2011-03-16

Johan Pehrson (fp) ljuger så det syns


I en Newsmillartikel om EU:s datalagringsdirektiv skriver folkpartiets rättspolitiske talesman Johan Pehrson bland annat följande...

"...de nationella reglerna måste utformas så att de ger bästa möjliga skydd för den personliga integriteten. Därför har också den svenska regeringen medvetet låtit lagstiftningsarbetet ta rejält med tid - just därför att det ibland tar tid att utforma starka integritetsregler."

Såpass! Johan Pehrson måste vara en av de sista människorna i den svenska politiska debatten som missat att förslaget legat klart på jusititiedepartementet – och läckt därifrån till Wikileaks – redan våren 2009.

Det är alltså inte omsorg om den personliga integriteten som varit regeringens ledstjärna. Det handlar bara om att man ville förhala frågan tillräckligt länge för att undvika en integritetsdebatt under förra höstens valrörelse. Vilket för övrigt lyckades.

5 kommentarer:

 1. Det skulle kunna vara så att den politiska adelns cynism har gått så långt i vissa avseenden (då det i princip råder konsensus inom eliten) att de struntar i om de blir påkomna med att "skarva".

  SvaraRadera
 2. Det är helt och hållet Johan Pehrson's förtjänst att mina månadsdonationer numera går till pp istället för fp som tidigare. Så nått bra har han ju gjort....

  SvaraRadera
 3. Det i situationer som denna jag beklagar djupt att vi inte har några piratpartister i riksdagskammarens stolar.

  SvaraRadera
 4. Johan Pehrson är uppenbarligen inte den enda som står och ljuger så att han tror sig själv. Moderatkvinnan som nyligen stod och talade ältade samma sak. Att fördröjningen skulle bero på att man arbetat med stärkt integritetsskydd. Dessa politiker har verkligen ingen skam i kroppen.

  SvaraRadera
 5. Egentligen finns Johan Pehrson inte...

  http://ligator.wordpress.com/2011/03/17/johan-pehrson-finns-inte-egentligen/


  :-)

  SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.