2011-07-06

Med fingrarna i kakburken

Under det spanska EU-ordförandeskapet förra året drogs mycket av riktlinjerna för EU:s fortsatta förhållningssätt i upphovsrättsfrågorna upp. Kollade man närmare, så var policydokumenten i stora delar i princip copy-pastade från olika spanska särintressens PM och önskelistor.

Spanjorerna arbetade inte bara på att upprätthålla en drakonisk hållning i upphovsrättsfrågor i EU. På hemmaplan införde man också långtgående regleringar vad gäller upphovsrätt, internet och fildelning. Helt i linje med vad deras särintressen önskat sig.

Nu visar det sig att SGAE (spanska STIM) förskingrat mångmiljonbelopp från de upphovsmän de påstår sig representera. Snacka om särintressen!

Läs mer + länkar hos Pirate MEP Christian Engström »

9 kommentarer:

 1. Själv tycker jag att det är dags för en razzia hos Copyswede.

  Det är, om något, en skumt organisation.

  SvaraRadera
 2. @Ssargon

  +1 på den.

  Jag skulle vilja ha en skatterevision hos både STIM och Copyswede.

  Mycket pengar är det som försvinner, men kan man granska deras förehavanden som privatperson? Nä! Trots att de borde hamna under lagen om offentlig upphandling...

  SvaraRadera
 3. Piratliberalen06 juli, 2011 13:51

  Hax: Varför skriver du inte om Liberaldemokraternas framgångar i Almedalen?

  SvaraRadera
 4. Piratliberalen,

  var kan man läsa om framgångarna?

  SvaraRadera
 5. Luke Skynetwalker06 juli, 2011 21:13

  Hade vi inte nyligen nån liknande historia med Svenska STIM?

  SvaraRadera
 6. Luke Skynetwalker06 juli, 2011 21:17

  Ah.. Nej, fel av mig... SAMI var det ju!

  SvaraRadera
 7. För att hitta skurken, följ pengarna

  SvaraRadera
 8. Det finns fyra allianspartier som är mellan eller mycket mottagliga för förnyelse och så springer en stor hög liberaler på att starta ett nytt parti efter PP. Varför inte använda de hävstänger till partier som redan är etablerade?

  SvaraRadera
 9. Magnus Redin: Partibildande är plan B. Om mottagandet utav idéerna är så kallt som det verkar vara så behövs med största sannolikhet ett nytt parti.

  SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.