2012-06-21

INTA: Nej till ACTA!

Pressmeddelande från Piratpartiet...

Piratpartiet: Nu är det dags att sätta punkt för ACTA.

I dag har Europaparlamentets utskott för internationell handel, INTA, rekommenderat parlamentet skall säga nej till det kontroversiella ACTA-avtalet.

-Det är bra att ACTA-frågan nu kommer till ett slutligt avgörande, säger Amelia Andersdotter som är ledamot av Europaparlamentet för Piratpartiet och även ersättare i INTA.

-ACTA lider av så många problem att vi inte behöver vänta på EU-domstolen för att kunna fatta vårt beslut.

- Vi ledamöter i Europaparlamentet är valda för att företräda våra väljare och medborgarna. Från dem är signalen klar. De vill inte ha ACTA. Och det är den linje vi driver inför parlamentets slutliga omröstning i plenum om två veckor, avslutar Andersdotter.

Se även: DN, SvD, SR, N24, Europaportalen & Falkvinge

4 kommentarer:

 1. Det kanske finns hopp, trots allt.

  SvaraRadera
 2. Fjollner fick däng! I valet till EP får han ännu mer däng genom att han förhoppningsvis åker ur. Han och Fedrely är de värsta quislingarna i svensk politik.

  SvaraRadera
 3. @Anonym
  Jag har svårt att se Fjellner som svikare. Han har hela tiden varit ganska tydlig med sitt stöd för Ipred, och Acta syftar ju i huvudsaklig till att cementera och exportera Ipred. Det är värre med politiker som inte söker mandat för sin politik.

  SvaraRadera
 4. Jag undrar om det inte är dags nu för Barrosso att göra något slags bondeoffer och sparka De Gucht. Den mannen borde ju inte sitta kvar efter hans uppkäftiga besked i utskottet härom dagen.

  Parlamentet borde göra klart att kommer kommissionen en gång till med ACTA efter att man har förlorat så borde kommissionen få sparken.

  SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.