2011-01-30

Nordafrika, USA och EU: Ris åt egen rygg


Det är oerhört intressant att följa det som nu sker i de nordafrikanska länderna. Och spännande.

Att ett antal korrupta ledare som har blockerat demokrati och förföljt meningsmotståndare nu faller – det är bara att applådera.

Frågan är vad som kommer istället. Öppna, fria, demokratiska samhällen? Eller kommer mer eller mindre fundamentalistiska islamister att ta över?

Man behöver inte vara raketforskare för att förstå att det som nu händer i länder som Tunisien och Egypten bara var en tidsfråga.

Det som är tragiskt är att USA och EU har hållit ett antal skurkstaters ledare under armarna under lång tid. För att hålla islamisterna borta. För att regimerna har varit västvänliga. Av historiska skäl. Eller bara för att man har kunnat.

Att ge stöd till ledare som förtrycker sitt folk är naturligtvis helt fel. Och dumt. Väldigt dumt. För när tryckkokaren exploderar – då vet vi inte vad som kommer att hända.

USA och EU hade kunnat ställa krav på regimerna i Nordafrika. Man hade kunnat kräva demokratiska reformer, respekt för yttrandefriheten och medborgerliga rättigheter. Då hade saker och ting kunnat gå åt rätt håll under något mer ordnade former.

Men icke. Vi har fullständigt skitit i om dessa regimer respekterat demokrati och människorätt – så länge vi har haft uppfattningen att de är "på vår sida".

Så nu står vi där och ser hur en hel region spelar rysk roulette med sin framtid...

59 kommentarer:

  1. :( Rysk roulette med sig själva? Faktum är att det som sker innebär rysk roulette med det mesta. Egypten har varit en viktig byggsten för Israels existens. Det är betydelsefullt vad som kommer efter Mubarak. Men iofs har Egypten en mycket viktigare fråga framför sig. Nämligen länderna ovanför i Nilens tillopp. De vill alla ha sin del av Nilen och det kan innebära mycket speciella konsekvenser framöver. Något som ingen talar om nu. Men det är viktigare för Egypten än eventuellt stöd för en fredsprocess i Israel.

    För oss Libertarianer är ju hanteringen av Internet viktigare. Det som skett i Egypten visar hur makthavarna ganska enkelt kan strypa flödet av verkligheten. När det börjar blåsa ordentligt kan vi räkna med att de som äger noderna kommer göra allt för att strypa friheten.

    SvaraRadera
  2. Frågan är vad som kommer istället. Öppna, fria, demokratiska samhällen? Eller kommer mer eller mindre fundamentalistiska islamister att ta över?
    -----------------------------------
    Först kommer Usa och i det hör fallet Israel att gemensamt tillsätta en demokratisk lydregim som ger garantier och när den faller därför att folket själva inte fått bestämma så återstår det att se vad vi får.

    Som det brukar vara.

    SvaraRadera
  3. Coolt att följa utvecklingen.

    Jag får samma vibbar som när muren föll, och ett östland efter annat tvingades till reformer.

    SvaraRadera
  4. Som den politiska pessimist jag är så sätter jag en peng på att fundamentalisterna Muslimska Brödraskapet får in en fot åtminstone i nåt av länderna. Då kommer Iran att knyta band med dem omedelbart och fortsätta att "starta bränder" i andra blivande brödrastater.

    Iran är redan nu en ivrig påhejare för det som sker i länderna och ser det hela som en repris på deras revolution som banade väg för Ayatollah Komeini.

    Den revolutionen har vi Carter att tacka för. Obama kommer förmodligen att klanta till det och begå samma misstag.

    Demokratin kommer inte springande som den vita hästen i sagorna bara för att det är ett folkligt uppror mot förtryck nånstans i världen.

    Tar inte militären och ställer sig på folkets sida efteråt, när de nuvarande ledarna tippats över bord, mot Brödraskapen så är det kört för arabvärlden i ytterligare några och trettio år.

    P.S. Det måste vara ett eko här på HAX forum jag hör ofta samma ord upprepas hela tiden, "...USA:s fel, ...USA:s fel, ...USA:s fel ...Fascister, ...fascister, ...fascister ...Israel, ...Israel, ...Israel, ... =)


    e/LD

    SvaraRadera
  5. Detta visar med all tydlighet det farliga i att satsa på en sida i en inbördeskonflikt. Det var därför man (oftast) lät bli att blanda sig i andra länders inre angelägenher (officiellt) förr i tiden.

    Ska vi gissa på att svenska politiker kommer att tas helt på sängen om några år i Afganistan när utlänska trupper lämnat landet och ungefär samma sak händer?

    Sedan måste det vara riktigt intressant för franska Piratpartiet, där Sarkozy satsat på det gamla i Tunisien medan Tunisiska Piratpartiet ingår i det nya... Potentialen för gliringar man kan ge borde vara ... god.

    SvaraRadera
  6. "AMMAN, Jordan (AP) - The leader of Jordan's powerful Muslim Brotherhood warned Saturday that unrest in Egypt will spread across the Mideast and Arabs will topple leaders allied with the United States.

    Hammam Saeed's comments were made at a protest outside the Egyptian Embassy in Amman, inspired by massive rallies in neighboring Egypt demanding the downfall of the country's longtime president, Hosni Mubarak.

    About 100 members of the fundamentalist group and activists from other leftist organizations and trade unions chanted "Mubarak, step down" and "the decision is made, the people's revolt will remain."

    - - - - - - - - - -

    Det är tydligt vilka det är som redan tagt hand om taktpinnen i revoltens kölvatten.


    e/LD

    SvaraRadera
  7. "Biden: Mubarak not a dictator, protests not like Eastern Europe".

    Med såna verklighetsskildrare i staben lär Obama göra en Carter.

    Rubriken är från www.thehill.com


    e/LD

    SvaraRadera
  8. Hax, du är klippsk och välformulerad och mer insiktsfull än många men väldigt naiv, man förväntar sig mer av dig i dina analyser!!

    Upptäck verkligheten!!

    http://www.infowars.com/tarpley-egypt-uprising-is-us-uk-destabilization-campaign/

    SvaraRadera
  9. Men inte nu igen din infowarsfjant. SUCK!!!

    ...och det stavas "klipsk" men din konspirationshjärna var väl upptagen med annat under svenskalektionerna förra året, antar jag.


    /Kräket

    SvaraRadera
  10. Signaturen e/LD har ju tidigare uttryckt att fascismen till skillnad från socialismen uträttat något för folket.

    Jag förstår därför inte hans inlägg och varför han nu plötsligt ser fascism som ett problem?

    SvaraRadera
  11. Som någon sa är det lite träligt med antiamerikanism titt och tätt. Jag är förbaskat trött på kålsuperiet. Visst kan jag reta mig på USAs hantering av integritetsfrågor men när det kommer till kritan så är Pax Americana det bästa, realistiska, alternativ vi har. Eller hade. Det har ju gått i konken nu och ska avveckla 30% av sina baser i utlandet...

    Och det kommer såklart att aplåderas av HAX och andra missledda kålsupare. Sedan brakar världen, eller delar därav, ihop. Religiöst inbördeskrig i hela nordafrika och arabiska halvön. Ekonomin går åt sosse. Demokrat är det inte tal om. Svält. Misär. Sjukdom. Våldtäkter som medel för etnisk/religiös rensning. Ja, fortsätt själva. Besinen här hemma går upp till 20:- med ransoneringslappar. Tillväxten -2 % igen. Arbetslösheten upp till 15%.

    Allt är skit.

    Vad händer då? Jo det gnölas om att USA borde göra nåt. Men USA har gått i konken och kan inte göra nåt. Vem finns det då som kan hjälpa? EU? Bull shit. EU är politiskt handlingsförlamat, har konkat (delar av) har inte kapaciteten. Kina? Jo du...Vill vi det? Vill de som ska hjälpas ha hjälp av kineserna? Hur tror ni hjälpen skulle se ut? Och hur skulle då kålsuparvisan låta? "öh, snälla USA, allt är förlåtet". Hur tror ni kineserna, om de kom åkande skulle hjälpa till? Hur skulle de hantera demokratifrågor? Eller ska vi be indierna fixa? De kan ju hjälpa till att komma till rätta med ekonomisk korruption...

    Summa summarum - visst gnäll på USA när det är läge.

    Men tänk för fasen efter...

    SvaraRadera
  12. Var det inte år 2002 som Sverige i samarbete med USA skickade ett par människor till Egypten för att undergå tortyr, i strid mot folkrätten?

    SvaraRadera
  13. Tristan: Jupp. Då var det sossarna, nu är det moderaterna som styr. De nya moderaterna. De där som inte har något emot att göra vad som helst för att se bra ut i USAs ögon.

    Hade dom blivit ombedda att skicka dit något för en månad sedan för lite tortyr och andra otrevligheter hade dom inte tvekat en sekund...

    SvaraRadera
  14. @e/LD:
    "Iran är redan nu en ivrig påhejare för det som sker i länderna och ser det hela som en repris på deras revolution som banade väg för Ayatollah Komeini.

    Den revolutionen har vi Carter att tacka för."

    Läs på lite.

    Kanske CIA inte skulle ha fått för sig att störta den demokratiskt valda regeringen i Iran 1953? För att sedan placera dit sin egna nickedocka, som sedan blev störtad av islamisterna?

    Ens handlande har konsekvenser.

    SvaraRadera
  15. Allt handlar om att i största möjliga mån upprätthålla stabilitet i en region infekterad av sekterism och tribalism och religiöst navelskåderi ... till hela den övriga världens fromma.

    I ljuset av detta blir västmakternas idiotiska beteende gentemot (dessa) oorganiserade förtryckarstater lite mer begripligt, dom kallar det diplomati. Det vet alla politiskt intresserade. Andra behövde wikileaks för att förstå detta.


    e/LD

    SvaraRadera
  16. Det är oerhört intressant att följa det som nu sker i de nordafrikanska länderna. Och spännande.

    Va kul att du tycker att det är spännande att flera hundra människor dött, jävla borgarbracka tjock smock.

    SvaraRadera
  17. The revolt in Egypt is an organically driven people-power movement to oust a dictator, restore universal freedoms, and wrestle the country free from the clutches of the US military-industrial complex, but the man now being positioned to form a new government is a pied piper working for the very same globalists and NGO's that autocrat leader Hosni Mubarak has dutifully served for nearly 30 years.

    Make no mistake about it, under the current regime Egypt is a vassal state for the new world order. Under Mubarak, the country receives some $2 billion in aid every year from the United States, second only to Israel. In addition, Egypt pays out $1.1 million annually to the Podesta Group, an organization closely tied with the Obama administration, to act as "foreign agents" for Mubarak's regime.

    Mubarak's loyalty to the US empire was reciprocated this week when Vice-President Joe Biden ludicrously asserted that Mubarak's unbroken 30 year reign did not represent a dictatorship and that he was a close ally of the west.

    "Egypt under Mubarak uses its billions in U.S. military aid to detain, beat and torture dissenters, opposition politicians and journalists; many have died in custody," writes Mark Zepezauer. "Thousands of political prisoners and pro-democracy activists are held in overcrowded, disease-ridden prisons, without charges or trials. Press restrictions, including newspaper shutdowns, are widespread."

    Which is why it makes no sense whatsoever for the CIA to be involved in contriving a series of riots that would destabilize and threaten to topple a regime loyal to them. This is not the type of staged "color revolution" that we've witnessed before in places like Georgia, the Ukraine or Yugoslavia -- orchestrated events disguised as spontaneous uprisings intended to remove rogue leaders hostile to the global elite's agenda for world government.

    This is a grass roots movement being carried out by impoverished young Egyptians finally standing up in unison to a regime that toadies to the west yet allows its people none of the freedoms associated with living in a modern and prosperous nation. But that doesn't mean the revolution we currently see unfolding on the streets of Alexandria, Cairo, Suez and cannot be co-opted by the very same globalist forces who have been pulling Mubarak's strings for the past three decades.

    The US military-industrial complex has known for at least three years that Egypt was teetering on the verge of regime change, and they certainly were not going to let anyone outside parties take control after Mubarak's fall. That's why the American Embassy trained rebel leaders to infiltrate opposition groups from the very beginning, as the Telegraph reveals today.

    SvaraRadera
  18. Anonym 08.11

    Vilken "think-thank" kommer din text ifrån?

    SvaraRadera
  19. Egypt protests: America's secret backing for rebel leaders behind uprising
    http://www.telegraph.co.uk/news/worldnews/africaandindianocean/egypt/8289686/Egypt-protests-Americas-secret-backing-for-rebel-leaders-behind-uprising.html


    The American government secretly backed leading figures behind the Egyptian uprising who have been planning “regime change” for the past three years, The Daily Telegraph has learned.

    The American Embassy in Cairo helped a young dissident attend a US-sponsored summit for activists in New York, while working to keep his identity secret from Egyptian state police.

    On his return to Cairo in December 2008, the activist told US diplomats that an alliance of opposition groups had drawn up a plan to overthrow President Hosni Mubarak and install a democratic government in 2011.

    The secret document in full

    He has already been arrested by Egyptian security in connection with the demonstrations and his identity is being protected by The Daily Telegraph.

    The crisis in Egypt follows the toppling of Tunisian president Zine al-Abedine Ben Ali, who fled the country after widespread protests forced him from office.

    SvaraRadera
  20. The disclosures, contained in previously secret US diplomatic dispatches released by the WikiLeaks website, show American officials pressed the Egyptian government to release other dissidents who had been detained by the police.

    Mr Mubarak, facing the biggest challenge to his authority in his 31 years in power, ordered the army on to the streets of Cairo yesterday as rioting erupted across Egypt.

    Tens of thousands of anti-government protesters took to the streets in open defiance of a curfew. An explosion rocked the centre of Cairo as thousands defied orders to return to their homes. As the violence escalated, flames could be seen near the headquarters of the governing National Democratic Party.

    Police fired rubber bullets and used tear gas and water cannon in an attempt to disperse the crowds.

    At least five people were killed in Cairo alone yesterday and 870 injured, several with bullet wounds. Mohamed ElBaradei, the pro-reform leader and Nobel Peace Prize winner, was placed under house arrest after returning to Egypt to join the dissidents. Riots also took place in Suez, Alexandria and other major cities across the country.

    William Hague, the Foreign Secretary, urged the Egyptian government to heed the “legitimate demands of protesters”. Hillary Clinton, the US Secretary of State, said she was “deeply concerned about the use of force” to quell the protests.

    In an interview for the American news channel CNN, to be broadcast tomorrow, David Cameron said: “I think what we need is reform in Egypt. I mean, we support reform and progress in the greater strengthening of the democracy and civil rights and the rule of law.”

    The US government has previously been a supporter of Mr Mubarak’s regime. But the leaked documents show the extent to which America was offering support to pro-democracy activists in Egypt while publicly praising Mr Mubarak as an important ally in the Middle East.

    In a secret diplomatic dispatch, sent on December 30 2008, Margaret Scobey, the US Ambassador to Cairo, recorded that opposition groups had allegedly drawn up secret plans for “regime change” to take place before elections, scheduled for September this year.

    The memo, which Ambassador Scobey sent to the US Secretary of State in Washington DC, was marked “confidential” and headed: “April 6 activist on his US visit and regime change in Egypt.”

    It said the activist claimed “several opposition forces” had “agreed to support an unwritten plan for a transition to a parliamentary democracy, involving a weakened presidency and an empowered prime minister and parliament, before the scheduled 2011 presidential elections”. The embassy’s source said the plan was “so sensitive it cannot be written down”.

    Ambassador Scobey questioned whether such an “unrealistic” plot could work, or ever even existed. However, the documents showed that the activist had been approached by US diplomats and received extensive support for his pro-democracy campaign from officials in Washington. The embassy helped the campaigner attend a “summit” for youth activists in New York, which was organised by the US State Department.

    Cairo embassy officials warned Washington that the activist’s identity must be kept secret because he could face “retribution” when he returned to Egypt. He had already allegedly been tortured for three days by Egyptian state security after he was arrested for taking part in a protest some years earlier.

    The protests in Egypt are being driven by the April 6 youth movement, a group on Facebook that has attracted mainly young and educated members opposed to Mr Mubarak. The group has about 70,000 members and uses social networking sites to orchestrate protests and report on their activities.

    The documents released by WikiLeaks reveal US Embassy officials were in regular contact with the activist throughout 2008 and 2009, considering him one of their most reliable sources for information about human rights abuses.

    SvaraRadera
  21. Crisis Group Condemns Detention of Mohamed ElBaradei and Violence against Demonstrators
    http://www.crisisgroup.org/en/publication-type/media-releases/2011/mena/Egypt-Crisis-Group-Condemns-Detention-of-Mohamed-ElBaradei-and-Violence-against-Demonstrators.aspx

    Brussels | 28 Jan 2011
    The International Crisis Group strongly condemns the detention of Mohamed ElBaradei in Cairo today.

    Media reports coming from the Egyptian capital say that ElBaradei, who serves on Crisis Group’s Board of Trustees, was prevented by the authorities from leaving a mosque after prayers this afternoon. He is apparently still being held, as the entire country now faces severe unrest with street protests building in opposition to the regime.

    “His detention has no credible basis. It also will not serve Egypt’s interests at this critical juncture”, says Crisis Group President Louise Arbour. “In a situation as tense as this, repression and abuse can only further inflame the situation. Rather than resort to repression, the authorities should heed demands of the population for dramatic political, social and economic transformation.”

    Crisis Group calls on the Egyptian authorities to release Mohamed ElBaradei immediately.

    In addition, Crisis Group calls on the government to cease using violence against its own people and allow peaceful demonstrations to take place.

    SvaraRadera
  22. Did the Carter administration "lose" Iran, as some have suggested? Gaddis Smith might have put it best: "President Carter inherited an impossible situation -- and he and his advisers made the worst of it."

    Man ska vara snäll. =)

    e/LD

    SvaraRadera
  23. Man får hoppas att det kommer en demokratisk regim utav allt detta. Det är så sorgligt att vi inte är bättre förberedda. Det man hade önskat är en insatsstyrka av studiecirkelledare som kunnat utbilda folk i det demokratiska styrelseskicket.

    SvaraRadera
  24. @Dennis Nilsson: Det är ingen Think tank, det är förmodligen från den där konspirationsdåren Jones webbsidor och Prison Planet all smörja kommer från.


    e/LD

    SvaraRadera
  25. @Tjäder: Jag är ju lite trög, som alla vet, men du skojar nu, va?

    Kan dom inte skicka ner Sveriges Riksdag på studiebesök...Världens största studiecirkel. =)


    e/LD

    SvaraRadera
  26. @Dennis Nilsson: Den anonyme har nyss lärt sig klippa o klistra med Ctrl+C och Ctrl+V. Men den digitala rymden har gott om plats...även för konspiratoriskt USA-hatartrams.


    e/LD

    SvaraRadera
  27. Tappert försök att se positivt på det som händer i arabvärlden är att jag är glad att mitt jobbyte gjorde det möjligt för mig att göra mig av med bilen.

    Nytt jobb och ingen bil känns som en befrielse faktiskt i skenet av allt som händer nu. Med tanke på vad som kommer hända längre fram i år så lider med er, alla bilpendlare.

    Le i trafiken och kör försiktigt. Tänk på Statens väl varje gång du tankar din bil.


    e/LD

    SvaraRadera
  28. e/LD du är fejk

    SvaraRadera
  29. Dårarna Micke och Peter Weiderud från Broderskaparna skulle välkomna en islamonazistisk regim i Egypten för islamonazism är bättre än fascism för dessa herrar.

    SvaraRadera
  30. Se där.

    Doktor Bosse är här.Kanske ska börja adressera dig vid namn igen då så att dina kollegor flyttar dig till från din dator i ditt mottagningsrum till datorn för ptienterna i dagrummet på lämplig psykmottagning.

    SvaraRadera
  31. Kräket!!

    Vissa fattar långsamt!!

    Låt oss höra vad du har att säga om 2-3 år då det kommer att vara ännu mer uppenbart och bevisat om och om igen att infowars.com har haft rätt i det de säger.

    Ok!!

    Allt de förutsagt har blivit verklighet. Varför? Inte för att de har någon kristallkula utanför att de helt enkelt läst innantill i globalisternas egna dokument.

    Vad då konspirationsteorier? Det är inga teorier utan fakta på fakta på fakta på fakta som ALLA är verifierbara av vem helst som så önskar. Men en del som du är så fruktansvärt trögfattade!!! Himlen måste falla ner över dig och huset rasa över dig innan du förhoppningsvis vaknar upp och inser vad som skett. Men då kan det vara för sent.

    Är man dum så är man!! Även om man är intelligent och kan stava till klipsk (vilket för övrigt inte var något stavgel utan ett tangentfel). Och det kommer du att inse ganska snart!! Stackars dig!

    Jag bara undrar, vad ska man göra för att få sådana här trögfattade personer att vakna upp innan det är för sent? I varje civilisation har det funnits de som fattar sist vad som är på gång och som kritiserar och hånar de som står för banbrytande förändringar som t ex Newton, Galilei, Einstein, Gandhi och Martin Luther King.

    Till den listan kan läggas Alex Jones som är den ledande kraften i världen idag för att den största förändring mänskligheten gått igenom, kanske någonsin. Men det förstår du lika lite som de världeledande fysikprofessorerna som ville officiellt idiotförklara Einsten efter att han publicerat relativitetsteorierna.

    SvaraRadera
  32. ta en titt på John Birch Society, Alex Jones är nämligen deras propaganda minister.

    SvaraRadera
  33. Vad är det för kontroversiella saker infowars säger då som ingen annan vågar yppa men som alltid i slutändan blir verifierbara fakta som alla kan kontrollera men som ingen vill kontrollera för att det är så pinsamt eftersom man sa att Infowars hade fel när dom egentligen hade rätt?

    Jag har ingen aning om vad det skulle vara för nåt? Är dom profeter på den sidan, eller vad?


    e/LD

    SvaraRadera
  34. Är Micke Broderskapare??!!


    e/LD =)

    SvaraRadera
  35. @Anonym: Jag är inte fejk, jag är shejk. =)


    e/LD

    SvaraRadera
  36. Folk är i allmänhet manipulerad och hjärntvättade att tro att det bara är sant, seriöst och trovärdigt om det står i DN, SvD och GP och rapporteras i Rapport, aktuellt och TV4s nyheter.

    Om det inte gör det så är det med största sannolikhet lögn, dikt, oseriöst och saknar all trovärdighet.

    Man har stängt dörren och sen spelar det nästan ingen roll hur mycket massiv bevisning man lägger fram, folk slutar tänka helt enkelt och reagerar som programmerade robotar samtidigt som de är helt övertygade om att just de förstår precis hur saker fungerar. Det är så hjärntvätt fungerar och det är väldigt effektivt för att upprätthålla lögnen och konstant föra människor bakom ljuset så att de inte ska förstå hur världen egentligen fungerar och vilka som styr och hur.

    Hur kan man då veta vem som har rätt när alla hävdar att just de vet bäst? Alla har synpunkter och pladdrar än hit och dit?

    För mig är svaret att de som har konkret visat att de år ut och år in korrekt kunnat förutsäga framtida händelser har bevisat att de förstår verkligheten bättre än andra. Och dessa personer finns i övermått i absolut världsklass som gäster hos Alex Jones och infowars.com och inkluderar Alex själv som är spindeln i nätet. Ta t ex Gerald Celente och hans Trends Research Institute. Finns det någon som kommer i närheten av att ha förutsagt så mycket under 30 års tid och haft rätt nästan hela tiden. Ta konjunkturinstitut och banker som ska vara experter, de kan ju inte ens korretkt förutsäga räntenivån närmaste halvåret, det är bara gissningar och de har aldrig rätt. Eller ta Webster Tarpley som skrev en bok och förutsade att Obama skulle bli president 2008 innan han ens var påtänkt som demokraternas kandidat. Webster satte ju hela sin ära på spel genom att göra detta. Hur kunde han vara så säker. Jo, därför att han förstår hur saker och ting fungerar, att USA inte är en demokrati utan en diktatur ända sen Kennedy mördades där president valet bara är en teater för att dupera folket och presidenterna bara är marionetter/skådespelare som bestäms lång i förväg. Båda Obamas föräldrar var CIA-agenter och Obama togs under Zbiegniew Brsinskys beskydd redan som 20-åring. Han lär ha jobbat bör Kissinger också.

    Folk, gör er av med hjärntvätten, lyssna varje dag i en vecka på Alex Jones radio show och gör sen en utvärdering. Har ni inte fattat då så måste jag tillstå att det är något fel någonstans, trögfattarsyndromet:

    http://www.youtube.com/watch?v=F-OgXq4Lqyw&feature=player_embedded#

    SvaraRadera
  37. Exempel, ge exempel, lille vän. Du pratar (skriver) bara en massa snömos. Upp till bevis och ge exempel på dessa "profeters" korrekta förutsägelser. Vad är det dom förutsäger?


    e/LD

    SvaraRadera
  38. Om du menar att det är nåt speciellt med att gissa rätt på vem som skall bli en framtida president för Demokraterna i USA så måste jag säga att du har en väldigt låg tröskel för vad du menar med att vara informerad och att nån kan och vet sina saker. Har du källhänvisning på där Tarpley säger det och sätter hela sin ära på spel?

    Exemplifieringar och källhänvisningar gör dig så mycker mer trovärdig. Lösryckt gapig halsstarrighet får ingen att lyssna. Du kanske skulle pröva på en kurs i kommunikation?


    e/LD

    SvaraRadera
  39. Läser man om Tarpley på Wikipedia är det verkligen en "skön" figur som målas upp.

    Han tror elfte september attacken utfördes av det amerikanska militärindustriella komplexet, hahahahaha!!!! Inga konspirationsteorier här inte, nä nä.

    Han har samröre med LaRouche, osv, m.m...

    Tjaaa, vad ska man säga (fniss) ... annat än att du måste gott om foliehattar i garderoben.



    e/LD

    SvaraRadera
  40. Adam Curtis smiskar Alex Jones01 februari, 2011 18:27

    Jag tycker Alex Jones är rena amatören jämförelsevis med Adam Curtis. Adam Curtis filmer The Power of Nightmares och The Trap är tusen gånger mer intressanta och sofistikerade än Alex Jones John Birch Societys högerkristna propaganda.

    Alex Jones rapporterar hyfsat om ekonomin, men han är en idiot som har tror på lösningar som innebär att John birch Society skulle ta över makten. Få människor skulle vilja leva i ett sådan samhälle.

    SvaraRadera
  41. Hax nu fastna en kommentar av mig Bob Dylan i spamfiltret, ta fram den tack

    SvaraRadera
  42. Här har ni en typisk högerkristen idiot, plus dock är att han ser ut som en docka ur mupparna och dessutom låter som en, garva så jag höll på att ramla av stolen

    Why Serve: Bob Dylan's song "You might serve the Devil, You might serve the Lord but you gotta..."
    http://www.youtube.com/watch?v=j6Xt3oiQtgE

    SvaraRadera
  43. If you want to understand what Alex Jones is about, you have to look in to John Birch Society. This is the group Alex Jones get's all his talkingpoints from. Just listen to the interview below.

    Alex Jones welcomes John Birch Society President John McManus 1/5
    http://www.youtube.com/watch?v=JoaIFtr6E5E

    Ron Paul is John Birch societys man in the congress.

    John McManus at the Rally for the Republic (Part 1 of 2)
    http://www.youtube.com/watch?v=obgsT03oqS4

    Pt.1 Ron Paul speaks at the John Birch Society 50th Anniversary 2008
    http://www.youtube.com/watch?v=5sFSnImfEYk


    Alex Jones was behind Ron Pauls campaign 2008

    Alex Jones Drafts Ron Paul for 2012 Presidency Bid
    http://www.youtube.com/watch?v=07vWM74PL-8


    Alex Jones was behind the joker poster of Obama.

    CNN Story On The "Obama Joker" Phenomenon
    http://www.youtube.com/watch?v=GStMLFMdRcQ

    Alex Jones - Banned Joker Obama Poster Contest Video - Please Upload!!
    http://www.youtube.com/watch?v=FFUZFEjxTMg

    The Joker (Alex Jones) Talks to Police About Obama
    http://www.youtube.com/watch?v=RnIWSI2tkDM

    SvaraRadera
  44. Responsen här från en del är väl illustrerande exempel på exakt det jag beskrivit:

    folk slutar tänka helt enkelt och reagerar som programmerade robotar samtidigt som de är helt övertygade om att just de förstår precis hur saker fungerar.

    Och så sitter man och fnissar oich pratar om foliehattar i sin enastående enfaldighet. Men det är inte så mycket ert fel som är offer, offer för hjärntvätt.

    Ok, vi behöver inte bråka, det är inte det det är frågan om utan att vi ska hjälpa varandra men genom hjärntvätten och manipulationer har ni förvandlats till er egen värsta fiende utan att ha en aning om det. Problemet är de extremt intelligenta psykopater inom den finansiella eliten som styr världen bakom kulisserna och manipulerar mäsnkligheten utan att de flesta har en aning om det. Jag kan bara säga att det är bäst att ni kollar upp vad jag säger för de här psykopaterna har kommit en bra bit på väg för att sätta upp ett totalt övervaknings- och kontrollsamhälle som kommer att få nazityskland att blekna. De vill ha planeten för sig själva och har konkreta och långt gångna planer på att mörda 95-99 % av mänskligheten. De som återstår kommer att få fungera som slavar åt den lilla kretsen av psykopater. Men först behöver de få det totala kontrollsamhället på plats. Ert liv och er framtid och era avkomlingars framtid är i definitiv fara.

    Om ni är rädda om er framtid så listen up:

    Vill ni ha bevis får ni investera lite tid, titta på Alex Jones filmer, (finns gratis på internet, t ex Endgame, The Obama Deception, The Fall of the Republic m fl, och speciellt: LYSSNA EN VECKA MINST, VARJE DAG PÅ ALEX JONES RADIO SHOW och följ upp hans gäster innan ni gör en seriös utvärdering och research för att konstatera att allt han presenterar är sant. Ok! Sen kan vi snacka!

    Angående John Birch Society och infowars.com: under de tre år jag följt Alex Jones och lyssnat i princip varje dag har jag hört en (1) intervju med en företrädare för den organisationen. Att påstå att Alex skulle vara ngn slags företrädare är fullständigt absurt. Alex täcker upp ett stort spektra av åsikter och har inte bara gäster som han sympatiserar med till 100 % utan många gånger kan det vara gäster för att belysa vissa aspekter där Alex själv kan ha rakt motsatta åsikter.

    Alex betonar också att han själv och hans åsikter är helt oväsentliga i sammanhanget. Vad han gör är att samla in och presentera verifierbara fakta (som alltid antingen är publicerat i media eller från offentliga eller läckta dokument) och sammanhang och låta lyssnaren själv göra sin research för att själv bekräfta det han har kommit fram till är sant. Alex betonar: don't believe what I say, do the research and see for yourself.


    www.infowars.com

    SvaraRadera
  45. e/LD

    Tarpley har skrivit två böcker om Obama som kom ut innan han blev president. De kan du läsa. du kan höra hans oerhört initierade analyser av Egypten krisen hos Alex de senaste dagarna eller Russian Times på internet.

    Kolla också upp Gerald Celente som ofta är gäst hos Alex. Hans Trends Research Institute har gjort prognoser i 30 års tid om kommande trender, världshändelser och ekonomiska upp- och nergångar baserat på omfattande analyser och insamling av data. T ex en bråkdel av vad de prognositerat: de förutsåg börskraschen 1987, murens fall, IT-bubblam, guldprisets uppgång från 2001, fastighetsbubblan i USA, ekonomiska krisen 2008, den kommande världsdepressionen, Greklands och Irlands ekonomiska kris, uppror runtom i världen som vi nu börjar se manifesteras allt mer, mm mm. Kolla upp själv!

    SvaraRadera
  46. Det är inte absurt. Alex Joneas och John birch Society och Ron Paul har exakt SAMMA POLITISKA ÅSIKTER, VERKLIGHETSBILD OCH FÖRESPRÅKAR EXAKT SAMMA POLITISKA LÖSNINGAR.

    Det finns hundratals andra som rapporterar om vad Alex Jones talar om skillnaden är att de inte gör det under politisk propaganda signerat John Birch Society. Alla har dock en agenda, men jag anser att Adam Curtis förstår verkligheten mycket bättre än pajasen Alex Jones.

    Den enda bra gäst jag sett på Alex Jones är Max Keiser, resten är ju fullblodsidioter!

    SvaraRadera
  47. ...Även Gerald Celente är en bra gäst men han är komplett galen som människa. Men han är inte en John Birch Society dåre som Alex Jones.

    SvaraRadera
  48. Alex Jones And Evolution

    Alex Jones är en religiös John Birch Society idiot som inte tror på evolutionen. Istället tror han på Intelligent Design, en jävla maskerad kreationist religion som baserar sin vetenskap på Bibeln!

    SvaraRadera
  49. Jag har sett Alex Jones filmer, Obama Deception, Fall of the Republic och Terrorstorm. Det finns sanningar i hans filmer men han snedvrider det. Den film som ligger närmast sanningen är Obama Deception, men resten av hans filmer har massor av luckor.

    Här nedan är Adam Curtis tv serie i tre delar, se den istället för att snöa in i Alex Jones sekten så kanske du fattar bättre att Aex jones är en kristen idiot även om han tar upp vissa fakta som är sanna som inte massmedia ofta talar om.

    Politics - The Power of Nightmares, (Part 1/3), “Baby it's Cold Outside“

    SvaraRadera
  50. Alex betonar också att han själv och hans åsikter är helt oväsentliga i sammanhanget.

    Jävla fåntratt, går du på det enkla mindtricket, idiot! Massor av människor har blivit religiösa och anammat John Birch Societys religiösa och politiska världsbild för att de lyssnar på Alex Jones, uppenbarligen är du en av dessa hjärntvättade idioter.

    Åter igen ta en titt på Adam Curtis och sedan kan du väl praktiskera Mindfullness så att du lugnar ner dig lite och tänker lite klarare.

    http://www.mindfulness.se/

    SvaraRadera
  51. Angående John Birch Society.

    Jag har då inte blivit intresserad och jag känner ingen annan heller som lyssnar på Alex som blivit intresserad. Sällan har jag hört så mycket strunt på en och samma gång. För mig framstår det som om det blivit en fix ide för dig. Vad Alex och Ron Paul och andra pratar om är ju något helt annat, du missar ju hela poängen och sysslar med oväsentligheter.

    Det viktiga här oavsett Alex, ron Paul, evolutionsteori, Celente eller ngn annan, skit i dom, är att förstå det väsentliga, nämligen att det är en extremt välorganiserad kabal av psykopater mot mänskligheten som håller på att ta stryptag på mänsklighetten och är i färd med att mörda större delen av oss och skapa en fruktansvärd global diktatur med ett totalt kontroll- och övervakningssamhälle som kommer att få Stalin och Hitler och Mao och Pol Pot och andra att se ut som förskolebarn i jämförelse.

    Den här kabalen inom den finansiella eliten använder ekonomin som ett vapen för att underminera världen i ett spel för att konsolidera sin makt och kontroll. De är inte framme vid sitt mål än och därför har mänskligheten fortfarande en chans att stoppa dem om tillräckligt många vaknar upp eftrsom de är en liten elit som visserligen byggt upp ett otroligt sofistikerat system för styrning, hjärntvätt och kontroll av den stora massan, som står mot 6.5 miljarder människor.

    För att lyckas arrestera denna kriminella elit krävs att tillräckligt många genomskådar deras svårupptäckta kontrollsystem och kan identifiera vilka de är. Det är ett informationskrig där sanningen som Alex och andra presenter står mot den kriminella elitens lögner och manipulationer som nu genomsyrar deras kontrollerade mainstream media och entertainment.

    Vi ska inte bråka med varandra utan samarbeta och avslöja den kriminella eliten och deras kontrollsystem och det spelar ingen roll vem det är som presenterar sanningen, om det är Alex eller någon annan, bara den når fram till folk. Han har sina brister och hans filmer är inte perfekta och det är han den förste att erkänna men det är oväsentligt. Det viktiga är att man GÖR något konstruktivt för att avslöja de kriminella. Och där bör vi inte bråka om små skillnader i uppfattning, det viktiga är att vi samarbetar och når ut till folk med det väsentliga, att avslöja hur den kriminella eliten arbetar, deras kontrollsystem och vilka de är.

    Hax här skriver bra men går som katten kring het gröt, han ser alla otrevliga symtom som den kriminella eliten skapar bakom kulisserna, han ser hur de steg för steg bygger upp övervakningssamhället, han ser hur de steg för steg monterar ner fri- och rättigheter men han går inte till orsaken till symtomen och då blir det hela ett slag i luften. Jag önskar att han kunde vakna upp och inse de verkliga mekanismerna för hur vi långsamt steg för steg slussas in i en global diktatur, så långsamt att de flesta inte inser vad som är på gång.

    Jag ska kolla in dina tips!

    SvaraRadera
  52. Angående John Birch Society.
    Jag har då inte blivit intresserad och jag känner ingen annan heller som lyssnar på Alex som blivit intresserad.


    Pinsamt av dig att inte ens va medveten om att du accepterat hela deras världsbild utan att veta om det. Exakt så här får man med sig folk i sekter.

    I citatet nedan uttrycker du exakt vad John Birch Society tror sig veta om världen.

    Det viktiga här oavsett Alex, ron Paul, evolutionsteori, Celente eller ngn annan, skit i dom, är att förstå det väsentliga, nämligen att det är en extremt välorganiserad kabal av psykopater mot mänskligheten som håller på att ta stryptag på mänsklighetten och är i färd med att mörda större delen av oss och skapa en fruktansvärd global diktatur med ett totalt kontroll- och övervakningssamhälle som kommer att få Stalin och Hitler och Mao och Pol Pot och andra att se ut som förskolebarn i jämförelse.

    Ja du har just nu uttryckt paranoid anti-kommunistisk Jphn Birch Society Propaganda, genom att lyssna på Alex Jones tolkningar av nyheterna och läckta dokument. Du är precis som en Scientolog, du har låtit dig sätta på ett visst par glasögon som du nu ser verkligheten igenom.

    det spelar ingen roll vem det är som presenterar sanningen, om det är Alex eller någon annan, bara den når fram till folk.

    Det spelar visst roll, för Alex Jones arbetar samtidigt för att John Birch Societys världsbild ska vara ledande i människors huvud. Dessa idioter tror att makten kommer ifrån Gud och att folket låtit politiker få låna den makten av Gud. Sån skit kan aldrig sluta bra. Religion gör folk galna, se även Adam Curtis film the Target samt power of Nightmares så kanske du fattar hur skadligt religiösa knäppskallars tolkningar av världen är.

    Alex Jones tror vad han tror pga sin tolkning av Bibeln. Visst storföretag får nu enormt med makt eftersom korporativismen i världen breder ut sig. Men det är allt, det är dock allvarligt nog, men det blir inte bättre av att man lyssnar på en religiös idiot som Alex Jones.

    Hax här skriver bra men går som katten kring het gröt, han ser alla otrevliga symtom som den kriminella eliten skapar bakom kulisserna, han ser hur de steg för steg bygger upp övervakningssamhället, han ser hur de steg för steg monterar ner fri- och rättigheter men han går inte till orsaken till symtomen och då blir det hela ett slag i luften. Jag önskar att han kunde vakna upp och inse de verkliga mekanismerna för hur vi långsamt steg för steg slussas in i en global diktatur, så långsamt att de flesta inte inser vad som är på gång.

    Hax stöttar Spelteori som ekonomisk modell, ser man filmen The Target så fattar man hur lite Hax har insikt om vad som är fel med världen. Han ser de dåliga symptomen, men vägrar se att hans egen support för spelteori ligger bakom detta.

    Se Adam Curtis film The Target, bara söka på Google så kan du se den online på Google TV eller Youtube

    SvaraRadera
  53. Ska man tro på Alex Jones, så kan man lika gärna tro på detta, se länk.

    the Truth about the John Birch Society

    Sen kan man ta en titt på denna organisation som klart samarbetar med John Birch Society

    Council for National Policy

    Min poäng är att allt i politik handlar om Ideologi och att det styr hur man uppfattar saker och att du just nu likt en pappegoja propagerar för den ideologi John Birch Society står för utan att ens fatta det.

    SvaraRadera
  54. Barbara Aho som framför denna kritik är i sin tur ideologiskt styrd via religiöst dravel. Hela tiden har vi en massa religiösa människor som fantiserar en jävla massa. Därför gillar jag dokumentären Power of Nightmares den visar hur korkade alla jävla religiösa knäppskallar är och du är tyvärr en av dem utan att ens veta om det. Hjärntvättade stackare. Alex Jones har blivit din pastor

    SvaraRadera
  55. John B S

    Som sagt, du har helt missat poängen. Vad spelar allt du pratar om för roll om du blir mördad av globalisterna? Är det inte bättre att försöka få dem bakom lås och bom?

    Jag är varken religiös eller anhängare av Alex J eller ngn annan. Jag är intresserad av fakta som talar om sanningen om vad som egentgligen händer i världen och det får man hos Alex och hans gäster oavsett vad han själv eller hans gäster "tror på". Man kan kontrollera dessa fakta och se att de stämmer. Alex är den bästa och mest trovärdiga nyhetskälla som jag har kunnat hitta. Har någon annan något bättre så tar jag tacksamt emot detta men än så länge har jag inte hittat ngt bättre.

    Men din intolerans mot religiösa är smått fanatisk!!

    SvaraRadera
  56. Som sagt, du har helt missat poängen. Vad spelar allt du pratar om för roll om du blir mördad av globalisterna? Är det inte bättre att försöka få dem bakom lås och bom?

    Och vilken politiker, vilket parti, anser du behöver komma till makten för att kasta globalisterna i fängelse? Ron Paul? I så fall får du ett John Birch Society Samhälle, lycka till.

    Vilka är dessa globalister? Vad exakt ska du kasta dem i fängelse för. Ska du kasta demokratiskt valda personer i fängelse som ger privata storföretagen mer makt, trots att folk varit korkade nog att rösta på dem?

    Jag är varken religiös eller anhängare av Alex J eller ngn annan.
    Märker det, du har glott på killen varje dag i tre år, lider du av självförnekelse nu igen, du hjärntvättade sektmedlem.

    Jag är intresserad av fakta som talar om sanningen om vad som egentgligen händer i världen och det får man hos Alex och hans gäster oavsett vad han själv eller hans gäster "tror på".

    Du är så dum så det gör ont, du får analyser av fakta hos Alex jones, ideologiska politiska anlayser.

    Man kan kontrollera dessa fakta och se att de stämmer.

    Och du har uppenbarligen inte kontrollerat dessa fakta en enda gång utan att först köpa Alex Jones analys och sedan likt ett ADHD barn ögna igenom slarvigt de artiklar och dokument han hänvisar till.

    Det är pinsamt att en människa som du påstår sig vara kritisk tänkare när du är en hjärntvättad idiot.

    Bara för att Alex Jones kan visa en nyhetsrubrik ur en tidning samt ger dig en analys av det hela på ett känslomässigt sätt, så har du inte kollat upp fakta, samt förstått helhetsbilden.

    Alex är den bästa och mest trovärdiga nyhetskälla som jag har kunnat hitta.
    Han är den mest underhållande och provokativa politiska propaganda som du har hittat.

    Har någon annan något bättre så tar jag tacksamt emot detta men än så länge har jag inte hittat ngt bättre.

    Jag har redan tipsat dig ditt jävla ADHD barn. Se Adam Curtis filmer Power of Noghtmares och the trap, båda i tre delar en timma långa avsnitt, sammanlagt 6 timmar. Lyssna och se igenom dem ordentligt. Men det klarar väl du inte. Det ska bara vara rena förenklade porrunderhållningen för dig signerat Alex Jones, det är det enda din hjärna orkar ta in.

    Men din intolerans mot religiösa är smått fanatisk!!

    Fel igen alla religiösa krafter är i princip fanatiska och alla blandar de sig i politiken.

    För sista gången se filmerna nu om du klarar av det, så fattar du kanske bättre.

    The Trap - 1 - F*k You Buddy

    Politics - The Power of Nightmares, (Part 1/3), “Baby it's Cold Outside

    Klarar du av att hitta de andra två delarna själv ditt lilla ADHD pucko.

    SvaraRadera
  57. ..."förstå det väsentliga, nämligen att det är en extremt välorganiserad kabal av psykopater mot mänskligheten...".

    Kabal?! Du använder ord som du uppenbarligen inte förstår innebörden av. Du säger ju själv här att du är konspirationsteoretiker [smäller handen i pannan].


    e/LD

    SvaraRadera
  58. Du verkar tyvärr vara färdig för dårhuset, några andra slutsatser kan man helt enkelt inte dra. Där kan du sitta och yra om John Birch Society och löpa amok av paranoida tankar om Alex Jones tills du blir slaktad av globalisterna.


    Kabal betyder sammansvärjning. Lille vän. Det är exakt var det är, en konspiration. Men det är ingen teori, bevisen finns och snart dras snaran åt och de kommer att hamna i fängelse och dömas till döden för deras ohyggliga brott mot mänskligheten. Frågan är bara om de hunnit avliva John Birch paranoikern häruppe innan dess.

    SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.