2011-11-15

Är USA på väg att döda det öppna nätet?Läs mer hos boingboing»

10 kommentarer:

 1. Att darknet skulle bli mainstream så snabbt trodde jag inte, men det är väll ditåt det barkar om de ska hålla på.

  SvaraRadera
 2. Att Disney skulle döda det fria ordet...

  SvaraRadera
 3. Mjae,USA försöker. Det kommer dock inte funka då människor i landet har avgörande bestämmandet över vem som bestämmer över sig själva. Jag hoppas..

  SvaraRadera
 4. Förbannade korporatism!
  Usenet för piratsaker, epostlistor
  som bloggar, newsgroups för videobloggar och annan info.
  Och mer Darknet.
  Gärna med offshore banking och bitcoin alternativ samt ett fritt land där man kan bo.

  Shaun: Knappast, samma krafter styr och finansierar båda partier i usa.

  SvaraRadera
 5. Jag har alltid varit ambivalent mot fildelning i sig. Däremot anser jag inte att priset för att stoppa fildelning har varit värt att betala.
  Ingen skulle anse att butikskedjor skulle ha rätt att göra husrannsakan hemma hos folk för att se om de har varor hemma som kan vara snattade.

  SvaraRadera
 6. "USA" försöker inte döda nätet. Om du frågat befolkningen. Däremot är det den 1 % som occupy protesterar emot som köpt politikerna som vill det eftersom det är dåligt för business att folk delar med sig.

  SvaraRadera
 7. USA tyck oförtrutet arbeta vidare mot totalkontroll över nätet. Global kontroll.
  I pipeline ligger tydligen ett nytt lagförslag, talande nog under arbetsnamnet
  sopa
  /Bo Bengtsson

  SvaraRadera
 8. @Jonas V

  "Ingen skulle anse att butikskedjor skulle ha rätt att göra husrannsakan hemma hos folk för att se om de har varor hemma som kan vara snattade."

  Den gränsen har passerats sedan länge. Vad "Protect IP" och "SOPA" gör är att de tillåter ett företag eller intresse att peka med ett finger, ropa "J'áccuse" och tvinga VISA och Mastercard avbryta alla transaktioner hos den anklagade.

  Utan att behöva bevisa saken i domstol, för den delen.

  Gissa hur det kommer att missbrukas. Och hur snabbt, för den delen, det kommer att tvinga USA's industri att söka sig till alternativa betalningsssätt hos sina kunder.

  Det talas redan om decentraliserad DNS-struktur i open-source community. Darknets är redan i dag en accepterad standard. VPN, även för gemene man, har blivit ett begrepp. Vad den här lagen kommer motivera blir decentraliserad cryptocurrency som bitcoin eller dylikt som inte lika lätt kan tvingas upphöra bara för att en "Vested interest" anser det vara behövligt.

  Och konsekvenserna av det sistnämnda blir långt mer allvarligt.

  SvaraRadera
 9. Internet är nu inte ett amerikanskt fenomen. Inget av det som får Internet att fungera behöver finnas inom USA:s gränser.

  SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.