2011-02-08

Ack, ja...

Jag noterar, åter, att det går snabbare att hitta EU-dokument genom att Googla dem - än att försöka hitta dem på institutionernas egna hemsidor.

Jag vill inte gärna tro att folk försöker gömma saker för oss, men ibland man blir lite fundersam.

5 kommentarer:

  1. Det har även jag kommit fram till, undrar om man ska vara glad för att Google finns, eller rädd för dem.

    SvaraRadera
  2. Som statstjänsteman vet jag sedan gammalt att att Goggla efter mest aktuell dokumentation är snabbare än statens/myndighetens Intranät.
    IOFS eurolex är väl inte direkt snabba med sina svenska översättningar heller. Vi borde övergå till annat modersmål inom hundra år, franska tyska eller engelska. Eller varför inte spanska?
    Dock tror jag kinesiska kan vara en god gissning på vad vi pratar, oavsett hudfärg eller religion.

    SvaraRadera
  3. Ja, det är allt bra lustigt.

    På det företag jag arbetar på går det mycket fortare att leta efter dokument och datablad via Google än företagets egen webb.

    SvaraRadera
  4. Det kanske helt enkelt är så att search är svårt och google är duktiga på vad de gör. Inte allt är konspirationer.

    Mycket är, men inte allt. ;)

    SvaraRadera
  5. Googles mål är att användarna ska kunna hitta praktiskt taget allt, med minimal ansträngning.

    Byråkratin, oavsett om det är inom EU, Vägverket, kommunen eller ett privat företag, har helt andra prioriteringar. Det ska sorteras efter rutiner som bara byråkraterna begriper, för så har man alltid gjort. Och dokument tar man fram efter skriftlig förfrågan kl 1030 samt 1500, för så har man alltid gjort.

    2000-talet möter 1800-talet. Inte svårare än så. Hoppas bara att byråkraterna inte förstår att man kan lägga in funktionen "sökmotorer ska inte indexera denna site".

    SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.