2011-06-27

En anka? Eller... vad?


Här är en nyhet som tycks ha drunknat i midsommarfirandet...

Expressen: Polisen har hittat bild på kungen

F.d. porrklubbsdirektören Mille Markovic greps för en dryg vecka sedan, efter en utlandsresa. Misstanken gällde att en polis upplevt sig vara hotad av Markovic. Redan dagen efter släpptes Markovic och ytterligare någon dag senare lades förundersökningen ned.

När förundersökningen stängdes hävdes även de beslag polisen gjort vid Markovics gripande. Och det är nu det blir intressant.

Enligt vad Expressens uppgiftslämnare påstår skall polisen ha hittat en av de omtalade kungabilderna på ett USB-minne. "Bilden ska, beskriver Expressens uppgiftslämnare, visa en man som ser ut som kung Carl Gustaf intill tre nakna kvinnor som har sex."

Markovic ställer sig dock frågande "Jag hade två usb-stickor, en var en avlyssningsapparat. Den andra stickan var för att jag skulle kunna koppla in en extern datormus. Om de hittat ytterligare ett usb-minne vill jag ha tillbaka det."

Rikspolisstyrelsens pressekreterare säger "Det pågår ingen förundersökning vad gäller Mille Markovic på rikskrim. När det gäller underrättelsearbete så kommenterar vi aldrig vad vi gör. Vi hade givetvis kontakter med Västerortspolisen när han greps men vad de kontakterna bestod i kommenterar vi inte."

Markovic är alltså föremål för underrättelsearbete? Eller..?

Vad säger då Västerortspolisen? Här... "Normalt tar vi inte kopior när det gäller beslag. Finns det bilder som har att göra med händelsen som utreds så finns det ju kopior på det. Det enda jag vet här är att allt som var beslagtaget, det har lämnats tillbaka till honom. Det normala är inte att vi kopierar någonting som har med vårt fall att göra. Men jag törs inte svara på om någon annan har begärt att materialet ska kopieras."

God dag, yxskaft!

Alltså: Poliskällor uppger för Expressen att man funnit en bild i Mille Markovics ägo, föreställande någon som ser ut som kungen som tittar på när tre tanter har sex. Markovic hävdar att han inte hade någon sådan bild med sig när han greps. RPS svävar på målet. Den lokala polisen svävar på målet. Allt detta efter att Farbror Blå plockat in Markovic på en uppenbart väldigt tunn misstanke.

Vad har vi då här?

Det troligaste är att Expressen har lyckats skapa en anka – byggd på missförstånd, luddiga uttalanden, märkliga omständigheter och/eller felaktiga uppgifter.

Men är det inte så, då har vi antingen en läcka om något väldigt intressant – eller ett fall av desinformation, med något slags syfte.

Det finns en obehaglig, välbekant, doft över allt det här...

6 kommentarer:

 1. P1 Nyheter låter meddela:
  Vissa naturorganisationer vill förbjuda Vresrosor. Ity att de sprider sig så kraftfullt. Kanske ett samband.

  SvaraRadera
 2. Tänk vad perfekt om de kunde fylla upp kommande rötmånad med lösnummerförsäljning på alla spekulationer kring detta.

  SvaraRadera
 3. SÄPO-EXPRESSEN LURAR AV MILE MARKOVIC EN BILD PÅ KUNGEN
  http://corruptio.blog.com/2011/06/23/sapo-expressen-lurar-av-mile-markovic-bild-pa-kungen/

  SvaraRadera
 4. Det låter lite som om Expressen har fått tag i ett halmstrå och försöker blåsa upp det som en ballong.

  Tilly

  SvaraRadera
 5. Det låter lite som om Expressen har fått tag i ett halmstrå och försöker blåsa upp det som en ballong.

  Tilly dumbom har talat.

  Givetvis är detta sant, den som litar på polisen i dessa dagar är dum i huvudet. Den som inte tror på att Kungen har knullat horor och mordhotat vittnen via Säpo är också en idiot.

  SvaraRadera
 6. Vilket bra sätt för Markovic att få andra träskallar att fortsätta tro på att han haft bilden som nu kommer att påstå att Säpo snott.

  SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.