2011-06-10

Moderaterna – nu ännu nyare

Moderaterna har presenterat sin nya utrikespolitik. Klimatet, kvinnorna och FN står högt upp på listan. Såpass!

Och EU? Jo, ett starkare EU-samarbete. Vilket rimligen betyder mer överstatlighet.

Den svenska borgerlighetens blinda fläck vad gäller överstatlighet, byråkrati, centralstyrning, kommandoekonomi och slöseri med skattepengar – i EU:s regi – består uppenbarligen. I vart fall nämner moderaterna inget om dessa problem i sitt nya utrikespolitiska manifest.

Det är förmodligen bara en tidsfråga innan de försöker baxa in oss i euro-samarbetet också, oavsett hur verkligheten ser ut.

11 kommentarer:

  1. Hur mycket överstatlighet ska krävas innan du lämnar din post inom det förhatliga EU?

    Jag menar direkt!

    /Paraflex

    SvaraRadera
  2. Max Keiser reports on BITCOINs - bitcoin.org
    http://www.youtube.com/watch?v=1rhLfw4YT5A

    Se detta och reflektera gärna över bitcoins. Om vi vill vända det här behövs ekonomisk aktivism det är där infokriget ligger, inte i politiken. Vi måste alla leva som vi lär.

    SvaraRadera
  3. Jag funderar på exempel på saker de borgerliga varit emot när det kommit från socialdemokraterna men för när det kommer från EU. Det finns väl en hel del sådana exempel.
    Sedan är stor del av de borgerliga som är för EU kvar i tänkandet att man besegrar s genom att låta EU fatta besluten i stället. Dessutom tror man att EU var någon form av liberalt paradis vilket det aldrig har varit eller varit tänkt att vara.

    SvaraRadera
  4. Erixon har en intressant blogpost idag där han citerar John Keane som menar att demokratin har en inneboende kraft att verka för frihet från allehanda experiment.
    Detta är direkt applicerbart på EU's brist på demokrati där ickevalda representanters framfart resulterar i just "allehanda experiment".

    /Johan

    SvaraRadera
  5. När vi ska in i EMU? förmodligen 1 januari 2015 (om inte ECB har gått i kk innan dess - fullt realistiskt om Grekland ställer inte betalningarna). Valrörelsen 2014 kommer inte att handla om EMU alls (då skulle sd och v bli alldeles för stora), men så blir det förmodligen, tyvärr. Vi står inför ett val mellan pest och kolera som vanligt (fast jag är osäker på att vare sig v eller sd skulle hålla emot om de verkligen hade chansen att påverka).

    SvaraRadera
  6. Men detta är väl helt i linje med vad svenska politiker ska tycka.
    Finns det ingen på detta forumet som har Carl Bildts telefonnummer och kan ringa och fråga honom om moderaternas nya utrikespolitik? Jag tror att han kan vara svår att få tag i.

    Bilderberggruppen har möte i St. Moritz i Schweiz denna helgen och sverige har skickat följande personer:
    Bildt, Carl, Minister of Foreign Affairs
    Björling, Ewa, Minister for Trade
    Wallenberg, Jacob, Chairman, Investor AB

    Givetvis har EU skickat en delegation också för att lyssna på de som bestämmer:
    Almunia, Joaquín, Vice President, European Commission
    Daele, Frans van, Chief of Staff to the President of the European Council
    Kroes, Neelie, Vice President, European Commission; Commissioner for Digital Agenda
    Rompuy, Herman van, President, European Council
    Trichet, Jean-Claude, President, European Central Bank

    Och för de konspiratioriskt lagda finns dessa namnen:
    Hughes, Chris R., Co-founder, Facebook
    Schmidt, Eric, Executive Chairman, Google Inc.

    Facebook är ett fantastiskt verktyg för att kartlägga människor.

    Hela listan finns på:
    Bilderberg 2011: Full Official Attendee List

    Det som jag tycker är så märkligt är att det inte finns några rapporter om detta mötet i vanlig media, därför min fråga i början. Finns det någon som kan ringa Carl Bildt och fråga honom om utrikespolitiken?

    Om någon vill ha fler namn så kolla in:
    Bilderberg Meetings Participant Lists (1954-2010) (torrent)

    SvaraRadera
  7. Ja, alltså, vad jag vet så har vi inget egentligt val om vi vill ingå i EMU eller inte. Vi har nämligen inget undantag, så förr eller senare är vi tvungna. Kanske bättre att vi bestämmer det själva och gör det snarast under kontrollerade former, än under press från EU?

    Rent generellt anser jag inte att vi ska vara med i EU alls. Men nu är vi det, och det är inte mycket att göra åt det.

    SvaraRadera
  8. Som Jay säger så har vi förbundit oss att gå men och vi hade inte rätt att folkomrösta om frågan. Om Sverige vill visa att vi är en rättsstat där ingångna avtal skall hållas bör vi gå med snarast.

    SvaraRadera
  9. Min dotter jobbar hos J P Morgan i London. Hon sitter som teamleader på en avdelning för Hedgefonder. Hon berättade för mig idag (hon är hemma på semester) att, i stort sätt, hela finansvärlden är aptrötta på Euron och att de flesta i J P Morgan-huset spelar om Eurons sammanbrott.

    SvaraRadera
  10. HAX, vad är detta? Varför röstar PP för en utökad byråkrati och annat skit? Vad är felet, du spelar och sjunger en melodi här men när det är skarpt läge blir det annat ljud i skällan.

    http://www.expressen.se/ledare/1.2466534/blasta-i-bryssel

    VAD HÄNDE?

    SvaraRadera
  11. Är på väg att bli förkyld, så det är inte alls förvånande att följande snilleblixt dök upp i min skalle när jag läste blogginlägget. Mitt förslag: Tryck sedlar och pränta mynt med Euro-märke på ena sidan och den svenska kronan på den andra. Låt sen folk välja hur de skall betala med dem.

    Jodå, jag tror att jag har feber, självklart. Men idén med dipol valuta kändes bra just då när den dök upp i skallen...! :-)

    Nä, skämt åsido. Jag känner att det behövs ett politiskt scoop. Någon måste avslöja vad som händer inom (m), och hela bakgrunden och konsekvensen av att det förr så ideologiskt trovärdiga partiet förvandlats till... något jag inte kan rösta på längre. Allt måste fram.

    Någon som kan blåsa i "visselpipan"?

    SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.