2010-07-09

Littorin-affären: Kamma till er!


Det här är ohållbart.

Aftonbladet konfronterade arbetsmarknadsminister Littorin med någon skit. Littorin kontrade med att avgå – och är således nu en privatperson. Men sådant hjälper ju inte mot en kvällstidning. Just nu kör Aftonbladet filmen där de konfronterar honom för piiiiiip. Samtidigt förklarar tidningen att den inte tänker berätta vad piiiiiip är för något, eftersom Littorin nu är en privatperson.

När det gäller att sälja lösnummer måste detta vara en fullständigt genial idé.

Men finns det någon som tror att det går att hålla locket på, i längden? Är det någon som tror att detta kommer att hamna i lådan med nationella mysterier som vad statssekreterare Danielsson gjorde på annandag jul 2004 eller vad för skit som finns på de där tsunami-banden?

Aftonbladet kan knappast tro det. Ledtrådarna i web-tv-klippet är för många. Och en tidningsredaktion kan i längden aldrig hålla käft om något. Detta kommer att sippra ut, förr eller senare.

Och hur tänker Littorin? Han är en hygglig kille. En sådan där som blir som allra gladast om han får bjuda någon på glass. Allvarligt talat, det där är ett allmänt omdöme. Jag kan inte säga att jag känner Littorin – men jag har träffat honom tillräckligt många gånger, i olika sammanhang, för att tro mig kunna bekräfta den bilden.

Sven-Otto är dessutom en smart kille. Nu vet han att det där med barnen inte flög. Och att tandkrämen är på väg ut ur tuben. Då finns det, som jag ser det, två möjligheter.

Om Aftonbladet är ute och cyklar – då bör Littorin berätta vad det handlar om och sedan trycka upp tidningen mot väggen. I så fall måste det bli fråga om en ursäkt från chefredaktör Helin av episka proportioner. (Och det vore inte första gången en press-anka föds ur en pågående skilsmässoprocess.)

Och om Aftonbladet har rätt – då bör Littorin också berätta vad det handlar om. Tala ut i den andra tidningen. Smälla bomben själv, istället för att låta någon annan trycka på detonationsknappen. Hoppas att folk kommer att tycka synd om honom, liksom...

För faktiskt: Jag har väldigt svårt att tänka mig att Sven-Otto Littorin har gjort något som har skadat någon annan. Det måste rimligen vara fråga om ett "moralbrott" om det nu är något över huvud taget. Jaha, så intressant. Han var också människa. Typ.

En sak är säker: Det här kommer inte att gå över av sig självt. Det är bättre att lägga alla korten på bordet och göra pinan så kort som möjligt. (För övrigt har jag väldigt svårt att tänka mig att Reinfeldt och Schlingmann kommer att tillåta ens en ex-minister att gå runt som en tickande bomb i valrörelsen.)

Totto! Du kan få tala ut på denna blogg, om du vill. Själv är jag fullständigt allergisk mot morallagstiftning och en god lyssnare...

Uppdatering: Se även Opinionen.se.

24 kommentarer:

  1. Aftonbladet...

    "Pressekreteraren och de övriga fyra politiska tjänstemännen har precis som ministern fått sluta."

    Hmmm?

    Pressekreteraren ställde sig visserligen inte mellan "pistolen" och ministern, men..?

    Och fyra tjänstemän till? Det kan ju i så fall nästan bara handla om att de visste något som de glömde berätta för Rosenbad.

    SvaraRadera
  2. Och så finns det väl en tipsare där ute. Som har att göra med en kvällstidning. Det borde vara... nervöst.

    SvaraRadera
  3. "Kommunminister Mats Odell (KD) fick social­demokraterna att gå i taket när han i går drog upp Mona Sahlins 15 år gamla Tobleroneaffär.
    Fyra timmar senare gjorde arbetsmarknadsminister Sven Otto Littorin exakt samma sak – ordagrant – när han talade om ”Tobleronepolitik” i riksdagen."

    Slänger man skit i fläkten kommer den väl på ett eller annat vis tillbaka.
    Och sååå snäll verkar inte Totto vara om han nu slår sig samman med lismaren Odell för att spela fult spel. Odell är en av de mest skenheliga och ohederliga ministrar vi haft i den här landet. Typiskt nog är han dessutom frimicklare.

    SvaraRadera
  4. Flashback har svaret, som alltid.

    Dags för gredelina kuvert till kollegorna i regeringen?

    SvaraRadera
  5. Sammanfattning av spekulationen från flashback och andra källor:
    (HAX! radera detta om spekulationen anses olämplig)

    Exfrun i vårdnadstvisten har lämnat in familjens dator till en datorfirma för att återskapa raderade mail och besökta websidor. Där hittar de kommunikation mellan SOL och en prostituerad. Vuxen sådan och inga bevis om något köp.

    Eftersom det ev. brottet är preskiberat går exfrun till hyenapressen, som hittat den prostituerade, och fått köp bekräftat.

    SvaraRadera
  6. Mr Serungs exanställde.. förstår att "moralbrott" kanske inte känns så viktiga för dig.. Men detta är så pinsamt! Erkänn Totto!

    SvaraRadera
  7. det enda pinsamma med den här "affären" är att aftonbladet kör lika värdelöst som vanligt.

    SvaraRadera
  8. Om det nu rör sig om ett moralbrott så tycker inte jag att han skall komma undan.

    Förespråkar man att andra skall i fängelse för moralbrott så bör de hållas till den standarden avsätt om vi liberaler anser att detta inte bör vara ett brott.

    Kortfattat alla politiker som erkänner att de någonsin knarkat, köpt sex etc skall straffas för detta (såvida de inte jobbat mot dessa lagar) Vanliga svenskar skall inte straffas för det.

    SvaraRadera
  9. En illusorisk känsla av maktfullkomlighet stiger vissa politiker åt huvudet.

    Kvinnor och män dras till maktpersoner av en mängd olika anledningar som flugor till skit (oavsett hur miffo maktpersonen ser ut) och vissa maktpersoner får därför en känsla av uppblåsthet och omnipotens, ofta på den rådande PK-moralens område.

    Intelligens och att vara smart för det allmännas bästa har inget med politik att göra.

    Nationell politik är världens dyraste skattefinansierade teater slash cirkusföreställning slash freakshow.

    SvaraRadera
  10. Bluffexamina på CV:t kanske också är något man "råkar" göra? Så där lite var till mans?

    Littorin är en fuskare från början till slut. Det är osunt att han fått sitta kvar hela denna tid.

    SvaraRadera
  11. Löpsedelsanalys: Hoppas bara att han inte är pedofil nu också. ;-)

    SvaraRadera
  12. Det kan väl inte vara ett lösnummertrick att ha en video på hemsidan? Videon kan ju inte tryckas i lösnummer. :-)

    De politiska tjänstemän som är knutna till en viss minister åker när ministern åker. Det är inget konstigt.

    Jan Helin är inte i tjänst. Lena Mellin är tf ansvarig utgivare. Det står längst ner på afotnbladet.se.

    Lena blev rätt hårt ansatt i SVT:s "Debatt" i onsdags då hon fick ta skit för allt media gjort och inte gjort. Kanske tyckte hon att de behövde försvara sig.

    SvaraRadera
  13. Ok, nu har jag uppdaterat mig på Flashback. Oh shit, om det som påstås där är sant, då blir detta stort...och smutsigt..

    SvaraRadera
  14. Jag kommenterar, principiellt, här:
    http://lars-ericksblogg.blogspot.com/2010/07/media-politiker-och-integritet.html

    SvaraRadera
  15. Knark eller sexköp?

    Totto gick ut i media 2007 och var oerhört ångerfull över att han en gång för 15 år sen rökt hasch när han var i Goa.

    Själv ångrar jag djupt att jag inte provade knark och köpte sex när jag var yngre.

    Ask borde avskedas och Littorin utses till ny justitieminister.

    Om den f.d. frun spridit falska rykten bör hon stämmas för extremt grovt förtal. Om hon begått något brott när hon lät en IT-firma rota igenom diskarna på den gemensamma hem-PC:n bör hon åtalas.

    PS. Kloaktidningarna Aftonbladet och Expressen är avskyvärda. Man borde ringa upp journalisternas barn och fråga vad de tycker om att mamma/pappar är ett avskum. Och sen borde man starta en blogg som hårdgranskar alla journalister hela tiden, dit folk kan komma med anonynma tips och lägga ut dolda videosekvenser.

    SvaraRadera
  16. Underbart!

    En sexköpande frustrerad alfa-hanne och en hämdlysten mediaskvallrande ex-fru. Det är precis vad vi behöver i en genusmedveten borgarregering. Lite svårt att komma dragandes med Toblerone nu, Men jag hade nog skrattat ännu högre om det hade varit Thomas Bodström.

    Och angående morallagar - vilka är det som skriver dem för oss?

    SvaraRadera
  17. Brott i Sverige utreds och beläggs av rättväsendet, det är den ordning vi har och bör fortsatt ha..

    Reinfeldt kommenterar eventuella brottsmisstankar ang Littorin..

    Tycker att den ordningen borde gälla även i andra fall jag...

    http://tv.expressen.se/nyheter/Politik/1.2058128/reinfeldt-kommenterar-brottsmisstankarna

    SvaraRadera
  18. När Littorin meddelade att han avgick så angav han ett skäl till detta, hur pressen behandlat hans barn. Aftonbladet trodde inte precis på hans version, det ansåg sig ha information som bestridde detta, och de var ju heller inte särskilt intresserade att springa gatlopp för det hela med resten av pressen. Alltså går de delvis ut med vad de jobbat med. Det är väl inte något konstigt med det?

    Littorin var en företrädare för en regering med en justieminster som ville skicka hem gredelina kvuvert till misstänkta sexköpare, och som på frågan om vad som händer om ett barn skulle öppna brevet svarade:

    "Det är nog lika bra att dottern får veta vilken typ hon har till far. Man måste tänka på att inte skydda fel faktor. Jag vill inte att det ska skyddas visavi barnen heller. Om det är en dotter som blivit utsatt för övergrepp kanske brevet ger henne mod att berätta för polisen."

    Jag håller helt och hållet med om att man inte skall ringa hem till barn och berätta att deras pappa ligger på sjukhus.
    Men sett till justieminsterns uttalande är det okey för pressen att ringa hem till barn och berätta att deras pappa är misstänkt för att ha köpt sex?
    Eller är det bara något som det är okey för staten att göra?
    Vilka andra brott är det okey att barnen för höra om så att de 'vet vilken pappa de har'?

    Slutligen, om man har en omtanke om sina barn, då kanske man inte bör bete sig som exmakarna Littorin nu gör med sin vårdnadstvist. Tror inte att deras barn är ovetande om vad som pågår hur lite än pressen skulle välja att skriva om det.

    SvaraRadera
  19. Totto lämnade ex-frun för en 24:åring. Var inte det tillräckligt spännande länge nog?

    /Paul W

    SvaraRadera
  20. Ingen som kan läsa på reporterns läppar?

    SvaraRadera
  21. malcolm pauls11 juli, 2010 15:01

    Littorin nekar redan på flygplatsen. Littorin säger” nej, nej” och ”absolut inte” på frågan om han har köpt sex, men journalisten fortsätter att jaga på och då får han svaret "inga kommentarer". Hur många gånger måste ”nejen” och ”absolut” inte upprepas för att de ska gälla. Det är väl ändå en naturlig följd att svara ”inga kommentarer” om han redan har avgivit flera ”nej” och ett ”absolut inte”. Och varför undanhöll AB de svaren flera dagar? … Lyssna på http://www.aftonbladet.se/webbtv/nyheter/inrikes/article7447354.ab

    SvaraRadera
  22. En politiker som SOL som nu fått så mycket skit...
    Som har haft en kärring som så totalt sparkar honom i skrevet...
    En sådan politiker har troligen förmågan att inse hur verkligheten ser ut...
    Och därför får han min röst!
    de andra kommer jag inte att rösta på.Då får det hellre vara!

    SvaraRadera
  23. Den verkligt omoraliska personen i detta politiska ankdammsdrama är den där "Anna", om hon nu alls existerar i sinnevärlden. Vad man betalar sexarbetare för är ju inte bara själva könsakten utan minst lika mycket för den tystnadsplikt som är självklar i ALLA själavårdande yrken -- ÄVEN horans.

    Pappan

    SvaraRadera
  24. När man är riktigt, riktigt sugen på nånting, så struntar man i princip hur det påverkar nån annan. Man är plötsligt ett själviskt svin. "Anna" brydde sig inte om att tänka på hur det påverkar hans omgivning. AB brydde sig inte om hur det påverkade hans omgivning. AB skymtade regnbågens skatt i horisonten, och "Anna" skymtade enorm MAKT - tänk att ha så mycket MAKT att fälla en MINISTER. Rätt, fel, spelar egentligen ingen roll. "Anna" såg sin chans till enorm maktkänsla, och AB såg sin chans till stora pengar. Klart processen är mer cynisk än som visas upp. I media visar AB upp sig som nån moralväktare som bryr sig om att hjälpa människor, t o m bilden på "Anna" var fejkad till att visa upp henne som SVAG. Vilket sk*tsnack! Det är inte naturligt för nån som sänker en MINISTER att stå i skogen som en svag liten hundvalp... Är det verkligen rimligt att tänka sig att nån har massa känslor när hon både har under en längre tid tagit betalt för s*x, OCH nonchalerat hur hårt "mobbarsverige" skulle komma att attackera ALLA i hans omgivning - alltså hur hårt hans barn skulle drabbas av hennes maktmissbruk. Samtidigt verkar det som om M är konstiga, de verkar hantera alltihop väldigt manipulativt. De har t o m riggat sök i Google så om man googlar "Littorin blogg", så kommer moderaternas hemsida upp som NR2 (!), TROTS att det därefter INTE står nånting om just LITTORIN på deras sida. Sånt sökfusk är ju sånt som porrsajter brukar ägna sig åt annars... (SEO) Och konstigt att inte TV4Nyheterna lägger på en "Svarar ej på frågan"-skylt när Beatrice Ask ej svarade på frågan om vad hon tyckte.. Manipulation. Samtidigt kan jag också tycka det är omoget av folk att reagera så kraftigt över nåt som skett mellan två vuxna självständiga människor i samförstånd - till skillnad från de små reaktionerna som varit när just den ministern varit i princip ISKALL mot arbetslösa...

    SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.