2011-06-14

Skall (pp) ha åsikter om EU:s ekonomi?


Pirate MEP Christian Engström bloggar kring samma fråga som jag tog upp i helgen: Skall Piratpartiet i Europaparlamentet ha en egen linje vad gäller EU:s budgetfrågor?

Det är egentligen inte fråga om någon ny politik. Inte ens en utvidgning av Piratpartiets EU-plattform. Men det är ett ställningstagande, eller förtydligande, som behöver göras inför framtida omröstningar.

För att ge lite bakgrund så har vårt kontor naturligtvis inte resurser nog för att ge sig i kast med EU:s hela budgetprocess. Då skulle vi inte ägna oss åt annat. Men som motståndare till Lissabonfördraget (när den frågan var aktuell) så är Piratpartiet naturligtvis skeptiskt till EU:s överstatliga expansion.

En enkel lösning kan vara att generellt avstå i dessa voteringar (och voteringar om ansvarsfrihet) i de fall där det inte är klart att (pp) bör rösta på ett visst sätt (till exempel när någon uppenbart inte skall ha ansvarsfrihet).

Vad tycker du? Christian öppnar frågan för diskussion på sin blogg. Gå dit och säg din mening.

Som fotnot till detta kan man konstatera att vi just nu ser något ovanligt: En politiker som tar till sig av kritik, medger ett eventuellt problem och är beredd att lyssna på vad hans väljare föreslår.

Relaterat: Expressen - Blåsta i Bryssel

7 kommentarer:

  1. nej hax vi ska va tysta som dig istället precis som när det gäller trakasserierna av journalister som du inte vill ta upp. Att jorurnalister trakasseras, förföljs eller arresteras är ju något du håller helt tyst om på din blogg trots att jag visat vidolänkar om detta på din blogg. Det är helt okej att trakassera journalister och reportrar när de vill mediabevaka bilderberggruppens möte. precis som du tycker att det är okej att arrestera journalister när republikanerna har kongress.

    Detta är precis samma sak som att upprätta en polisbevakning vid republikanernas kongress i USA. Om kritiska journalister kommer i närheten så arresteras dem.

    Amy Goodman Arrested at RNC
    http://www.youtube.com/watch?v=oYjyvkR0bGQ

    Reporter Charlie Skelton arrested at Bilderberg
    http://www.youtube.com/watch?v=I3AM4EhR2UQ

    Charlie Skelton är journalisten ifrån the guardian som du länkade till när du påstår att bilderberggruppen är en firmafest.

    Varför är det rimligt att journalister blir arresterade vid en firmafest? Det gör ju bara saken ännu värre om man som journalist även kan bli arresterad när man bevakar något så harmlöst som en firmafest.

    Vad har du för svar på det HAX! Eller ska du fortsätta att tyst hålla med om att det är okej att journalister arresteras när de försöker mediabevaka firmafester. Tänk om journalister arresterades för att de försökte mediabevaka oscarsgalan, är det okej enligt dig också. hax är en tyst hycklare som knappast bryr sig om pressfriheten. För han försvarar den inte fast att han vet om dessa övergrepp.

    SvaraRadera
  2. Anonym: Skaffa dig en egen blogg och skriv då. Gnäll inte på vad en bloggare ska ägna sin tid åt när du helt uppenbarligen kan göra det själv..

    SvaraRadera
  3. Anonym: Som Ssargon skriver skaffa dig en egen blogg, dvs kräv inte av andra vad du själv inte orkar göra.

    SvaraRadera
  4. Om jag nu hade tänkt skriva något, så har trollet fått mig att tappa lusten.

    SvaraRadera
  5. Ja Pirat(byt namn)Partiet kommer att ha åsikter om EUs ekonomi, men PP är inte moget för det än. Ideologierna gällande visionerna för det postindustriella samhället är inte riktigt formade än, vi tänker fortfarande allt för mycket i termer av vänster och höger på ett rent industriellt vis.

    Jag ställde frågan i en annan kommentar men inser att den passar ännu mera här: Vilka riskerar bli trasproletariatet i det postdigitala samhället och vad gör vi för att förhindra det?

    Filosofera djupt kring den dubbla frågan och en politisk ideologi kommer sakta att formas på ett vägledande sätt för en heltäckande politisk plattforn.

    -Magnus

    SvaraRadera
  6. Om jag nu hade tänkt skriva något, så har trollet fått mig att tappa lusten.

    Det är ingen som går på det där längre Hax så där säger du jämt. Om du nu låter bli att skriva om saker för att någon talar till dig på ett sätt som du inte gillar. Så antar jag att man kan få dig att sluta skriva om kapitalismens fördelar och FRA lagen om man själv vill att du ska ta upp detta på ett sätt som du inte gillar. Vad är rimligheten i det Hax?

    SvaraRadera
  7. Till Anonym. Du verkar vara mer intresserad av att angripa HAX än att sprida och kämpa för ditt budskap. Din aggressivitet är avtändande och kontraproduktiv. Du gräver din egen grav med andra ord.

    SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.