2011-08-12

Politik är att vilja

En svensk regering kan tydligen utvisa människor på felaktig grunder, bryta mot människorätten i hanteringen, sända folk till skenrätt och tortyr och sedan ljuga om det för riksdagens konstitutionsutskott.

Men en svensk regering kan tydligen inte gå in och ställa tillrätta i efterhand.

Ynkedom!

5 kommentarer:

 1. Finns det någon som verkligen tror det är den första och enda gången som Sverige klantade till det när CIA ropade på assistans med för USA oönskade individer?

  Jag tror inte på det enär det finns mycket som pekar på att samarbetet i det fördolda har pågått sedan 90-talets början eller t.o.m ännu längre tillbaka.

  Svenska hackare av NASA drog horder av CIA-folk till Sverige i mitten av 90-talet.

  Enbart uppfinnaren Håkan Lans har lockat till sig CIA på egen hand. Talbot Lindström skickades till Sverige för att bli embedded i en svensk advokatbyrå Delphi och även granne till Håkan Lans i Saltsjöbaden.

  Själv har jag på flyget mött CIA-utsända på väg till Luleå för att låta gripa en svensk kille. De presenterade sig för den svenska polisen däruppe och även killen som blev gripen. Jag råkar personligen känna båda sidor.

  Törs man säga CIA's aktioner genom åren har varit omfattande i Sverige? Hur många har hamnat i tortyrkällare, hur många har dött. hur många har försvunnit, hur många har på andra sätt tystats?

  Hela tiden med svensk polis som beredvilligt lägger allt annat åt sidan, ställer upp och hjälper till.

  Varför upplät Sverige en fristad åt ledande personer från Sendero Luminoso i Helenlund utanför Stockholm? På sin tid en mycket våldsamt och väpnat politiskt parti i Peru.

  Om det inte kallas för hyckleri, vad är det då? Grogrund för skeva extremister som Anders Behring Breivik med flera likasinande?

  SvaraRadera
 2. Varför är det så svårt att be om ursäkt?

  Jag kommer ihåg de där pedofil-satanist-rättegångarna och hur en kvinna från RÅ behandlade de som senare blivit helt frikända. Hon kunde inte säga förlåt. Inte ens vid upprepade uppmäningar framför TVkameran kunde hon klara av att göra det som varenda person i publiken faktiskt förväntade sig utav en vuxen människa.

  Jag tycker det är fördjävligt att vissa tjänstemän är så fega och prestigebundna att dom aldrig kan erkänna att dom har begått ett missatg!

  SvaraRadera
 3. Personligen tycker jag det är egendomligt att ingenting i den här hanteringen är olaglig. Kan bara tolka detta som att vi är rasister. Sannolikheten för att en "vit" människa skulle råka ut för detta är nämligen i princip noll. Tänk er själva om vi tex hade lämnat ut en dansk vit tvåbarnspappa på samma sätt, justitieministern hade fått avgå inom en vecka.

  SvaraRadera
 4. @mrKafka
  "Tänk er själva om vi tex hade lämnat ut en dansk vit tvåbarnspappa på samma sätt, justitieministern hade fått avgå inom en vecka."

  Möjligen i Danmark hade politiska huvuden fått rulla för folket hade rest ragg och krävt krigsförklaring mot Sverige.

  Jag har kännedom om svenska snarlika fall som inte har slutat i en utrikes tortyrkällare, men dock lett till nära döden-upplevelser. Jag vet inte vad jag skall tro för officiellt existerar inte sånt i Sverige.

  Är det bara vad svensk media återger som räknas? I så fall har de inhemska övergreppen effektivt tystats ned. Ett klart underbetyg åt sveriges samlade journalistkår.

  SvaraRadera
 5. Visserligen tror jag inte "vi" någonsin skulle behandla en vithyad på detta avskyvärda sätt men om det ändå skulle hända så skulle efterspelet vara exakt detsamma.

  Fegheten och ynkendommen är vanliga ledord för högre tjänstemän i Sverige.

  SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.