2012-10-04

Vad kan möjligen gå fel..?

13 kommentarer:

  1. Frågan är vad Säpo och FRA vet om Ask eller hennes familj?

    SvaraRadera
  2. Tja, vad kan man förvänta sig när man för andra gången sedan 1809 får en justitieminister utan någon som helst juridisk utbildning.

    Första gången vill jag minnas att det var fråga om en interimistisk (som i två-tre månader) sosse på 80-talet.

    SvaraRadera
  3. OT: Johannes Åman på DN skriver idag om bokförlagens inte helt lyckade strategi för att öka försäljningen av e-böcker. Här Att det ska vara så svårt.

    SvaraRadera
  4. apa tycka, apa skriva04 oktober, 2012 22:30

    Men vilket fånigt personangrepp. Som om Asken inte skulla ha infört alla oppressiva lagar om hon bara hade haft mer formell juridisk bildning.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Fast Tant Gredelin är inte elak, de flesta människor är faktiskt ganska hyggliga så inkompetens är ett mycket större hot mot vår frihet än något annat. (Bodström är ett extremt specialfall).

      Radera
  5. Glöm inte dom rosa kuverten.

    SvaraRadera
  6. Hon bryr sig nog inte om vad som kan ga fel. Hon lydde ju bara order...

    SvaraRadera
  7. Nationella säkerhetsorganisationer är per definition mer eller mindre hemliga, så även deras ekonomier. Naivt att förvänta sig transparens i dessa frågor.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Nej, det är det inte. Andra länder har olika inställning till offentlighet överlag. Men det betyder också att man hanterar riskerna med sekretess på ett annat sätt.

      Men nu har vi i Sverige valt att ha offentlighet och allmänhetens insyn som kontrollfunktion och då får just vi större problem med de delar av statens verksamheter som behöver vara hemliga.

      Radera
  8. Läs gärna: http://www.svd.se/opinion/brannpunkt/forbjudet-att-granska-sapo_7547384.svd

    SvaraRadera
  9. Att öppna FraShoppen är som att öppna Pandoras ASK :-)

    SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.