2011-06-20

Danskjävlar!

Vad hände med Danmark, mitt gamla favoritland?

De började jävlas med Christiania. (Vilket ledde till att haschhandeln flyttade ut på gatorna med bråk och oordning som följd.) Och så blev de tröttsamt främlingsfientliga. Nu bygger de upp murar runt landet och undergräver den fria rörligheten. För att nu bara ge ett par exempel på det danska förfallet.

Danmark, som var så avslappnat, öppet, tolerant och kul. Förr i världen.

10 kommentarer:

  1. Det danska "hygget", trevnaden, uppfattades nog som större när svenskar inte hade så mycket annat att jämföra med. Då verkade Danmark mer kontinentalt och frigjort.

    SvaraRadera
  2. Hmm kanske är min bild av Danmark helt förlegad. Skrev just ett hyllningsblogginlägg till Roskilde för att det var så fritt och härligt jämfört med t ex Metaltown. Kanske får jag omvärdera detta... har inte varit på Roskilde på kanske 5 år...

    SvaraRadera
  3. Republiken Jämtland20 juni, 2011 18:50

    Bodde jag granne med terror- och gangsterstaden Malmö skulle jag också bygga murar.

    Varför ojar sig en självutnämnd liberal över att danskarna uppvisar lite av den självbevarelsedrift som svenskarna helt saknar?

    SvaraRadera
  4. Seen from within, it seems like the 15% stark-spanking-mad part of the population gets away with 85% of decisions. They are highly volatile and purely fueled on hot emotions gobbled down from the tabloids.

    Their ways are unfortunately being copied by all the (semi-)normal political parties, who have abandoned politics based upon scrutinized facts, in favor of easy digested lies.

    The political scene resembles a mad carnival from hell - a bizarre circus for the gullible fool.

    Most of the (semi-)sane population seem utterly indifferent with the state of danish politics, and willing to take anything, as long as the economical politic is projecting growth-growth-growth.

    We are probably not indifferent - we are just greedy bastards.

    SvaraRadera
  5. @Republiken Jämtland

    Malmö har problem, men de är i högsta grad lösbara med lite engagemang från politiken och den civila sektorn.

    Det stora problemet är väl snarare att många i Skåne verkar vara mer intresserad av att fundera på vems fel det är i stället för att göra något åt det.

    SvaraRadera
  6. Christiania fick väl en lösning?

    Jag tror det är lätt att samhällsdebatten kantrar. När de öppna toleranta krafterna inte orkar hålla emot. När det blir legitimt att skylla sina problem och brister på andra.

    Då blir den politiska diskussionen skev och besluten därefter.

    Jag tycker tyvärr att man kan se tendenser även i Sverige där de båda politiska blocken har oerhört svårt att ta sig ur sina gamla former och båda bidrar därför att ge relevans åt Sverigedemokraterna. Redan kommer det krav från båda sidor att man ska gå in i ett organiserat samarbete och då sitter vi där själva med näsan mitt i ansiktet och undrar vad som hände.

    Sen får man ju säga att många danskar är väldigt goa och trevliga fortfarande.

    SvaraRadera
  7. De nya murarna verkar inte bli värre en dem vi har haft hela tiden.

    SvaraRadera
  8. Om man är emot rasism så skall man kanske låta bli att idiotförklara ett helt land.

    Det räcker med att läsa några danska tidningar för att inse att många danskar är väldigt kritiska till vad som händer nu.

    SvaraRadera
  9. Danmark-Sverige-pendlare22 juni, 2011 10:30

    Vaddå bygger murar? Sverige har betydligt hårdare tullkontroll än vad Danmark har eller vill ha. Att sätta upp kameror som övervakar gränsövergångarna, eller erbjuda telefon för att kunna ringa in och deklararera, eller att det står en person och kontrollerar misstänkt bilar någon timme om dagen ser jag inte som "murar". Sverige har allt det där redan, och lite till.

    SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.