2011-10-12

Halvstarriga EU


För två veckor sedan höll EU-Kommissionens ordförande, José Manuel Barroso, sitt State of the Union-tal i Europaparlamentet. Det kan sammanfattas med mer överstatlighet och idiotidén Euro-bonds.

I dag  Nästa vecka skulle det ha varit EU-toppmöte. Men det har flyttats fram ett tag, eftersom man inte vet vad man skall ta sig till med ekonomin.

I dag skulle även Barroso presentera sin krisplan. Vilket han faktiskt gjorde. Eller plan och plan... Borta är (tack och lov) de Euro-bonds han presenterade som Europas Räddning i Strasbourg. (Men förmodligen inte för gott.) I dag handlade det mer om att re-kapitalisera bankerna. Och så hade han ett budskap till euro-länderna: Hitta på något! Vad som helst! Senast till toppmötet!

Så småningom får vi väl se vad det uppskjutna toppmötet har att komma med. Det enda vi vet än så länge är att Tyskland och Frankrike inte verkar komma så bra överens.

Även om man för ett ögonblick bortser från att det är EMU/euron som är själva grunden till de problem vi nu ser – så känns detta bara halvstarrigt och vimsigt. Vilket är vad man kan förvänta sig i en kommandoekonomi.

3 kommentarer:

  1. Mr. Barroso's 'plan':

    1) Keep the deadlock on the people of Greece, and condemn them to eternal debt

    2) Borrow more euros (geared fundings worked well for the US of A)

    3) Support to the Casino-Banking sector

    4) Ramble about growth

    5) Sot the people, and force EU-wide integration of financial politics

    Well done Mr. Barroso...

    SvaraRadera
  2. Bitcoin eller bättre12 oktober, 2011 20:44

    http://alt-money.tribe.net/thread/70e5eb29-853d-44ca-9faa-b789d1757037

    SvaraRadera
  3. Faragare är brilliant med snacket om bunker:

    http://politisktinkorrekt.info/2011/10/13/farage-barroso-in-the-bunker-planning-world-domination/

    SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.