2011-04-22

Samtidigt, i Frankrike...


"Jag har aldrig sett ett problem som orsakas av en kollega i ett berusat tillstånd."
Detta säger det franska polisfackets sekreterare Didier Mangione. Vad det handlar om är att kravallpolisen inte vill gå med på ett alkoholförbud under tjänstetid. Nu hotar man med strejk.

Mangione tillägger att en kvarts flaska vin per tjänstepass bara skapar en "gemytlig stämning".

Nu återstår att se om de franska hjärnkirurgerna, piloterna och brandmännen kräver samma rätt. (Vad gäller brandmännen kan kanske så redan vara fallet.)

Alltså, en del poliser är jävligt obehagliga redan när de är nyktra. Och fransk polis spelar redan Tarzan så det räcker till. Jag tycker inte om det här. Jag har emellanåt fransk beväpnad polis och krypskyttar på taket utanför mitt fönster på jobbet i Strasbourg. Med skarpa skott i sina vapen. Jag vill vara säker på att de är nyktra. För om kravallpolisen får dra i sig en kvarts Schenströmare i tjänsten – hur mycket får andra franska poliser då inte dricka? Och händer det aldrig att de måste... köra bil? Eller sker det också på ett mer "gemytligt" sätt.

8 kommentarer:

 1. Fransmän...

  Man behöver faktiskt inte skriva mer utanför Frankrike. Alla vet precis vad man menar. Dessutom säger memen "fransmän" mer än tusen ord.

  SvaraRadera
 2. Tokiga ideér. Poliser ska fan inte vara fulla på jobbet, de ska vara pårökta. Undra på att världen ser ut som den gör.

  /Smen

  SvaraRadera
 3. När jag var på Paris tågstation så såg jag beväpnade vakter med gevär som de höllner emot golvet. på tågstation satt några tågluffare på golvet. Vakten ställde sig bredvid dem så att gevärspipan peka emot deras huvud och titta sedan åt ett annat håll och låtsades som att han inte var medveten om det. Ja poliser det är riktigt många som är sjuka i huvudet som blir poliser. Jag känner även ett tiotal poliser privat via min kampsportstärning en av dem är trevlig och sympatisk resten är rena rama neandertalarna och om jag inte visste bättre skulle jag trott att de var fd kåkfarare.

  SvaraRadera
 4. När jag var nere i Frankrike senast var det ingen som brydde sig det minsta om man drack en halv vinare och en öl till maten och skulle köra bil efteråt. Det är helt enkelt så dom rullar.

  SvaraRadera
 5. Tomas: Hellre i trafiken än beväpnad med lagen på sin sida.

  SvaraRadera
 6. Baksidan av att inte leva i ett land med frikyrklig lutheransk moraltradition.

  SvaraRadera
 7. Ursäkta, vart tog liberalen i dig vägen? Ska inte folk få göra vad de vill så länge de inte skadar andra, speciellt med sin egen kropp? Låt polisen supa och röka på och straffa de som missköter sig istället (borde rimligtvis din ståndpunkt vara). Att förbjuda något bara för att det finns en risk att det eventuellt leder till skador av andra är ju vad du brukar kalla morallagstiftning. Eller är du helt plötsligt för alkoholförbud om supandet leder till misshandel och våldtäkt också?

  /Richard

  SvaraRadera
 8. @Richard: Jag känner inte till några libertarianer som anser att det ska vara HELT fritt fram att använda diverse rusmedel. Argumentet brukar snarare vara något i stil med "om problemet är att folk dricker/röker på och sätter sig i bilen, så förbjud bilkörning medan man är påverkad, inte påverkan i sig." Att kräva att myndighetspersoner, framför allt myndighetspersoner med vapen, ska hålla sig nyktra på arbetstid kan inte anses särskilt kontroversiellt. Att polisen sedan får ta sig en vinare eller en joint när han har gått hem är en annan sak, men inte på jobbet.

  SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.