännen vågar stå upp och kräva att idiotlagen rivs upp. För det visar sig ju gång efter annan att riksdagsmännen likaväl som svarvarna och ingenjörerna är där och betalar för ett skjut. Statistiskt är det minst 30-40 riksdagsmän som betalar/betalat för sex - förmodligen betydligt fler.
  Det förefaller som om sexköpslagen är en lika hejdundrande succe som den amerikanska spritföbudslagen på 20-talet. Eller inte... "


  Men det är ju just det som är hela grejen, dvs dubbelmoralen, falskspelet, bristen på demokratisk respekt och hycklandet. Det är just därför som det är pinsamt (eller äcklande som jag skrev initialt) att urskulda Totto genom att påpeka att sexköpslagen suger (ursäkta freudianskt ordval).

  Hela hanteringen av den här affären räcker gott och väl för att rikta hård kritik mot såväl Totto samt den moderata partitoppen. Lögner, mörkningar och fan och hans moster i KOMBINATION med att landets största juridiska/politiska stolpskott Bea T-Rex Justitia nyligen tyckte vi skulle avskaffa rättssystemets grunder så att hon skulle kunna etablera skampåle medelst "gredelina kuvert".

  Att samma regering också fullkomligt briljerat vad gäller att anpassa landet till Orwells dystopi är korv på mosbrickan. Hur var det nu man brukade säga i diskussionerna kring FRA, Ipred, datalagring, Swift etc, etc..."den som har rent mjöl i påsen...?"

  Ingen har rent mjöl i påsen om den som avgör renhetsgraden är någon annan än en själv. Det är stor synd och skam att svenska folket är så grymt passiva över den utveckling vi nu ser.

  SvaraRadera
 96. De 70% av svenska befolkningen som är för sexköpslagen verkar inte vara här. Nog är det underligt att de ska vara så svåra att hitta.


  /Smen

  SvaraRadera
 97. Maria Malmqvist11 juli, 2010 12:43

  Bara en lite fundering. Hade inte Schyman och Littorin varit ett idealpar? Schyman gillar ju att bränna pengar och verkar vara ganska glad för sex. Littorin vill gärna skänka pengar för att få sex :)

  SvaraRadera
 98. Så gott som alla prostituerade är tvingade att sälja sex, så det är inte frivilligt från båda hållen som du skriver.

  Dom flesta prostrituerade är antingen psykiskt sjuka eller är missbrukare och ser ingen annan väg än att dom tvingas sälja sin kropp, det utöver alla traffickingoffer och hallickoffer som till hundra procent är tvingade av andra att säja sin kropp.

  Så lägg ner snacket om att det skulle vara frivillig sex mellan två vuxna för sannningen är helt annan som sagt.

  Den lycklihga horan är bara en myt som sexköpare brukar tro på för att rättfärdiga sitt sexköp.

  /Gurra

  SvaraRadera
 99. @Gurra,

  I god vetenskaplig ordning är jag fullt beredd att börja tycka som du ifall du presenterar bevis. Hur ska jag veta att det inte bara är din moral som får dig att skriva som du gör, för att du tror att det måste vara så?

  Problemet är att det är så svårt att skaffa fram bevis... för ingen vill ju gå och faktiskt fråga hororna själva. För övrigt är dom är ju ändå psykiskt sjuka -- det måste dom ju vara eftersom dom säljer sex!

  Den enda jag vet som intervjuat prostituerade själva och inte bara suttit på akademin och gissat är Petra Östergren och hon är mot nuvarande lagstiftning. Sen finns det ju dom som intervjuat dom som kommit till krisjourer etc, men det är ju ett så uppenbart skevt urval att man inte ens behöver läsa vad dom skriver.

  Sen blir det kanske lättare att förstå hur man kan vara prostituerad ifall man vet hur det går till. Man gör *exakt* samma sak som personer som träffar många på datingsajter -- fast man tar dessutom betalt. Kan du nämna en enda skillnad förutom själva överlämnandet av pengar?

  SvaraRadera
 100. Jag tycker att om han köper sex har ingen med att göra.. 2 vuxna personer..ingen vet väl hur han mådde just då... tänk va många som har lösnummer från krogen men inte tar betalt jag köper aldrig aftonbladet dålig jävla tidning
  var rädda om er därute vi lever bara en gång ...

  SvaraRadera
 101. Det som inte är bra är att Littorin inför partikamraterna på Hotell Visby erkänt att han sexchattat. Han han därmed utsatt sig för risker som man inte bör ta om man är i en förtroendebransch. Troligtvis har han förtigit sexchattandet i den noggranna genomgång av statsrådens vandel som jag är säker på genomfördes i regeringskansliet efter Stegö Chilo:s och Borelius m.fl avgångar. Inte ett lik i garderoben till!

  Därför denna ilska och känsla av besvikelse hos partiet som nu verkar ha deletat honom. Nu är han en icke-person. När pressen ringer får de veta att Littorin inte är verksam i partiet längre. Han svek partiet helt enkelt.

  SvaraRadera
 102. Att det blir ett sådant liv för en sådan här sak säger en hel del om samhällets syn på sexköp. Vi lär inte se en legalisering de närmaste 100 åren.

  Lagstifta mot tvångsprostitution, javisst, men att omyndigförklara vuxna människor och säga att du får inte ha sex i utbyte mot reda pengar (men väl gärna mot drinkar, smycken, bilar, resor...).

  Låt självständiga eskorter och schyssta sexköpare vara ifred.

  SvaraRadera
 103. Kommenterar alla turerna här. Enjoy!

  http://aktivarum.wordpress.com/2010/07/13/evolutionspsykologi-och-littorinaffaren/

  SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.