2011-05-20

USA: Patriot Act förlängs


Efter en uppgörelse i den amerikanska kongressen ser det ut som om den speciella anti-terrorlagen – the Patriot Actkommer att förlängas med fyra år.

Denna undantagslag som åsidosätter rättsstaten och de medborgerliga fri- och rättigheterna hade annars upphört att gälla i slutet av maj månad i år.

På så sätt låter amerikanska politiker terror-nojan fortsätta hålla folket i ett järngrepp. Det är närmast obegripligt att de inte inser att de därmed låter terroristerna vinna på walk-over. Om de inte har andra skäl för att göra karottunderlägg av medborgarrätten, vill säga.

The Partiot Act är en demokratisk skamfläck.

4 kommentarer:

  1. Apropå terroristnoja: Nu avslöjas fler detaljer om polisens tillslag mot de misstänkta "terroristerna" i Göteborg. Det hela har också bäring på datalagringsdirektivet:

    Terroristjakten som gick fel

    SvaraRadera
  2. De enda terroristerna nuförtiden är politikerna själva, och deras hantlangare.

    SvaraRadera
  3. Man skådar icke given häst i mun. Terrorrelaterad övervakning och kontroll av oss västerlänningar kommer att finns kvar i åtskilliga decennier.

    Den här politiska fårtickan kommer vi att få dras med. Fårticka smakar fågel för en kontrollmanisk politisk adel.

    En stående inbjudan till denna kontroll- och övervakningssupé lämnar dom inte ifrån sig hur som helst bara för att pöbeln är indignerad angående sin integritet.

    SvaraRadera
  4. _Kan_ de ens avskaffa the Patriot Act? Jag menar, Patriot Act. Att avskaffa den vore ju därmed direkt opatrioriskt, och vem vill/vågar riskera att framstå som opatriotisk i dagens USA, så länge terrorpsykosen sitter i? Ta ett steg från den amerikanska flaggan och du är antingen Al Qaida eller kommunist, beroende på hudfärg.

    SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.