2011-10-05

Ryssland, Kina och demokratin

Ryssland och Kina blockerade den senaste FN-resolutionen mot Syrien.

Tråkigt. Men på sätt och vis är det kanske bra att världen får klart för sig vilka skurkstaterna som håller varandra om ryggen är...

4 kommentarer:

  1. För jävligt att Syrien kan hålla på att gömma sina mobila massförstörelsevapen utan att världen ingriper. Jag har hört att Syrien kan förinta Europa på 18 minuter. När skall folk vakna?

    SvaraRadera
  2. Nu är det väl Syriens brist på demokrati, förtryck av oppositionen och mord på protesterande som är frågan här...

    SvaraRadera
  3. Det var väl inte mer än väntat att dessa två permanenta medlemmar i säkerhetsrådet som inte ingår i det västliga blocket skulle reagera surt när de sett hur beslutet angående Libyen missbrukats å det grövsta. Beslutet att tillåta skydd av civilbefolkningen i Libyen utnyttjades till att aktivt stödja den ena sidan och själva inleda krigshandlingar mot den andra och som grädde på moset riktade attacker mot enskilda personer. Och det är inte heller första gången säkerhetsrådet missbrukas på detta sätt av västmakterna.

    Det är klart som fan att de övriga medlemmarna till slut sätter ner foten. Som man bäddar får man ligga liksom.

    SvaraRadera
  4. "Men på sätt och vis är det kanske bra att världen får klart för sig vilka skurkstaterna som håller varandra om ryggen är..."

    Kanske är det dags att världen får klart för sig att påven är katolik också. :-)

    Så här har det varit i säkerhetsrådet sedan FN bildades, diktaturerna på en sida, och västländerna på den andra.

    SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.