2011-01-26

Åkesson hos BBC HARDtalk

Jimmie%20%C3%85kesson%20grillas%20av%20BBC

Vassare frågor än vad som är brukligt i svenska media...

35 kommentarer:

  1. snacka om ägd... slöja är "religiös symbol" - sålänge du inte är nunna då är det helt okej =). Kors kan inte heller klassas som "religiös symbol" - för de finns ju så många kristna i Sverige.

    "political party of reason" - hardly :P

    SvaraRadera
  2. Som en P12 skulle uttala sig;
    -"Pwnd!"

    Han låter som en obildad raggare från utbygden när han pratar dessutom...

    En ursäkt till alla obildade raggare, jag tycker inte direkt illa om er men ni är rätt korkade.

    SvaraRadera
  3. Det är ju språket som sätter gränserna. Även om jag inte håller med Åkesson så får man ge honom att han är en slipad debattör. Uppenbarligen är han det inte på engelska.

    Tror nog att han har svar på frågorna, men finner inte orden på engelska.

    Så detta tolkar jag mer som skojfriskt än att Åkesson inte kan argumentera för sin sak även när han möts av tuffare frågor. Hur som helst kul att se honom sättas på plats.

    SvaraRadera
  4. Va fan är Åkesson en Kristdemokrat på steroider?

    SvaraRadera
  5. Åkeeson = Göran Hägglunds Evil Twin

    SvaraRadera
  6. Åkesson har underbar logik, han erkänner att att förvrängt statistiken, men försvarar detta med att hans förvrängda framställning av statistiken är sann. Va fan, går killen på droger eller?

    SvaraRadera
  7. Åkesson har underbar logik, han erkänner att han förvrängt statistiken, men försvarar detta med att hans förvrängda framställning av statistiken är sann. Va fan, går killen på droger eller?

    SvaraRadera
  8. Göran Hägglund har inte en nazistisk idegrund.

    SvaraRadera
  9. Nazismen har en kristen idégrund.

    SvaraRadera
  10. "Vi måste ta bra hand om dom invandrare som redan är här... så att dom kan lära sig språket. Vi vill hjälpa dom utsatta i sina hemländer"

    Sedan vill dom slopa stöd till svenska undervisning för invandrare, har ingen egen integrationspolitik alls och vill skära ner U-hjälpen... Heja.

    SvaraRadera
  11. tkr det var precis samma ickefrågor som i sverige, visst hon lät vassare(och mer fientlig) men det var bara ton och språk som gjorde det.

    Frågorna var de gamla vanliga.
    Bara jag som ser hur genomskinligt media beter sig när de gång på gång drar upp extrempersoner med ngn sorts sd-anknytning för att miskreditera dem. Märkligt hur de bara gör så mot partier som SD och inga andra.....

    Han bemötte det bra.

    SvaraRadera
  12. "Sedan vill dom slopa stöd till svenska undervisning för invandrare, har ingen egen integrationspolitik alls och vill skära ner U-hjälpen... Heja."

    om man drar ner invandringen med 90% så får man självklart endel utgiftsposter anpassas till det, tex anslagen till SFI.

    SDs integrationspolitik är att minska inflödet av nya invandrare. Så att de får en chans att integreras, få jobb osv.

    Så svårt är det inte, arbetskraftsinvandrarna integrerade sig själva helt utan SFI, instegsjobb och allt annat trams de försöker rädda det rådande misslyckandet med utan framgång. Det kan de göra igen, om invandringen hålls på en hanterbar nivå.

    vad gäller U-hjälpen så vill de dra ned på det för att de anser att det bara går till korruption och diktatorer. De vill öka anslagen till UNHCR istället.

    heja...

    SvaraRadera
  13. @ Micke


    Hur f-n kan du veta det?


    Känner också att när det gäller extremistpartier i sveriges riksdag så kanske inte KD och SD ligger så jättelångt ifrån varandra. Båda är überkonservativa och kristna.

    Vänstern är de som sticker ut åt andra hållet men de är i alla fall humanister tack och lov.

    Om vi ändå kunde sparka ut dessa tre partier en gång för alla så vore jag glad.

    Flera olika varianter på liberala partier borde dominera riksdagen och då menar jag inte särskilt Björklund-liberaler utan mera Camilla Lindberg och Cecilia Wixström-liberaler.

    SvaraRadera
  14. @Mikey
    "Märkligt hur de bara gör så mot partier som SD och inga andra...."

    Det stämmer ju inte. Blir ett himla liv när andra politiker trampar i klaveret. Menar du att media inte skulle reagera om en lokal (t.ex) sosseledare sa att afrikaner har en "våldtäktsgen"? Jag tror det skulle bli liv i luckan jag... ;)

    Det som är anmärkningsvärt (där var Jimmy helt ologisk i inslaget) är väl att så många liknande övertramp kommer fram i ett så litet parti.
    Jimmy sa något i stil med att eftersom dom är ett så litet parti så märks detta mer. Så han menar att alla andra partier egentligen har lika stor andel, dvs 100-tals, förtroendevalda som uttalar sig så?

    SvaraRadera
  15. @Mikey

    Så du menar att alla som redan finns här bara "försvinner" när vi minskar inflödet av nya invandrare? SD säger att integrationen är ett jätteproblem, dom vill inte skicka tillbaka någon(?) men dom har ingen politik för att hjälpa till med integrationen!? Allt löser sig automatiskt om vi minskar invandringen?!

    Mycket av Sveriges bistånd går redan genom FN. Varför inte bara öka den andelen? (om man nu tror att det inte finns korruption där ;)

    SvaraRadera
  16. Han måste ha varit i ovanligt dålig form, frågorna var inte särskilt svåra och dessutom utav den sorten som han borde ha fått svara på många gånger tidigare.

    Som någon annan skrev här så är han skicklig debattör, fast uppenbart inte på engelska.

    SvaraRadera
  17. @Mikey
    "
    Det stämmer ju inte. Blir ett himla liv när andra politiker trampar i klaveret. Menar du att media inte skulle reagera om en lokal (t.ex) sosseledare sa att afrikaner har en "våldtäktsgen"? Jag tror det skulle bli liv i luckan jag... ;)"

    jag har inte sagt ngt annat. Skillnaden är att media inte i år efter att en sosse eller moderat gjort bort sig försöker smeta den personens åsikter på hela partiet. Det är ingen i media som skulle använda ditt fiktiva scenario till att anklaga socialdemokraterna som parti för att hysa de åsikterna de lyckats gräva fram ngn byfåne i någon avlägsen byhåla som hyser.

    Så gör de bara mot SD och partier som SD. SD som parti smetas med vad till och med personer som inte ens sitter i kommunerna för dem säger för dumt, som i ett fall där personen som Jimmie tvingas stå till svars för är uppemot på 50:e valbarplats till ngn kommun nånstans, och personen alltså är över 30 personer ifrån att bli vald.

    Ändå fåren används en sådan pereferiperson av media för att framhäva SD på det sätt media önskar.
    Nu är det så många händelser, så det är lätt att blanda ihop dem, men jag tror så var fallet med den här personen som å sin blogg citerade en flashbackanvändares syn på negrer, ngt som till och med tas upp här i detta programmet, så ur proportion drar media det. Jimmie påpekar dock det uppenbara, de SKULLE kunna göra det mot vila partier som helst...

    SvaraRadera
  18. ConnyT

    "Så du menar att alla som redan finns här bara "försvinner" när vi minskar inflödet av nya invandrare? SD säger att integrationen är ett jätteproblem, dom vill inte skicka tillbaka någon(?) men dom har ingen politik för att hjälpa till med integrationen!? Allt löser sig automatiskt om vi minskar invandringen?!"


    Nej det säger jag inte, men de problem som skapats blir iallafall teoretiskt möjliga att göra ngt åt om man tar bort grundorsaken till dem, för stor massinvandring av kulturellt avlägsna folk.

    SD vill uppmuntra frivilligt återvändande genom att utöka det monetära stöd som redan idag ges till de som vill återvända, men det är förstås ingen lösning i sig själv. Men de vill inte slänga ut ngn nej det är riktigt, bortsett från grova brottslingar.

    Ja mkt av problemen idag löser sig om vi minskar invandringen. Invandrare absorberas i stor utsträckning i majoritetssamhället redan idag. Problemet är att denna naturliga process, att minoriteten anpassar sig till majoriteten, inte kan hålla jämna steg med den massinvandring det idag är frågan om. Inte när de kommer i sådana antal att de själva utgör majoriteter på många ställen de väljer att bosätta sig i runt om i landet.
    Alla problem kommer kanske inte spontanlösas bara av bara denna åtgärd. Men känns det vettigt att inte stoppa flödet innan man ens lyckats visa att man kan göra ngt åt de problem som redan skapats?

    SvaraRadera
  19. Hej jag heter Jimmie Åkesson och jag erkänner att jag förvrängt statistiken, men min förvrängda framställning av statistiken är sann. Så därför talar jag sanning. Den slutsatsen kommer jag fram till för jag missbrukar anabola steroider och ber till Jesus.

    SD = Kristna (Steroid Demokaterna)

    Byt namn till KSD SD, för SD är ett jävla religiöst kristet skitparti.

    Ger mig fan på att Åkesson tror på Intelligent Design och förnekar Evolutionen.

    SvaraRadera
  20. Att Jimmie Åkesson är en kristen fundamentalist finns det många bevis på. Han vill exempelvis hjälpa kristna Irakier att få komma till Sverige. Se videon i länken nedan med Åkesson. Tyvärr är det en rasistidiot som producerat videon, men den bevisar ändå att han är en kristen fundamentalist, därav hans muslimhat. Med andra ord, Jimmie åkesson är en religiös kristen knäppskalle.

    Citat Åkesson: ""Till en viss nivå, tror jag alltså, det beror på hur många det handlar om, naturligtvis det stora problemet idag är ju den stora muslimska invandringen, som jag ser det det är den som ställer till problem så skulle man begränsa den så har vi inget emot en GANSKA STOR kristen invandring (från Mellanöstern) det tror inte jag hade varit några problem alls "

    Se länk nedan
    http://www.youtube.com/watch?v=cLHuf7Val0M&feature=player_embedded

    SvaraRadera
  21. Ännu en video som bevisar att Jimmie Åkessons SD är ett kristet parti som arbetar för fundamentalistisk kristendom. Ber om ursäkt att videon tyvärr är producerat av en nasse, men trots detta så bevisar videon att SD är ett religiöst fundamentalistiskt kristet parti, inget annat.

    Sverigedemokraterna fördjupar samarbetet med kristna irakier
    http://www.youtube.com/watch?v=Rd_UrCD01ac

    Här fördjupar Sverigedemokraterna samarbetet med kaldéerna ytterligare. Detta är ett litet utdrag ur en film som är längre än en timme. Från att bara ha förekommit i Södertälje, där kaldéerna fick tre namn på SD:s vallista kommer samarbetet nu att spridas över hela Sverige. Några av de sverigedemokrater som driver frågan är Jimmie Åkesson, Sven-Olof Sällström, Tommy Hansson, Carina Herrstedt, Christofer Johnsson och Erik Almqvist.

    SvaraRadera
  22. Nyheter Sveriges Radio P4 Stockholm

    Kristna irakier kan ha röstat på SD
    http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=103&artikel=4071957

    SvaraRadera
  23. Micke, judehatet har sina rötter i kristendommen, som såg judarna som en mördare och förnekare av kristus. Så Jimmie Åkesson är en karikatyr av Göran Hägglund.

    SvaraRadera
  24. Pinjata sa...
    Nazismen har en kristen idégrund


    Nej nazismen har inte på någon punkt en kristenidegrund.

    Var har du fått det ifrån?

    I nazismen är Hitler gud och det tyska folket ledare för dom övriga ariska folket vilka i sin tur härskar över dom övriga folkslagen varav vissa inte har rätt att existera.

    Det är kärnan i nazismen och Sverigedemokraterna är bildade av människor som omfattar denna föreställning.

    SvaraRadera
  25. Nazismen har en socialistisk värdegrund.Namnet är en förkortninga av Nationalsocialism. Hitler blev vald til ordförande för det Tyska socialistiska arbetarpartiet men de bytte senare namn.

    Mussolini var en hängiven socialist som innan karriären inom politiken jobbade som journalist för en kommunistisk tidning

    Mao var sociaiist, Pol Pot osv, osv...

    SvaraRadera
  26. Återigen, Åkesson är en kristen fundamentalist, hans samarbete med kristna Irakier emot Muslimer bevisar detta. Tyskland var katolskt när Hitler tog över makten, det fanns redan etablerat judehat via kristendomen att spela på för Hitler. Den som försöker påstå att judehatet inte kommer från kristendomen är helt historielös. Kristna såg judarna som mördare av kristus och kristna skapade myter om judarna att de syssla med ritualmord på barn. Denna tradition av lögner tog nazisterna vara på. Richard Dawkins tar upp detta ofta i sina debatter emot religion.

    Att nazisterna hetta national socialisterna, var ett trick att locka vänsterväljare, men det fanns knappast någon vänsterpolitik, de var helt enkelt extrema Kristdemokrater på steroider.

    SvaraRadera
  27. Nej nazismen har inte på någon punkt en kristenidegrund.

    Micke, Judehatet växte fram starkt ur just Kristendomen. Kristna kallade Judarna för kristus mördare. Hela anisemitismen växte fram ur kristendomen.

    Visserligen fanns antisemitism 300 år före kristus, men de kristna hakade på denna väl etablerade tradition emot Judar och fick detta hat att explodera emot Judar.

    Katolska kyrkan har en tydlig antisemitisk historia som de fortfarande lever upp till. Tyskland var djupt katolskt troende och Hitler kunde utan problem anspela på tyskarnas kristna katolska judehat.

    http://sv.wikipedia.org/wiki/Antisemitism

    SvaraRadera
  28. Antisemitism inom kristendomen [redigera]

    Edward H. Flannery har spårat antisemitism så långt tillbaka som till trehundratalet före Kristus, troligtvis baserat i den monoteistiska judiska tro som så flagrant avvek från de polyteistiska religionerna under antiken. Inom kristendomen har det funnits en aversion mot judar, dels eftersom de inte velat konvertera till kristendomen, dels grundat på föreställningen att de var skyldiga till Jesu död. Särskilt under medeltiden fanns en religiöst präglad antisemitism i Europa. Under denna tid beskylldes judar av vissa för att sprida digerdöden bland annat genom att förgifta brunnar. De anklagades dessutom för ritualmord på barn för att få blod till att bereda påskbröd. Även inom Islam har judar varit förföljda och stigmatiserande karaktärsdrag som feghet, girighet och förrädiskhet har utmålats som särmärken för dem.

    Den katolska kyrkan har i perioder varit starkt antisemitisk och anklagats för att ha haft en dualistisk syn på antisemitism, där 'ond' antisemitism varit baserad på härstamning medan 'god' antisemitism behandlat klassiska teman som girighet, kontroll och konspirationer. Påve Paulus IV grundade 1555 Roms getto, där stadens judar tvingades bo. Drygt ett halvsekel dessförinnan, 1492, fördrevs samtliga judar från Spanien, som vid den tiden hade en stor judisk befolkning. Detta var mycket ett resultat av Tomás de Torquemadas och drottning Isabellas idéer om att judarna fördärvade det katolska Spanien. Först på 1800-talet tilläts judarna åter i landet.

    SvaraRadera
  29. Idag är antisemitismen endemisk och strukturell fr.a i den muslimska världen.
    Den muslimska massinvandringen till Europa medför att muslimerna tar med sig sin antisemitism hit.
    Se bara på hur judarna skräms bort från malmö.
    Att sedan extremvänstern av den rikligt förekommande typ som kommenterar här gör gemensam sak med nazister och islamister när det gäller judehat är uppenbart för alla sunda demokrater som läser HAX.
    Men såna som du Micke behöver man däremot inte ta på allvar med alla dina foliehattar djupt nerdragna över pannbenet

    SvaraRadera
  30. anonym 14:47 är en patetisk idiot. Visserligen är den militantas islamismen antisemitisk, men så även livets ord kristendomen som styr KD och SD:s världssyn. SD är ett gäng kristna jävla religiösa tokskallar.

    SvaraRadera
  31. KD och SD är judarnas bästa vänner.
    Sådana som anonym 14:54 tillhör deras värsta fiender ihop med nazister, muslimer och andra kommunister

    SvaraRadera
  32. Anonym 15:26 du visar gång på gång vilken intellektuell katastrof du är. Ta nu ditt hatiska illaluktande lilla rövhål och dra det över huvudet, så att bara du kan känna lukten av din egen skit, för vi andra vill inte andas in den.

    SvaraRadera
  33. Tyckte inte alls att han blev ägd. Han stakade sig lite, men på svenska hade han nog inte gjort det. Svar hade han på de flesta frågorna.

    Journalisten däremot fibblar när hon likställer socialbidragsinvandrare med arbetskraftsinvandring.

    Hon atackerar statistiska siffror som visar sig stämma, bara det att de inte är "statistiskt säkerhetsställda" som det brukar heta. Det är liksom inte så att han ljugit.

    Bara för att klargöra. Jag gillar inte Åkessons åsikter men han vinner debatter mot folk med lika dåliga åsikter som han.

    SvaraRadera
  34. Hon glömde att fråga varför en representant för partiets ledning på förra riksmötet innan partiet kom in i riksdagen hävdade att alla riksdagsmän från övriga partier är landsförrädare.

    Jag antar att du också saknade den frågan liksom jag gjorde det?

    SvaraRadera
  35. Jimmie Åkesson om judar och judendom
    http://jinge.se/mediekritik/jimmie-akesson-om-judar-och-judendom.htm

    Många svenskar kan i dagarna konstatera att Sverige-
    demokraterna tycks ha fått så stort förtroende hos allmänheten att de skulle komma in i landets lagstiftande församling om det vore val idag. Många avvisar säkerligen frågan om partiledaren är nazist eller inte, men det är väl fortfarande omtvistat huruvida han sjöng med i en gammal nazistisk kampsång eller inte då Sveriges Radio spelade in honom i smyg på en gemensam partiresa till Estland.

    Kvällstidningen Aftonbladet lät honom under alla omständigheter komma till tals i en brett upplagd debattartikel i tidningen, något som enligt alla bedömare bidragit till det opinionsmässiga skutt som partiet gjort i väljaropinionen. Själv roade jag mig med att redigera artikeln så att jag bytte ut alla ord som syftade på islam och muslimer till judendom och judar. Att läsa samma text redigerad ger ett annorlunda intryck.

    Jimmie Åkesson i Aftonbladet: ”Den västerländska erfarenheten ses som ett högre utvecklingsstadium, som resten av världen bara inte hunnit uppnå ännu. Detta är också anledningen till att dagens mångkulturella svenska maktelit är så totalt blind för farorna med judendom och judifiering. Man utgår från att judar inte vill någonting hellre än anpassa sig till ett västerländskt levnadssätt och västerländska normer, liksom att judendom i grund och botten är samma sak som kristendom, med den enda skillnaden att judar har ett annat namn på gud.

    Därmed antar man också att man kommer att kunna tämja judendomen på samma sätt som sekulära krafter sedan århundraden tillbaka tämjt den europeiska kristendomen och förpassat den till den privata sfären.

    Judendom skiljer sig dock från kristendom på flera avgörande punkter, till exempel gällande distinktionen mellan andlig och världslig makt och synen på våldsanvändning. Judendomen har ingen motsvarighet till Nya testamentet och inget allmän-
    mänskligt kärleksbudskap. Dessa skillnader har också gjort att judendomen och den judiska världen aktivt har avvisat upplysningen och humanismen.

    Det var bara inledningen på Jimmie Åkessons text. Jag tror dessutom att man ska vara klar över att den texten har Jimmie Åkesson lästs igenom ett stort antal gånger av Åkesson och hans medhjälpare innan den skickades in till Aftonbladet. Hur den ursprungligen såg ut kommer vi aldrig att få veta.

    Men vilken sorts politisk kursändring som Åkesson vill ha behöver vi knappast sväva i ovisshet om, man har nämligen öppet talat om repatriering, att man ska skicka ut muslimska flyktingar och invandrare ur landet. Vänder man då på begreppen och byter ut muslimer mot judar så känner troligen alla den unkna stanken. Om det sedan är nazism eller inte kan man ha olika åsikter om, men att ideologin innehåller ett antal stereotypa föreställningar, schabloner och tolkningar av dessa framgår förhoppningsvis klart och tydligt.

    SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.