2012-10-01

How the Internet will (one day) transform governmentClay Shirky är intressant som vanligt. Det här anförandet väcker inte minst en del frågor om vad demokrati är, i teori och praktik. [Direktlänk]

2 kommentarer:

 1. Jag gillar speciellt Sveriges Rikes Lag i GIT format där man kan se historik, debatt och annat som tillhör varje patch.

  En självklarhet i ett modernt demokratiskt land kan man tycka. Självfallet är att medborgare också ska kunna arbeta på Sveriges Rikes Lag genom att forka och skriva patchar själv och göra merge-requests till riksdagen vilken är maintainers över den officiella grenen som rättsväsendet använder sig av.

  SvaraRadera
 2. För oss som är kodare och vana vid git så låter det som en suverän idé med Svea Rikes Lag på github.

  Jag tror dock att det skulle behövs ett mer användarvänligt gränssnitt (antagligen helt webbaserat) för att vem som helst ska kunna använda det.

  Sen kanske det börjar rulla om några tunga institutioner börjar använda det? Säg att några akademiska institutioner, några stora bloggare, och några eldsjälar i (antagligen) mindre partier börjar patcha lagen i ett stort grupparbete.

  Ett kul startprojekt vore att skriva Sveriges Konstitution på det sättet.

  SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.