2010-08-24

Assange-affären: Några länkar

Aftonbladet: Silbersky advokat åt Julian Assange.

Expressen: De två kvinnor som polisanmält Wikileakgrundaren Julian Assange har begärt att få advokat Claes Borgström som målsägarbiträde.

Neo: Mårten Schultz om Assange-affären.

Anders Forsström på DN:s redaktionsblogg: Jag tror att riksåklagaren dribblar bättre än Zlatan...

Fria Tidningen: När blev det förbjudet att tänka efter?

12 kommentarer:

  1. Ohhh -om man borser från att det är en rätt så tragisk historia i sig så kan det nog bli en djäkla cirkus av det som kan bli kul i sig.

    I den röda ringhörnan:
    Advokatfirman där sveriges tidigare justitieminister tillika initiativtagaren till EUs datalagringsdirektiv är delägare företräder de påstått ofredade kvinnorna.

    i den blå ringhörnan:
    Sveriges mest slipade advokat företräder Mr. Wikileaks J. Assange.

    I salen - kamerateam från hela världen.

    Jag tror att detta kan bli lika stort som spec-trial om det inte läggs ned på vägen. I så fall skall jag stå långt framme i biljettkön för att säkra min plats vid årets tyngsta match.

    Mvh
    Fredrik Larsson

    SvaraRadera
  2. Ja du Fredrik, verkligen rena dokusåpan.

    Claes Borgström, som alltså är mest känd som Thomas Quicks fantastiskt duktige försvarsadvokat, skall nu försvara de två kvinnorna.

    Jag förmodar att de stackars tjejerna föblindades av att Borgström var tillförordnad JämO i ungefär ett år.

    Han har dessutom hävdat att alla män bär en kollektiv skuld för våld mot kvinnor och i detta sammanhang har han även uttryckt sig positivt om Gudrun Schymans förslag om så kallad mansskatt.

    Jojo, som sagt, detta artar sig verkligen. Synd bara att rättegången inte lär få premiär innan valet.

    SvaraRadera
  3. Det är ganska uppenbart att Assange måste ha missbrukat ett förtroende och svikit någon tämligen grovt och det mest intressanta är inte detta i sig utan det stöd han får för detta missbrukande av andra människors tillit av folkdomstolen.

    SvaraRadera
  4. Valet av advokat, en person inom s-toppen, kommer göra det allt svårare att upprätthålla anonymiteten på den 31-åriga ev. ofredade kvinnan.

    Som ju också ingår i s-toppen.

    SvaraRadera
  5. Det är ganska uppenbart att Assange måste ha missbrukat ett förtroende och svikit någon tämligen grovt och det mest intressanta är inte detta i sig utan det stöd han får för detta missbrukande av andra människors tillit av folkdomstolen.

    I så fall agerar du också folkdomstol med tanke på att det inte ens finns något färdigt åtal emot Assange. Argumentera gärna för din sak, men va också gärna konsekvent. Ditt inlägg är motsägelsefullt.

    Om det nu är så att Assange svikit någon så måste man ju fråga sig vad han har gjort. Alla som svikit kvinnor har inte sexuellt ofredat kvinnor det är ett djupt argumentfel i från din sida att försöka få det till det.

    SvaraRadera
  6. I så fall agerar du också folkdomstol
    ---------------------------

    Nej jag utgår från att den person som släpat hit honom och som sannolikt haft mycket stort förtroende för honom valt att polisanmäla honom.

    Det räcker med att vara normalbegåvad för att förstå vad det innebär.




    Om det nu är så att Assange svikit någon så måste man ju fråga sig vad han har gjort.
    -------------------

    Han har uppenbarligen gjort något som anmälaren uppfattar som mycket kränkande och tillräckligt allvarligt för att anmälaren ska varsko polis.




    Alla som svikit kvinnor har inte sexuellt ofredat kvinnor det är ett djupt argumentfel i från din sida att försöka få det till det.
    --------------------------
    Varför skulle hon vara så förbannat dum i skallen att hon anmälde honom utan nån som helst anledning med allt vad det innebär av skit från t.ex dig?

    SvaraRadera
  7. Först och främst så rådfråga de om detta var våldtäkt så att de själva inte var direkt ansvariga för anmälan, dessutom är Anna Ardin väl påläst med hur den här typen av fall går till eftersom hon jobbat med det så hon känner till kryphålen. Om man bara ville skada Assange anseende så var denna plan genialisk, men man var inte beredd på att Anna Ardins identitet skulle läcka ut på internet, vad som intresserar folk flashback är omöjligt att förutse, men när de väl ger sig ut och hjulen rullar på det forumet så hittar de en hel del om olika fall.

    How to smear a hero


    Det är för övrigt inte första gången CIA valt att kasta smuts på folk som hotar dem. Anna Ardin kan mycket väl vara en nyttig idiot för detta spel och Socialdemokratin har visat tidigare att de fullkomligt skiter i rättsstaten. Och ja, jag anser att dagens Radikala vänsterfeminism är en sekt som består av ett gäng tokstollar.

    Ofta skapas sådana här sekter av underrättelsetjänster det är inget konstigt med det. De används för att skapa osämja mellan människor, hur gammalt trick som helst.

    Människor som vill skilja på män och kvinnor är likvärdiga med rasister i mina ögon. Jag anser att dagens vänster radikala feminister är rasister.

    Nu har jag förmodligen gjort dig mycket upprörd men jag har mycket att kritisera både åt höger och åt vänster, tyck vad du vill det är ett fritt land, men du saknar uppenbarligen förmågan att se klart i detta fall. Du verkar tro att alla kvinnor är änglar och att de aldrig ljuger om våldtäkt, de kallar jag en snedvriden kvinnosyn.

    SvaraRadera
  8. Nej jag utgår från att den person som släpat hit honom och som sannolikt haft mycket stort förtroende för honom valt att polisanmäla honom.

    De kan lika gärna ha lurat hit honom för att gillra en fälla. Sånt händer hela tiden. Anna Ardin har anknytning till Afghanistan kriget där hennes kusin är en officer. Hon är Sosse och deras agenda vet vi redan, de vill ha ett övervakningssamhälle. Att denna kvinna kan va en nyttig idiot för CIA eller jobba för CIA är ingen omöjlighet, snarare troligt.

    SvaraRadera
  9. "Socialdemokrater bjuder in kända antisemiter"

    i övrigt har Broderskapsrörelsen bjudit in kända antisemiter, så att en inbjudan skulle innebära att de har förtroende för dem skulle då innebära att de har förtroende för antisemiter. Så dina argument faller platt Micke när du skriver:

    jag utgår från att den person som släpat hit honom och som sannolikt haft mycket stort förtroende för honom valt att polisanmäla honom.

    Jag antar att du inte vill påstå att sossarna i Brödraskapet har förtroende för antisemiter också...eller?

    SvaraRadera
  10. möjligheten finns också att detta rörs sig om galna feminister. Låt oss se vad som sker jag avvaktar nu och ser vad som händer. Hade åklagaren inte varit så velig hade jag sagt att man skulle avvakta domslut, men deras agerande har varit så inkompetent att man måste fråga sig om de är korkade eller genialiska personer som bara vill skada assange anseende.

    SvaraRadera
  11. Torkel.

    Du har definitivt ett problem med verkligheten.

    SvaraRadera
  12. Torkel. Du har definitivt ett problem med verkligheten.

    Jag har förstått att du tycker det, men du får helt enkelt leva med att olika människor ser på världen annorlunda. Men om du ska kritisera mig så ge gärna svar på tal istället så man kan ha en saklig debatt.

    Givetvis hårdrar jag debatten u men det är för att jag upplever att du hårdrar den åt ett annat håll.

    Om jag ska lugna ner mig lite så kan jag i alla fall säga följande.

    Jag tycker Åklagarens agerande och velande helt klart skapat befogade misstankar och frågor.

    Jag tycker kvinnornas beslut att bara rådfråga och på så sätt slippa anmäla själva gör dem mindre trovärdiga som anmälare.

    Sen finns det massor av detaljer kring detta som jag redan tagit upp och som jag inte orkar upprepa.

    Hur som helst tror jag det är viktigt att spekulationerna fortsätter på nätet så att alla inblandade tvingas komma ut för att sätta stopp på alla spekulationer. Att Anna Ardin istället gått och gömt sig, var det sämsta hon kunde göra i det här läget. Hon måste ut i media och tala ut, just för att hon är en offentlig politisk person.

    Det är i alla fall min uppfattning, problem med verkligheten eller inte, vi skapar alla tillsammans vår gemensamma verklighet och alla kan inte tycka som dig Micke, så är det bara. Även om jag håller med dig i vissa frågor.

    I övrigt vet jag att jag är allergisk emot radikal Gudrun Feminism, men jag förstår varför feminism av det slaget vuxit fram, det finns en orättvisa emot kvinnor. Men förvirrade feminister som Gudrun kan inte lösa det problemet bara förvärra det. Hela hennes politik bygger på att hon är en fd alkoholist som fick oerhört mycket spö av sin fd alkoholiserade man. Den trasiga människa ska inte syssla med politik hon ska syssla med Yoga istället.

    SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.