2010-08-24

Assange-affären får en inrikespolitisk twist

Detta är lite märkligt. Till målsägarbiträde för de två kvinnor som anklagat Wikileaks talesman Julian Assange för våldtäkt / sexuellt ofredande har man valt advokat Claes Borgström.

Borgström äger sin advokatbyrå tillsammans med den före detta socialdemokratiske justitieministern Thomas Bodström.

Och Bodström är den politiker som har varit pådrivande för att införa den svenska övervakningsstaten. Till exempel är han upphovsman till teledatalagringen / datalagringsdirektivet, vars svenska lagrådsremiss läckt ut via Wikileaks. Bodström är även ordförande i riksdagens justitieutskott, som bland annat arbetar med spelreglerna för det svenska rättsväsendet.

Här uppstår en härva av korsvisa intressen. Och det ger Assange-affären en märklig svensk, inrikespolitisk twist. Bodströms position som självständig lagstiftare kan ifrågasättas. Och hans väljare måste bli förvirrade. Vilken hatt har han på sig i dag? Använder han advokatbyrån som bollträ för sin politiska verksamhet? Eller tvärt om? Vad säger (v) och (mp)?

En historia som var rörig och klantigt skött från början håller just nu på att bli ännu snurrigare. Och ett märkligt rättsfall håller på att få en partipolitisk dimension, mitt under en pågående valrörelse.

Aftonbladet | Expressen | SR Ekot | Nyheter24 | DN | SvD

26 kommentarer:

 1. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 2. Hmmm. Jag är lite tveksam till att röja identiteten på potentiella brottsoffer. I vart fall innan fakta som motiverar det har slagits fast.

  Uppgifterna får stå för Flashback.

  Men de verkar å andra sidan redan vara allmängods.

  SvaraRadera
 3. HAX du missar det viktiga. Claes Borgström är radikalfeminist, vilket även Anna Ardin är.

  De kommer säkert att försöka driva detta så långt som möjligt för att bevisa mågot om den fruktansvärda manliga könsmaktsordningen (sånt som Anders Borg pladdrar om utan att ha evidensbaserat stöd för sina påståenden).

  SvaraRadera
 4. Jag trodde den där Claes hade blivit av med sin advokatlicens, eller vad de nu har, efter allt som börjar uppdagas med fallet Quick. Där är det ju inte mycket som har gått rätt till...

  SvaraRadera
 5. En intressant vinkling är att kvinnorna inte ville göra någon anmälan eftersom de var rädda för Assanges "makt". Så vem gjorde anmälan?

  Om man spekulerar att detta skulle kunna vara ett försök till smutskastning så kanske det är så att någon dabbade sig rejält i och med att en anmälan faktiskt upprättades och kom till allmän kännedom.

  SvaraRadera
 6. Jag vill veta vem den andra kvinnan är utöver Anna Ardin. Hon verkar va den som i princip låtit sig övertalas. Hennes historia skulle jag vilja höra och är även hon socialdemokrat som Anna Ardin?

  Denna domstolsprocess är Socialdemokraterna emot Wikileaks(piratpartiet)

  SvaraRadera
 7. Det mest patetiska psykiska tillstånd som finns är feministnoja.

  SvaraRadera
 8. Denna domstolsprocess är Socialdemokraterna emot Wikileaks(piratpartiet)
  ---------------------------
  Precis.

  Det är Mona Sahlin mot Internet Jesus.

  SvaraRadera
 9. Det är ingen fördel att Assange har kallat in Leif Silbersky...

  SvaraRadera
 10. Det mest patetiska psykiska tillstånd som finns är feministnoja.

  Politiska Etiketter är en sak, människors handlingar en annan. Anna Ardin bedöms efter hur hon har handlat, samt hur åklagaren har handlat i detta fall, samt vilket försvar nu Anna Ardin ghar i ryggen. Anna Ardin har många frågor att besvara med tanke på allt som kommit fram emot henne personligen.

  Det är smått fantastiskt att den som anmäler Julian Assange som var varnad innan för att bli attackerad, nu blir anmäld av ett politiskt socialdemokratiskt etablissemang.

  Återigen så är intervjun med Åklagaren så talande att vem som helst, feminist eller inte borde va bekymrad över rättssäkerheten i Sverige.

  Assangeaffären: Svensk åklagare gör bort sig på Al-Jazira

  Precis.Det är Mona Sahlin mot Internet Jesus.

  Nej det är Anna Ardin - Socialdemokrat-Brödraskapet, Claes Borgström - Socialdemokrat (Thomas Bodström - Socialdemokrat) emot Julian Assange - Wikileaks. Politiska försvarare för Wikileaks verksamhet är Piratpartiet. Socialdemokraterna har visat att deras politik vill bekämpa wikileaks verksamhet.

  SvaraRadera
 11. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 12. Vill även tillägga och förtydliga att detta framförallt handlar om att det socialdemokratiska etablissemanget attackerar Assange, att sossarna sedan har köpt en feministisk åskådning är bara en ingrediens i denna soppa. Så man ska nog inte titta sig allt för blint på feminismen och dela upp oss i läger här, utan titta mer på vad dagens socialdemokrati (FRA-skaparna) står för i jämförelse med Wikileaks verksamhet.

  SvaraRadera
 13. Missa en Viktig nyhet! Assange-åklagaren bröt mot sekretessen

  Assange-åklagaren bröt mot sekretessen

  SvaraRadera
 14. Hmmm. Jag är lite tveksam till att röja identiteten på potentiella brottsoffer. I vart fall innan fakta som motiverar det har slagits fast.Uppgifterna får stå för Flashback. Men de verkar å andra sidan redan vara allmängods.

  Det borde väl inte va några problem att begära ut polisanmälan, det är väll allmänn gods?

  Det är ju bara att kolla upp om dessa uppgifter stämmer. Någon som vet hur man ska gå till väga. ringer man eller hur hämtar man ut sådana här handlingar?

  Polisanmälan har diarienummer 0201-k246336-10 ofredande
  Utredande polis är Mats Gellin, utredningsroteln ku/f tel 4010838
  Målsägare: Anna Ardin

  SvaraRadera
 15. Jag vet vilken hatt du har på dig.

  SvaraRadera
 16. ,Jag vet vilken hatt du har på dig.

  Jag vet vad du har för färg på kalsongerna mr brunrost :)

  SvaraRadera
 17. AA om Bodström
  http://annaardin.wordpress.com/?s=bodstr%C3%B6m&searchbutton=Go!

  kolla särskilt
  http://annaardin.wordpress.com/2005/10/22/bodstrom-vill-hellre-bli-kallad-laskig-an-snygg/

  Hon verkar iallafall inte vara med i samma konspiration...

  SvaraRadera
 18. Hmm... Verkar som en del konspirationsteoretiker hänger på din blogg HAX. Det här handlar inte om huruvida de eventuella offren vill ha en känd advokat som känner en annan känd advokat som råkar vara politiker. Det är ett försök att politisera den här frågan i onödan. Det här handlar om att två individer eventuellt har blivit behandlade på ett olagligt sätt av Assange. Fram tills dess att det läcker att det hela var en komplott, eller dess att Assange blir frikänd måste folk behandla det som en riktig rättegång. Om ni bara utgår från att det är en konspiration kan plötsligt alla rättsförkämpar begå brott utan påföljd och ert rättsmedvetande är lika mycket tjafs som alla gammelpartiers tillsammans.

  SvaraRadera
 19. Du har givetvis en poäng i ditt resonemang, men vad som skapat allt tvivel är följande, Åklagaren anmäler Assange för våldtäkt och kort efter drar hon tillbaka anmälan och kan inte svara på vad han är misstänkt för. Anna Ardin som har arbetat på GT som är en syster tidning till Expressen läcker direkt ut att Assange blivit anmäld. Det kallar jag snabba ryck och Anna Ardins inside kontaker i tidningsbranschen gör det knappast mindre misstänksamt.
  Dessutom så anmälde inte kvinnorna för våldtäkt, utan de rådfrågade och advokaten valde sedan på egen hand att åtala Assange för våldtäkt. Betänk då också att Anna Ardin arbetat med en hel del våldtäktsfall tidigare och har bra koll på hur systemet fungerar. Man kan ju fråga sig om Anna Ardin valde att rådfråga just för att hon visste att det skulle leda till en anmälan utan att själv vara ansvarig för den och på så sätt undvika att hon anklagat någon på falska grunder. Ännu rörigare blir det dock när det kommer fram att det faktiskt finns en anmälan nu med Anna Ardins namn, alltså helt motsatt information än vad åklagaren givit till media. (eller kom den anmälan senare?) Att man utöver det sedan finner att Anna Ardin var den som bjöd in Assange och att hon är en aktiv socialdemokratisk politiker som nu även har en socialdemokratisk advokat som båda delar samma vänster radikala feministiska ideologi gör ju att man ställer sig ännu mer frågande till vad detta handlar om.

  SvaraRadera
 20. Dags för att vara politiskt inkorrekt här så att alla trångsynta feminister svimmar.

  Den som inte är införstådd med hur dessa genusvetare definierar vad som är våldtäkt bör läsa på. I princip ska mannen fråga kvinnan om han får ha sex med henne, typ som när man bjuder upp någon till dans. dvs om du börjar ha sex med en tjej utan ett muntligt Ja, så kan det vara våldtäkt även om inte tjejen protesterar. Visst man kan se/känna om en tjej vill eller inte utan att tala, men det är just detta feministerna vet är så svårt att bevisa. Så de skapar ett utrymme för vilken kvinna som helst att kunna anklaga en man för våldtäkt om de inte sagt JA muntligen innan. Så om en kvinna ångrar sig efteråt och hon inte sagt JA muntligen, så finns det en öppning för att påstå att man blivit våldtagen.

  Vad dessa feminister har byggt upp är en gråzon som i princip kan göra varenda man till en våldtäktsman, för de väljer att ta fram en mekanisk mall för vad som är våldtäkt.

  Låt mig bara förklara hur orimligt detta synsätt är. Du har sex med din tjej hon är med på det, ni kommer verkligen igång du är i en helt annan värld. Plötsligt mitt i sexakten vill tjejen sluta.

  Det finns ingen man i hela jävla världen som slutar direkt i det läget om han är sexuellt upphetsad. Det är biologi för i helvete, visst slutar man efter några sekunder, men inte direkt för man är inte närvarnade riktigt i det stadiet. Men då har man enligt dumfeministerna våldtagit någon i några sekunder.

  Men det slutar inte där. Kvinnan kan som sagt va med i början på sex och när mannen mitt i sexakten är som mest upphetsad så kan det ju va så att kvinnan vill sluta ha sex och då anser dumfeministerna att det är våldtäkt, fast kvinnan inte säger något. För hennes upplevelse är det som räknas och mannen som är helt igång är en våldtäktsman plötsligt.

  Visst kan man peka på att ovanstående exempel kan bygga på dålig kommunikation mellan man och kvinna, men alla män vet att man inte är fullt medveten när man är riktigt upphetsad. Och om man då redan satt igång i samtycke, så blir den här typen av lagar orimliga, samt att de faktiskt öppnar upp för att missbrukas av kvinnor.

  Detta är jävligt synd med tanke på alla faktiska våldtäkter emot kvinnor som sker där kvinnan inte får upprättelse. Och dumfeministerna har fan inte gjort så att de blivit bättre. De är manshatare och inte ett dugg bättre än rasister.

  SvaraRadera
 21. Thomas Bodström och Claes Borgström är två verkliga narcissister som har hittat varandra och som bägge verkar gå på bensodiazepiner. Släpande, oartikulerade, oigenomtänkta och sluddrande kommentarer är deras signum. Fler drogtester är det enda som kan stoppa dem!

  SvaraRadera
 22. HAX:

  "Detta är lite märkligt. Till målsägarbiträde för de två kvinnor som anklagat Wikileaks talesman Julian Assange för våldtäkt / sexuellt ofredande har man valt advokat Claes Borgström."

  Inte alls märkligt, Claes Borgström är känd radikalfeminist. Kaka söker maka. För den som inte förstått detta handlar målet främst om skillnaden mellan vad könsmaktsteori hävdar är sexualbrott och vad lagboken hävdar är sexualbrott. Borgström är lika rättshaverist som henne och vill ha könsmaktsteori.

  "Borgström äger sin advokatbyrå tillsammans med den före detta socialdemokratiske justitieministern Thomas Bodström."

  Av allt att döma är Bodström också radikalfeminist, inte lika hängiven men ändock, hans engagemang i Ecpat talar för att det är så.

  "Bodströms position som självständig lagstiftare kan ifrågasättas. Och hans väljare måste bli förvirrade. Vilken hatt har han på sig i dag? Använder han advokatbyrån som bollträ för sin politiska verksamhet? Eller tvärt om? Vad säger (v) och (mp)?"

  Hela detta rättsfall handlar ju om att skärpa lagstiftningen för sexualbrott för att tvinga fram statligt sanktionerade kontrakt för hur sexlivet skall gå till.

  Det här gänget verkar ju tycka att om en nagel går sönder skall man vända sig till staten.

  SvaraRadera
 23. http://aktivarum.wordpress.com/2010/08/26/assanges-verkliga-brott-mot-ardin-manlig-sexualitet/

  SvaraRadera
 24. Feminister är dagens Nazister jag hatar båda dessa ideologier och tycker synd om människorna som utsätt för den och blivit hjärntvättad av den.

  Feminister gå och sök hjälp emot er psykiska sjukdom

  SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.