2012-06-13

ACTA: Moderaterna - alltid lika nya

Christofer Fjellner (m) om Acta i Dagens Nyheter:

"Jag tycker att det vore oansvarigt att rösta ja innan EU-domstolen bedömt om avtalet är i enlighet med EU-rätten."

Christofer Fjellner (m) om Acta, inför utskottsbehandlingen (INTA, nästa vecka) i Europaprlamentet:

"Consents to conclusion of the agreement."

Fjellners ja till det kritiserade Acta-avtalet rimmar inte heller speciellt bra med vad han hade att säga på EPP:s presskonferens om Acta, den 25 april. Där meddelades att hans partigrupp satt upp ett par villkor för att rösta ja. Inget av dessa villkor har uppfyllts, helt enkelt eftersom det inte går att ändra i detaljer i Acta.

6 kommentarer:

 1. Är det någon som är förvånad?

  SvaraRadera
  Svar
  1. generellt verkar demokratiförsamlingen numera bli förvånade först efter en dålig idé drivits igenom, medan valfriheten tickar på underhållning på valfri betalkanal..
   /nej till f(acta)p
   floyd

   Radera
 2. @ProfessorPelotard

  Inte direkt. Fjellner har tydligen börjat höra litet om vad ACTA kommer innebära och verkar ha blivit tagen på sängen i och med att samtliga utskott i EU har röstat mot ACTA.

  I minst ett tillfälle har kommittén fällt ACTA på grund av just oförenligheten med grundläggande rättigheter så det man HAR svårt att förstå är varför Fjellner inte redan här tar skeden i vacker hand och gör helt om.

  Antingen är han av en eller annan anledning mycket motiverad att frisvära sig ansvaret om ACTA inte går igenom och därför rädd att yttra sig förnuftigt.

  Eller så är han även som politiker ej kompetent nog att lämna ett sjunkande skepp.

  SvaraRadera
 3. Eller så har han helt enkelt smörjt kråset på lobbyisternas räkning.

  SvaraRadera
 4. Skulle väl närmast tro att han börjar bereda sig för att lämna över stafettpinnen, och därför positionerar sig så att han kan välja och vraka bland erbjudandena. Eftersom en politiker ägnar sig åt politik, så torde utförsäljning av värderingar kallas signalpolitik.

  /Smen

  SvaraRadera
 5. Gösta Bohman moderat13 juni, 2012 17:40

  Fjellner blev bara för några år sedan inkryssad i EP av entusiastiska Muffare som trodde på Fjellners slogan: "En Ny Generation Europeer".

  Nu har han som den politiker han är svikit deras förtroende. Lojaliteten är alltid uppåt mot byråkrat-totalitär-lobbyist-centralisist-imperiebyggar-makt maskinen. Aldrig mot väljarna eller rättstatens principer.

  Det är maskien inom EPP som avgör Fjellners framtida karriär och då är det viktigt att kunna visa att man är beredd att svika det man tror på och vara beredd att sälja ut sig. Grattis Fjellner, du har passerat lojalitets-testet.

  Fast Gösta Boham skulle nog tycka att du var en nästan lika stor svikare som Gunnar Hökmark.

  SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.