2012-07-01

FMSF vs SD

Sverigedemokraterna blev tydligen så arga att de klagade hos polisen på Fria Moderata Studentförbundet – för detta flygblad i dag. (Klicka för större bild.)

Heja FMSF! Synd att (m) inte är lika pigga.

22 kommentarer:

 1. Det som står på sockeln till Frihetsgudinnan är nog inte riktigt hur det gick till i verkligheten på Ellis Island, där sorterades bort de sjuka och sinnesvaga och skickades tillbaka.

  Snacka om hyckleri.

  SvaraRadera
 2. FMSF som själv anser sig vara vakthunden för libertariansk ideologi i Sverige borde veta bättre.

  Det här är inget annat än självgott politiskt korrekt poserande.

  "Titta på oss, se hur goda vi är, vi är nästan lika goda som godhetsapostlarna inom den politiska vänstern, snälla ni i mediavänstern, ge oss en klapp på huvudet och släpp in oss i det gosiga folkhemsmyset tillsammans med alla andra proffstyckare i Stockholms innerstad"

  Om FMSF haft det minsta av intellektuell ryggrad hade de lyssnat på Milton Friedman som sa att man inte SAMTIDIGT kan ha en välfärdsstat och fri invandring.

  Om FSMF först vill avskaffa alla statliga sociala skyddsnät och sen införa fri invandring. Fair enough. Men de säger inte ett pip om detta och jag tror inte att det är det de menar. Tillsammans med Muf och alla de andra poltiska ungdomsförbunden vill de öppna gränserna direkt, innan man gjort något åt den svenska välfärdsstatens transfereringssysten. Sug på den.

  SvaraRadera
 3. Rebecca,

  fast det var inte det enda han sa. Ni som citerar honom glömmer/missar/ignorerar vad han sa efter det.
  http://freestudents.blogspot.com/2008/02/what-milton-friedman-really-said.html

  Är det någon som skall suga så är det du.

  Milton Keynes

  SvaraRadera
 4. Länken ovanför ändrar inte Friedmans grundinställning. Här är ett annat citat av Friedman:

  Q & A session with Milton Friedman at the 18th Annual Institute for Liberty and Policy Analysis (ISIL) World Libertarian Conference, August 20-22, 1999, in San Jose, Costa Rica. Co-sponsors: The Mackinac Center for Public Policy; the Atlas Economic Research Foundation.

  Q: Dr. Friedman should the U.S.A. open its borders to all immigrants? What is your opinion on that?

  A: Unfortunately no. You cannot simultaneously have free immigration and a welfare state.

  Q: Do you oppose a unilateral reduction of tariffs and if not how can you oppose open immigration until the welfare state is eliminated?

  A: I am in favor of the unilateral reduction of tariffs, but the movement of goods is a substitute for the movement of people. As long as you have a welfare state, I do not believe you can have a unilateral open immigration. I would like to see a world in which you could have open immigration, but stop kidding yourselves. On the other hand, the welfare state does not prevent unilateral free trade. I believe that they are in different categories.

  Q: Instead of a green card [resident alien status], can the USA issue a blue card which does not give welfare?

  A: If you could do that, that would be fine. But I don't believe you can do that. It's not only that it is not politically feasible, I don't think that it is desirable to have two classes of citizens in a society. We want a free society. We want a society in which every individual is treated as an end in themselves. We don't want a society in which some people are in there under blue conditions, others are in there under red conditions, others are in there under black conditions. We want a free society. So I don't believe such ....

  I haven't really ever thought of that system. It's a new question. I very rarely get a new question, but I must admit that's a new question for me. And I haven't really thought about it a great deal, but my initial reaction is that it's a very undesirable proposal.

  SvaraRadera
 5. Rebecca äger som vanligt.

  En annan fråga jag skulle vilja fråga HAX och de moderata ungdomarna, om man har två länder, det ena är som somalien, det andra är som Sverige, och dessa båda länder låg bredvid varandra. Skulle det fungera med öppna gränser?

  Vidare,

  Om man inte kan kombinera olika länder under en euro, hur ska man kunna kombinera människor som är mkt olika i samma land?

  SvaraRadera
 6. Milton Keynes,

  Den illegala invandring som Friedman tyckte kunde ha positiva effekter, leder i förlängningen till parallell-samhällen och maffia-kultur.

  SvaraRadera
 7. Den centraliserade nationalstatens struktur, som vi har erfarit i europa i minst fyra sekel, är först och främst inte något som är ett hinder för ett utopiskt "världsmedborgarskap".

  Det däremot ett hinder för ett samhälle dominerat av klanliknande strukturer.

  SvaraRadera
 8. FMSF är väl ändå inte för den generella välfärdsstaten?

  SvaraRadera
 9. Den centraliserade nationalstatens struktur, som vi har erfarit i europa i minst fyra sekel, är först och främst inte något som är ett hinder för ett utopiskt "världsmedborgarskap".

  Det däremot ett hinder för ett samhälle dominerat av klanliknande strukturer.
  ---------------------------------

  Nazityskland hade en klanliknande karaktär.

  SvaraRadera
 10. Det är väl inte så konstigt att SD klagar över att deras logga stjäls så att det är oklart om det är de som står för budskapet på flygbladet.

  Sen blir jag lika road varje gång någon drar fram USA som exempel på framgångsrik invandring. Hur gick det för indianerna?

  SvaraRadera
 11. Thomas sa:"Sen blir jag lika road varje gång någon drar fram USA som exempel på framgångsrik invandring. Hur gick det för indianerna?"

  Och hur gick/går det för Samerna i Sverige. Lika road då Thomas?

  SvaraRadera
 12. Sen blir jag lika road varje gång någon drar fram USA som exempel på framgångsrik invandring. Hur gick det för indianerna?

  --------------------------------

  Kolonisering är inte liktydigt med invandring även om det är på modet bland högerextrema att hävda det.

  SvaraRadera
 13. Sen blir jag lika road varje gång någon drar fram USA som exempel på framgångsrik invandring. Hur gick det för indianerna?

  De blev amerikaner. Även om indianerna levde på stenåldersnivå när de första europeerna kom till Amerika anpassade de sig snabbt till ny teknologi och nya tankesätt. Exempelvis skaffade sig Mohikanerna snabbt monopol på industriell pälshandel i samarbete med Holländarna. Under amerikanska frihetskriget stred de visserligen mot kolonierna, men det var huvudsakligen eftersom de hade handelskontrakt och innestående fordringar hos Storbritannien. När skyskraporna i New York byggdes var mohikanska entreprenörer de mest eftertraktade för byggkontrakten. Vid den tidpunkten var de flesta kanske av "blandad ras", men deras arv gav dem ändå en handelsfördel genom stereotypen som ärliga, modiga och hårt arbetande.

  Och de Mohikaner som valt att inte blanda sig med europeerna har numera självstyrande reservat där de kan leva av traditionella näringar som casinoverksamhet och turism.

  SvaraRadera
 14. Serina, vilken vacker skönmålning du lyckas komma med. Ingen utdelning av smittkoppssmittade filtar inget "trail of tears", inget om hur fattiga många av nuvarande indianreservaten är. (De vita tog hand om de bästa områdena och indianerna fick behålla det ingen annan ville ha).

  SvaraRadera
 15. Intressant hur många här som inte tycks kunna/vilja sära på fredlig migration och militär aggression och huruvida det är de sociala systemen eller invandringen som bör begränsas.
  Men så har tyvärr HAX länge fört en selektiv och nationalkonservativ kritik mot EU och "dödsstjärnan" i Bryssel, men knappast mot motsvarande centralism och kommandoekonomi i nationalstaten och centralbyråkraternas huvudort Stockholm, så man bör kanske inte vara förvånad :-(

  SvaraRadera
 16. Ska man ha fri invandring får man avskaffa välfärdsstaten först, allt annat är naivt och ansvarslöst.

  Alternativet är en de facto subventionerad invandring vilket skapar fel incitament och de som kommer hit är inte alls de entrepenörer som skulle åkt till USA om det varit 1700-tal.

  SvaraRadera
 17. En helt underbar dokumentär - Gå och Se >>> http://www.svtplay.se/dokumentarfilm

  Man förstår USA-hatet så mycket bättre efter att ha sett den här filmen. Den kommer i repris på Kunskapskanalen och SVT2 framöver.

  SvaraRadera
 18. "Gå och Se den", ska det vara. Jag ville göra en travesti på titeln till filmen "Gå och Se" som visar de röda fascisternas stöveltramp österut efter de socialnationellas nederlag på östfronten.

  SvaraRadera
 19. @ Gothbarbie
  Du menar, vi har bara en kaka att dela på, och ju fler som delar desto mindre åt var och en?
  Är det inte snarare så, att ju fler människor på en ort, desto större efterfrågan på varor och tjänster och fler entreprenörer?

  SvaraRadera
 20. Hej Tomas
  " (De vita tog hand om de bästa områdena och indianerna fick behålla det ingen annan ville ha)."
  Öm vi läser "Svenskarna tog hand om de bästa områdena och samerna fick behålla det ingen annan ville ha)
  Hur ställer du dig till detta , du Tomas.
  Betesmarker, hur blev det?

  SvaraRadera
 21. E/LD som på den blogg flera gånger erkänt sig till italiensk trettiotalsfascism kan inte på grund av sin bristfälliga bildning skilja på sig egen politiska hemvist och Stefan Lövens.

  SvaraRadera
 22. Henrik, för mig är du en som står för friheten och det fria ordet. En av få som står för rättigheterna i samhället. Att då hylla den vuxenmobbning som pågår mot (sd) känns trist. Även vilket parti det än är så har alla sin rätt till samtalet. även vänstern. även de som vill ha George Orwells 1984. Skäms på dig att inte stå upp emot detta.

  SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.