2011-04-23

Påskpredikan



Måste ses! Från ett länktips i kommentarerna. [Direktlänk]

24 kommentarer:

  1. The only thing I can disagree with is that the people of Europe has woken up to the fact that the current constellation of the EU is illegit and anti-democratic.

    To me the vote is still out on that.

    SvaraRadera
  2. This is why the death penalty should exist. It should be reserved for politicians.

    SvaraRadera
  3. Underbar kille. Här är inte glaset halvfullt eller halvtomt. Här är det urdrucket, torrslickat och krossat mot stengolvet. Oavsett om jag håller med honom eller inte så är detta den sorts personer jag gillar. Griniga, kunniga, positivkursbefriade, vältaliga sanningssägare som inte rättar in sig i leden, småler och valsar med. Nej här skall fan i mig levereras sanningar. Dom andra ser ut som dom får klamra sig fast i armstöden så dom inte blåser av stolarna. Respekt!

    SvaraRadera
  4. Dom andra ser ut som dom får klamra sig fast i armstöden så dom inte blåser av stolarna. Respekt!

    Vet inte om det var deras reaktioner vi såg i klippet, men vanligtvis brukar dom bara svara med sina självgoda hånleenden.

    SvaraRadera
  5. Liberaldemokraterna vill ej se verkligheten23 april, 2011 20:30

    Ja men Hax du är väl inte för att lämna EU, du är väl som alla andra högermänniskor du vill förändra EU inifrån. Så länge ni Liberaldemokrater är för att va kvar i EU kan ni glömma att ni kommer in i riksdagen. Det behövs ett parti på höger sida som vill ut ur EU.

    SvaraRadera
  6. Det behövs ett parti på höger sida som vill ut ur EU.

    För denna fraktion finns KLP.

    (Ack att liberaler ska göra om vänsterns misstag från 70-talet...)

    SvaraRadera
  7. Jag vet inte varför, men jag tycker att innehållet i detta filmklipp ger mer kalla kårar än någon skräckfilm jag sett på TV. Nu ser jag i o f s inte så mycket på TV, men om Mr. Farage bara har rätt i hälften av det han säger så finns det skäl att vara orolig.

    Och den politiska lösningen för att inte hamna i kaotiska situationer med uppror och protester blir väl ökad kontroll av medborgarna och trolleri med budgetsiffror.

    Vad gäller frågan om utträde ur EU eller vilka politiska krafter som behövs kvar i EU-parlamentet, så är det väl en fråga om man vågar ta risken att som nation lämna unionen, eller ta risken att verka för en revidering av unionens konstitution så att man går tillbaka till ursprungstanken med fri handel och ett minimum av överstatlighet. I vilket fall som helst måste vi tillåta en flerbottnad EU-kritik, vare sig det handlar om krav på reformer eller en uppmaning om att vi skall fly det sjunkande skeppet fort som fan.

    SvaraRadera
  8. när ett skepp sjunker kan man inte sitta kvar i båten och debattera om man ska lämna skutan eller ej man måste fatta ett beslut omgående annars sjunker man själv också.

    SvaraRadera
  9. Mycket intressanta synpunkter där i videon tycker jag.

    Stryp bort tillgångar och valfrihet från medborgarna i unionen, tvinga igenom en union som ska föda "stabilitet" och hindra nationalism, -och du kommer att se det rakt motsatta. Dvs mer nationalism, mer ostabilitet och mer våld födas.

    SvaraRadera
  10. Här är verkligheten som Hax och Johan Norberg och hans vänner Liberaldemokrat vänner aldrig kommer fatta trots att det är rena fakta.

    CNNInternational: Globalization crushing middle class?
    http://www.youtube.com/watch?v=i6NnUJcJUcE&NR=1

    SvaraRadera
  11. Grymt intressant klipp. Vem är den där snubben? Vad har han för partitillhörighet?

    SvaraRadera
  12. Ett underbart men ändå djupt obehagligt klipp. Som Peter Harold sa ovan var det lite som att se en välgjord skräckfilm.

    Den enda gången jag verkligen ryckte till var dock när jag hörde att Barroso varit maoist. Jag var tvungen att gå igenom flera källor för att verkligen få det bekräftat. Inte nog med att monster existerar - de sitter vid den verkställande makten!

    SvaraRadera
  13. Här är verkligheten som Hax och Johan Norberg och hans vänner Liberaldemokrat vänner aldrig kommer fatta trots att det är rena fakta.

    Det fattar dom nog, det är bara det att om man utgår från att alla människor är lika mycket värda så är det helt ok att en kines får det mycket bättre istället för att en svensk eller amerikan får det.

    Om en kinesisk bilmontör får dubbelt så hög lön som han hade förut, men ändå hälften så mycket som en svensk bilmöntör, så är det bra för är för svenskar: Vi får billigare bilar. För den svenske montörer gäller dock att vässa sina skills ännu mer så han kan få ett mer avancerat monteringsjobb.

    SvaraRadera
  14. Ja nog är han underhållande, Farage.

    Problemet är dock inte EU eller Euron utan att valutan konen har gjort det svårare för ansvarslösa politiker att smita från notan.

    De länder som har problem nu har under lång tid haft stora budgetunderskott - möjligen Irland undantaget.

    Detta är problem som måste lösas på hemmaplan och man löser det inte med devalveringar.


    Irlands problem är mer intressant eftersom så stor del är en följd av olika bankakutåtgärder. Här är det vettigt att gå in med en internationell krians geting för fallets de banker. Eftersom kreditmarknaden är internationell så borde krishanteringen vara det också.

    Det borde Anders Borg försöka få till is gäller för att svammla om europakten.

    SvaraRadera
  15. Sen kan man ju fråga sig om de tyska bilfabrikerna hade fått sälja så många bilar till grekerna om inte tyska pensionsfonder lånat ut pengarna.

    Så frågan är hur bra det har gått för Tyskland egentligen, och om inte Tyskland ska vara en del av lösningen också.

    SvaraRadera
  16. Neoliberal Agenda24 april, 2011 12:47

    EU har passerat point of no return. Arbetet som HAX och andra liberaler gör bromsar in takten, men det förändrar inte riktningen. Vi har med en rullande snöboll att göra.

    Problemet sitter i hur EU:s institutionener är byggda och det faktum att det är omöjligt att skapa en opposition utanför eftersom medborgarna i medlemsländerna talar olika språk och har olika kulturer. Det gör att man inte kan enas.

    Det enda sättet jag kan se systemet förändras är från toppen eller att det spårar ur - tillräckligt mycket, tillräckligt längre - så man får en situation liknande den i dagens arabstater där folket revolterar.

    Att det ska kunna ske från toppen framstår som en omöjlighet så länge folket inte får genom direktval välja en president, som tex Nigel Farage.

    Makteliten idag, de som har arbetat hela sitt liv för att komma dit de är, kommer inte avskaffa sig själva.

    SvaraRadera
  17. @Neoliberal agenda

    Akta dig för vad du önskar. En folkvald EU-president kommer naturligtvis att i första hand försöka vinna väljarna i stora EU-länder som Tyskland och Frankrike. Vi väljare i små länder kan nog känna oss helt blåsta i ett sådant val. Dessutom kommer detta att ge EU-presidenten en demokratisk legitimitet som gör det möjligt för EU att expandera sin makt dramatiskt jämfört med dagens situation. Reinfeldts/statsministerns makt reduceras till ungefär att bli guvernör i Kansas.

    SvaraRadera
  18. Det fattar dom nog, det är bara det att om man utgår från att alla människor är lika mycket värda så är det helt ok att en kines får det mycket bättre istället för att en svensk eller amerikan får det.
    Om en kinesisk bilmontör får dubbelt så hög lön som han hade förut, men ändå hälften så mycket som en svensk bilmöntör, så är det bra för är för svenskar: Vi får billigare bilar. För den svenske montörer gäller dock att vässa sina skills ännu mer så han kan få ett mer avancerat monteringsjobb.


    Varför ska en kines vara mindre värd i lön än en svensk? Vad tror du det beror på? Varför ska inte arbetande kineser få lika bra lön som arbetande svenskar. Varför ska kommunister få sätta lönerna globalt, varför ska inte sverige vara den som bestämmer vi har ju en mer utvecklad demokrati och fackförening än kommunist kina. Det är just detta som är så intressant med globalist högern de vill ge kommunisterna mer inflytande över vårt land. Jag kallar dem för kommunisthögern.

    SvaraRadera
  19. Det är en mycket viktig fråga som tas upp i inlägget 17:40. Vi i Liberaldemokraterna är kanske de enda som har en fungerande lösning på detta. Vårt ekonomiska system bygger på plattskatt och medborgarlön (PSML). På sikt vill vi att detta skall införas globalt eftersom ett ensidigt införande skulle leda till att ingen ville jobba i Sverige och då skulle inte skattepengarna räcka till medborgarlönen. Därför vill vi under en övergångsperiod ha restriktioner på införsel av varor från länder som inte har detta system, exempelvis Kina, till dess att lönerna där når upp till den svenska medborgarlönsnivån. På så sätt kan vi behålla sysselsättningen i Sverige samtidigt som vi skapar incitament för andra länder att ta efter PSML. Läs mer på www.liberaldemokraterna.com.

    SvaraRadera
  20. Love it! Han påminner så jäkla mycket om debatt-killen i V for Vendetta.
    Själv har jag inget mot Euron, och skulle gärna se den i omlopp, men de har tamejfan misskött den så illa.

    Jag vill se Nigel sparka arsle mer. Fler såna människor i Bryssel, så kanske det blir slut med dumheterna?

    SvaraRadera
  21. Jag tycker att han har rätt. Och jag hoppas också att han får rätt: att marknaden slår sönder Euron innan det blir krig. Det är en mycket obehaglig utveckling, som man bara kan läsa om i europeiska tidningar - för de svenska har fullt upp att diskutera vem som ska ligga med vem. Varför de svenska tidningarna inte pratar om detta vet jag inte. Alldeles före påsk kom nyheten att EU vill ÖKA ?!? sin budget med drygt 4%. Det tycker jag är bra magstarkt när vi inte har råd med ordentlig skolundervisning eller stöd för arbetslösa och sjuka.

    Och nu vill ANders Borg att vi ska gå med i EMU?!? Han måste ha förätit sig på ägg eller var full eller nåt.

    SvaraRadera
  22. @lotta Trouble

    Borg talar om euro-pakten. Det är inte samma sak som EMU.

    SvaraRadera
  23. @Neoliberal Agenda

    Nigel Farage skulle nog inte vilja bli en maktfigur i EU. Det skulle gå emot UKIP:s agenda.

    SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.