2011-11-29

I morgon, onsdag: EU-parlamentariker om Bradley Manning


Ännu en heltokig dag på kontoret. Jag vadar genom floder av papper. Christian och Erik sitter i rummet bredvid och torterar (rätt högljutt, faktiskt ;-) tjänstemän från kommissionen. Det blir inte så mycket mer bloggat i dag...

Jag vill dock ge heads up om en sak som händer i morgon, onsdag:

Kl 11:30 hålls en presskonferens i Europaparlamentet - om Wikileaks påstådda uppgiftslämnare Bradley Manning.

Ledamöter från flera grupper kommer att göra ett gemensamt utspel, som rör Mannings medborgerliga rättigheter - med anledning av hans långa tid i fångenskap utan rättegång.

Presskonferensen livestreamas här kl 11:30:
http://live.europarl.europa.eu/asx/ext/channel01.asx

"MEP's Marisa Matias (GUE/NGL), Christian Engström (Greens-EFA), Ana Gomes (S&D), Marietje Schaak (ALDE) and Christofer Fjellner (EPP), will present to the press a letter addressed that same day by themselves and 50 other colleagues of the European Parliament to President Obama, Members of the US Congress, and U.S. military authorities."

6 kommentarer:

 1. Förvänta dig ökad trafik på den här bloggposten. http://blog.mises.org/19581/cold-info-wars-the-first-step/

  SvaraRadera
 2. apa tycka, apa skriva29 november, 2011 20:33

  http://blog.mises.org/19581/cold-info-wars-the-first-step/

  Christian Engström som nyttig idiot för mörkermännen. Intressant vinkel.

  SvaraRadera
 3. Per,

  ...jag förstår inte. Men det kan bero på att jag är psykotisk av sömnbrist.

  Menar du att när bland andra...
  1) En av de hårdaste kritikerna av EU:s överstatlighet
  2) En av de hårdaste kritikerna av EU:s övervakning och rättighetskränkningar
  ...försvarar medborgarrätten, var den än må kränkas - att detta är ett ett uttryck för EU:s megalomani?

  SvaraRadera
 4. Piratpartiet i Södertälje har stött The Bradley Manning Support Network från dag 0! Vi utmämnde Bradley Manning till Hederspirat 2010 och nedan kan man läsa en lång intervju vi gjorde med Jeff Patterson tidigare i år!

  Intervju med Jeff Patterson om Bradley Manning

  SvaraRadera
 5. Hax,
  Jag raljerar mest om Europa vs. USA och den underliggande syn som finns hos många i EU att det ska bli ett "alternativ" till den enda supermakten. Det finns säkert en del som engagerar sig i och stödjer uttalanden om Bradley Manning just av den anledningen. Men jag skriver faktiskt inte något om någon av de individer som är involverade, utan ställer endast frågan om huruvida detta kan bli ett första steg i ett slags informationskrig mellan EU och USA. Det var den enda vinklingen jag kunde komma på som passar amerikaners bristande kunskap om EU (jag kan knappast ta upp något om individerna, som även för européer är relativt okända) och som talar till bloggpublikens (dvs radikala libertarianers) böjelser.

  Så se det inte som en kritik av Engström, även om detta säkert kan komma att utnyttjas av EUs fullkomliga och storstilade maktpolitiker. Det är ett bra initiativ, även om jag inte stödjer politiska utspel som låtsas vara moraliskt betingade.

  SvaraRadera
 6. Allt tycks kunna utnyttjas av EU:s maktelit, i dess egna syften, nu för tiden... ;-)

  SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.