2011-04-17

Datalagring: Utvärderingen äntligen på väg

Nu verkar det som om utvärderingen av EU:s datalagringsdirektiv äntligen – efter otaliga förseningar – är på väg. Och det förefaller som om förhandsinformationen stämmer: Den kommer att bli mycket kritisk.

TV4 | SVT

8 kommentarer:

 1. Bravo! Vansinnet kanske har ett slut och jag hoppas att rapporten drar "rätt" slutsatser så att vi får se början på slutet...

  SvaraRadera
 2. Inget mindre än ett totalt upphävande av direktivet är acceptabelt!

  Och dessutom bör Sverige vägra att betala några som helst böter till EU.

  SvaraRadera
 3. Cencilia Malmström pratar om att "snäva in" direktivet. Ta inte ut några segrar i förskott för jag tvivlar på att det blir några dramatiska ändringar!

  SvaraRadera
 4. Min gissning:

  det blir inget snack om att direktivet blir kvar. Kritiken kommer att handla om att det inte gått långt not. Det måste det "harmoniseras" mera, så att alla länder lagrar samma data, lika länge och ger tillgång till det för liknande brott.
  Det fanns för mycket nationellt manöverutrymme för skeptiska politiker.

  SvaraRadera
 5. Mjaee, Censilia Malmström lär ju knappast föreslå MINDRE övervakning.

  SvaraRadera
 6. Detta påminner väldigt mycket om turerna i SWIFT-utbytet och vår svenska FRA-lag. Malmström kommer att snäva in direktivet något, bl.a. med avseende på lagringstider, typer av data och myndighetsåtkomst. Dessutom kommer förmodligen den enskildes rättsskydd att preciseras. Mer än så lär det inte bli. Grundproblemet med masslagring av oskyldigas trafikdata kommer att kvarstå efter dessa justeringar.

  SvaraRadera
 7. jag gillar hur Malmström nu är redo att "städa upp" direktivet, för en vecka sedan var det skarp kritik och hot mot Sverige om att det redan perfekta direktivet måste införas :P hej och hål dubbelmoral

  SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.