2012-02-05

Vem är Fienden?


Nu är de förberedande förhandlingarna mot Wikileaks misstänkta källa, Bradley Manning, avslutade. Beslutet är att krigsrätten kommer att gå på alla åtalspunkter, inklusive att "bistå fienden". Länk»

Om det är Bradley Manning som är källan – tillåt mig då att tveka om att han skulle ha önskat att "bistå fienden". Syftet var i så fall uppenbart ett annat: Att sprida information till medborgarna om sådant som våra makthavare vill att vi inte skall känna till. Alltså en djupt demokratisk gärning.

Eller menar den amerikanska administrationen att den betraktar den egna befolkningen och världens alla folk som "fienden"?

14 kommentarer:

  1. "Eller menar den amerikanska administrationen att den betraktar den egna befolkningen och världens alla folk som "fienden"?"

    Skulle det vara någon nyhet isåfall?

    SvaraRadera
  2. Om du tänker efter lite Hax så förstår du nig vad som menas.
    Att läcka information av det slag som Manning läckt ut kan innebära att stödet för insatserna mot terrorismen minskar. Detta är givetvis något som terroristerna, fienden, tjänar på givet att det leder till att det blir svårare att genomföra effektiva insatser mot dem. Sålunda är det rimligt att Manning åtalas för att ha hjälpt fienden (dvs terroristerna). Svårare än så var det inte.

    Man kan tycka vad man vill om det men nog förefaller det som att de enda som tjänar på Mannings, Assanges och de andras aktiviteter är terroristerna.

    SvaraRadera
  3. Ministeriet för statssäkerhet05 februari, 2012 14:25

    Men, vem är terrorist?

    "Att läcka information av det slag som Manning läckt ut kan innebära att stödet för insatserna mot terrorismen minskar."

    Nyckelordet här är nog "kan".

    En annan sida av samma mynt:
    Att läcka information av det slag som Manning läckt ut kan innebära att terrorismen minskar.

    ...
    För övrigt så är väl "fienden" numera ALLA som inte tillhör den amerikanska statsapparaten.

    SvaraRadera
  4. Just det. I den fascistiska polisstaten styr misstänksamheten och paranojan. Alla kan vara potentiella fiender. Man kan aldrig vara nog vaksam. Bättre att skjuta och bomba först för säkerhets skull. De man dödar är ju kanske terrorister. Bättre att döda 1000 oskyldiga än att av misstag låta en fiende närma sig.

    SvaraRadera
  5. Inte ens Pentagon har kunnat peka på någon konkret skada.

    Ju mer besatt vårt samhälle blir av kriget mot terrorismen - ju fler terrorister skapar vi.

    SvaraRadera
  6. @Johan H

    Håller fullständigt med! Om man definierar terroristerna som det dom verkligen är, dom som skapar alla dessa integritetskränkande lagar mm.

    SvaraRadera
  7. Det är fullständigt uppenbart vad som avses med fienden, vart vill du komma med det här?

    Fienden är självklart de länder USA befinner sig i krig med, terroristorganisationer eller motsvarande där den läckta informationen kan leda till att amerikanska medborgare skadas/dödas eller andra typer av skador, ungefär som när en spion läcker information till en viss stat fast i detta fall sker läckage bredare än så.

    SvaraRadera
  8. I the Warlogs finns uppgifter om tiotusentals dödade som inte rapporterts någon annan stans, i någon annan form.

    Hade det verkligen varit bättre om vi aldrig hade fått veta detta? I ett krig som förs i "vårt" namn?

    SvaraRadera
  9. Ministeriet för statssäkerhet05 februari, 2012 17:45

    "...andra typer av skador..."

    Ja. Där en av de största skadorna antagligen innefattar landets och den amerikanska statens
    Trovärdighet.

    SvaraRadera
  10. tvpiraterna hej hej hej05 februari, 2012 17:53

    Patetiska nejtillpirater: till och med pentagon har erkänt att ingen skada har skett för liv och lem så din tönt vad svamlar du om din betalda lakej!

    SvaraRadera
  11. Fråga om vem som den amerikanska administrationen anser vara fienden är högst befogad.

    Av alla uttalade krig, som den patriotiska amerikanska befolkningen förväntas sluta upp kring, finns ett högst beklämmande outtalat krig...

    Ellsberg: Obama's War on Whistleblowers



    En personlig redogörelse för hur “the most gagged person in the history of the USA” har upplevt sin tid som Whistleblower.

    Sibel Edmonds on GRTV: The War on Whistleblowers

    SvaraRadera
  12. I en fascistisk polisstat som USA är naturligtvis medborgarna de värsta fienderna. De skulle ju kunna få för sig att läsa Självständighetsdeklarationen och agera därefter...

    SvaraRadera
  13. @ntp.
    Full koll som vanligt.

    "Fienden är självklart de länder USA befinner sig i krig med"

    Vilka länder befinner sig USA i krig med enligt dig? Har jag missat något!? ;o

    SvaraRadera
  14. Maktens fiende är demos, folket, och förkroppsligat den som låter folket veta vad som sker och därmed risker att folket vill bli mer involverat i styrandet av USA.

    Den som riskerar att göra USA till en demokrati.

    SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.