2013-02-27

Mina nerver!

Nu har det framförts invändningar  mot polisens utlänningskontroller, som faktiskt är av sådan art att de kan komma att stoppa nämnda kontroller.

Den allmänt utbredda kritiken mot kontrollerna får nämligen poliserna att må dåligt... [Länk»]

Man önskar att man kunde skratta åt eländet.

46 kommentarer:

 1. Man kanske kan hoppas de dagliga trakasserierna av liknande art av uniformerade gangsters med hundar mot jobbpendlare till Köpenhamn och Danmark som är ett brott mot Schengenavtalet men till skillnad från dem i 08-land aldrig uppmärksammats i media, också får dem må dåligt.

  SvaraRadera
 2. denna pragmatiska metod "i lagens framkant" är inget nytt, för dem som minns så arbetade beukelman boys precis likadant.
  David B förespråkar ju öppet att få kontrollera människor enbart på utseende och etnicitet men då det inte är lagligt ställde hans poliser sig och "kontrollerade plankare" i tunnelbanan.

  Först var det mycket nekande från polis(ledning) om att så inte skedde och ingen verkade veta något.

  SvaraRadera
  Svar
  1. så nu har någon på polisen plockat upp den gamla narkotikaspanarens "framkant" metoder men det är lättare att få igång ett mediadrev när det gäller papperslösa jmf. m. narkotika även och metoden bröt precis lika mycket mot folkrätten redan på den tiden.

   Radera
  2. Detta är ingen nyhet. Tullarna har använt liknande metoder helt godtyckligt och olagligt mot öresundspendlare i minst 10 år, bara för att de passerar en imaginär linje. Typiskt medias mälardalscentrering.

   Radera
 3. För många år sedan bodde jag i Helsingborg och åkte ofta och lunchade i Helsingør. Alltid var det någon i filtret på den svenska sidan som var och hackade på folk med utländskt utseende. Någon gång sa jag vad jag tyckte om detta till de svenska myndighetspersonerna (möjligen på fyllan). Sedan uppstod ofta plötsliga tullkontroller precis när jag blev synlig på svenska sidan. Jag tröttnade på detta och tog en gång med mig en rätt stor (tom) kartong, på vilken jag skrivit ordet "Knark" med stora jävla bokstäver. Sedan besvärade de mig aldrig igen. Bara "utlänningar"...

  Suck.

  SvaraRadera
  Svar
  1. I dag är det ett brott mot Schengenavtalet och det enda såvitt jag vet som behövs att någon har mobilkameran beredd och dokumenterar det. Att ingen anmält det ännu beror antagligen på att media tiger om det och den typiskt svenska auktoritetstron.

   Radera
  2. Hahahahaha, fan va bra, Henrik!

   Radera
 4. Vill vi ha folkdomstolar i Sverige eller ren anarki?
  Det börjar ha dragit åt fel håll när man angriper poliser för att de försöker att göra sitt jobb.
  Vilka lagar är det man ska följa och vilka kan man strunta i?
  Om vi har en riksdag som ska stifta lagar och se till att det implementeras, ska man väl inte överlåta till media och folkdomstolar att välja vilka som ska följas eller ej.
  Att uppehålla sig i Sverige utan uppehållstillstånd är ett brott precis på samma sätt som fildelning.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Finns ett upprop om att stödja Polisen och
   Projekt REVA Här http://upprop.nu/VJGT
   Om nu någon mot förmodan skulle ha samma uppfattning som dej.
   Jag har skrivit på.

   Radera
  2. Det är inte ändamålet som är problemet, det är att polisen själv använder illegala metoder

   Ändamålet helgar inte medlen.


   Man behöver inte välja, det går att ha en polis som gör sitt jobb utan att trakassera laglydiga medborgare. De har en otrolig felmarginal nära 100% i sina "kontroller" nu.   Istället för att vara kreativa i hur de skall kunna kringå lagar om godtycklig visitation och inkräkta på laglydiga medborgares privata sfär borde de vara kreativa hur de bättre ska kunna rikta in äkta misstankar på rätt målgrupp innan de gör en kontroll.

   Precis som lagen säger skall de ha en välgrundad misstanke innan vilket de nu nästan aldrig har.

   Radera
  3. Finns det någonstans material så att man kan läsa på vad polisen kan och inte kan göra i förhållande till lagar och förordningar?

   Alltså något i paritet med konstitutionen och tilläggen. Jag tänker osökt på någon grundlag, och de specifika lagarna somm reglerar polisens verksamhet. och om det finns eventuella motsättningar i något avseende.

   Om ni svarar, vv. specificera.

   Radera
  4. Anonym, 22:37: "... eller ren anarki"? Du vet inte vad anarki betyder eller innebär i praktiken, erkänn? Ta och läs på mises vad Rothbard säger i ämnet så kan du säga att, "Idag har jag lärt mig något nytt": http://mises.org/daily/2801

   /noone

   Radera
 5. Alltså - det är inte att polisen mår dåligt som jag reagerar på i sig.

  Det är deras sårade posé - ställd i relation till splittrade flyktingfamiljer, utvisade funktionshindrade, barn som utvisats vind för våg, människor som sänts till död och tortyr...

  Vilket hänger samman med just exakt det polisen nu kritiseras för!

  Det är *det* jag vill peka på.

  SvaraRadera
 6. Kristina Svartholm28 februari, 2013 01:01

  Jag tycker det är så befriande att du reagerar - och att du dessutom reagerar starkt. Som vit, till det yttre tämligen belevad kvinna i 60-årsåldern har jag aldrig haft några problem med tullare, gränspoliser, poliser, visumgranskare osv någonstans i alla de länder jag besöker runtom i världen. Men många gånger skäms jag när jag ser hur mina medmänniskor stoppas för kontroller som jag inser att jag slipper pga mitt yttre. När nu de kontrollerna finns här hemma - ja, då skäms jag på allvar. Vilket fler borde göra, menar jag.

  SvaraRadera


 7. Varför undanhåller du den viktiga delen att poliserna utfört sina kontroller i samband med tjuvåkning? Därför är det väl inte orimligt att man kollar om fler brott begåtts?? Precis som när polisen stoppar bilister!

  SvaraRadera
 8. Kristina Svartholm28 februari, 2013 08:54

  Att det alltid handlat om brottsmisstankar råder det delade meningar om. Se t ex http://www.svd.se/opinion/brannpunkt/kontroller-i-t-banan-brott-mot-folkratten_7945848.svd

  Vad gäller misstankarna som sådana blir, såvitt jag vet, plankning ett brott i lagens mening först när man åker utan giltigt färdbevis. Det är då bedrägligt beteende som kan ge böter eller fängelse upp till högst sex månader. Men att befinna sig innanför spärrarna utan biljett är inte riktigt samma sak.

  F.ö. tycker jag att polisen borde ha viktigare saker att syssla med än att jaga plankare.

  SvaraRadera
 9. Undrar om polisen mår lika dåligt av att stoppa oskyldiga bilister och tvinga dem att visa körkort och göra utandningsprov. 99% av alla som stoppas är ju helt oskyldiga.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Bilkörning är inte samma sak, det är licenspliktigt (körkort), och med detta följer ett regelverk där slumpmässiga kontroller sker.

   Syftet är dessutom ett helt annat, nämligen att stoppa olämpliga förare vilka kan, vid tidpunkten för stoppet, utgöra en fara för andra trafikanter.

   Radera
 10. Den lilla SD-tumören håller på att utvecklas till en stor jävla cancersvulst...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Baserat på vad drar du den slutsatsen? Menar du i samhället eller här i Hax kommentarer? Jag tror inte det är nåt att oroa sig för. Folk vet vad dom har men inte vad dom får, mellan riksdagsvalen skriker de gärna som bebisar.

   *statens bebis*

   Radera
  2. HAX nationalpopulistiska hållning i EU-frågan har tveklöst gjort bloggen populär bland vissa människor.

   Radera
 11. Polisen bör ägna sina resurser åt att stoppa nazisterna på företaget Avpixlat från att tjäna pengar på att hetsa det pack som löser bloggen att själva ta lagen i egna händer.

  SvaraRadera
 12. Problemet: Människor som fått slutgiltigt avslag på sina asylansökningar smiter undan och försöker leva i Sverige under radarn.
  Detta skapar rätt omfattande spänningar om sättet sprider sig, då vi kommer att ha "två" medborgarklasser; en med pass och en utan pass. Saken förvirras ytterligare av att nyligen fick "papperslösa" tillgång till vissa delar av välfärdapparaten på skattebetalaras bekostnad. Någon form av "psudo-medborgare" skapas (som dessutom kan i sig ha olika stadier, ex. kan papperslösas barn gå i svensk skola, och får såldes "ena fotan" i Sverige, men dess föräldrar inte har någon direktkontakt alls).
  Detta är inte rimligt.

  Lösningen är inte att rycka i folk för att de "ser ut som papperslösa" (hur fan ser man det?) utan att vara rappare med hanteringen och verkställandet av utvisningar. Helst borde allt ske på en och samma plats, med bevakning om det finns flyktrisk (vilket det uppenbarlige finns). Att jaga dessa i tuben verkar vara extremt ickeproduktivt, och jag är övertygad om att citypolisen borde ha annat för sig.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är till detta socialstaten transformeras, en polisstat, en socialistisk infrastrukturell polisstat med borgerlig regering. Ditt försvar av social-, polis- och bidragsstat (som så fint marknadsförs som Välfärdsstaten) klingar ihåligt och falskt. Du sätter alldeles för stort hopp till myndigheternas taskigt avlönade byråkraters effektivitet. I den allt tätare och därmed regleringsdjungeln som sätts upp kommer det begås misstag, övergrepp i en allt mer eskalerande ond cirkel tills vi hamnar i den enda lösningens utväg ... den stora osynliga elefanten i samhällsdebatten.

   Lägg ner socialstaten! Inför anarki och rationell egoism, öppna gränserna för arbetsvilliga människor med avsikt att skaffa sig ett nytt liv.

   /noone

   Radera
  2. Socialliberal01 mars, 2013 14:22

   Må så vara att socialstaten inte är det perfekta systemet att köra ett samhälle med, men det är det minst sämsta. Det kommer dessutom aldrig finnas tillräckligt med stöd för att totalt skruva ner socialstaten i västvärlden i allmänhet, Sverige i synnerhet, där den betraktas på ett nästintill religöst manér.
   -Med detta i åtanke kan vi bara förhålla oss till sitvationen at hand. Detta medför både rättigheter och skyldigheter. Rättighet i den bemärkelsen att man som nysvensk har rätt att inte tas för papperslös invandrare bara för att man har icke-europeiskt utseende. Det är oförsvarligt.
   Det förefinns dock en skyldighet; staten måste då se till att bli effektivare med hanteringen av asylsökande, så behöver inte svenskar med ickeeuropeiskt utseende bli utsatta för regelvidrig poliskontroll bara för att de behagar befinna sig i tunnelbanan.

   Allt detta kan uppnås genom att delvis avpolitisera invandingspolitiken. Låt landstingen (eller annan, lämplig lokal politisk plattform) besluta om maxkapaciteten, som sedan Immi vackert får förhålla sig till. Finns det inte plats så finns det inte plats.

   Radera
  3. Vad med svenskar med nordiskt utseende som blir utsatta för regelvidrig tullkontroll med fullständig kroppsbesiktning dagligen, bara för att de behagar passera Karl X Gustavs gräns mot Köpenhamn och Danmark hem från jobbet?

   Radera
  4. Socialliberal01 mars, 2013 17:23

   Lika regelvidrigt. Schengenavtalet gäller. För nordiska medborgare finns ytterligare garantier genom den nordiska passunionen.
   Min uppfattning är att man antingen har passfrihet eller inte.

   Radera
 13. Den "utbredda kritiken" består av några vänstertomtar på twitter, 90% av befolkningen stöder polisens arbete.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du är ett fascistsvin. 90% av befolkningen är obildade fascistråttor. Alla som inte gillar illegala invandrare är fascister. Alla illegala invandrare borde få statliga kreditkort med obegränsade möjligheter till uttag. Det är häftigt att betala skatt!

   Idioten är en psykiskt sjuk idiot med psykisk sjukdom som främsta anledning till att han gillar stekta bröst med fascistsås och idiotbulle. Avpixlat borde sättas i omskolningsläger där de tvingas sjunga internationalen vid varje frukost. Det vore att bilda skiten till bildat bajs som luktar bättre än andras bajs. Så.

   Radera
  2. Börjar misstänka att Micke som inte är en komplett idiot - det saknas delar - i verkligheten står på Avpixlats eller SDs avlöningslista.

   Radera
  3. Så, så Micke. TVÅ av de vita pillren och ETT av de gula...

   Radera
  4. Så, så Micke. TVÅ av de vita pillren och ETT av de gula...
   --------------------------------

   Om du tar bort möjligheten för svinet att signera sin skit med namn och samtidigt länka till andras websidor (min detta fall) så slipper du skiten. Det är inte jag som skrivit inlägget utan ett psykfall som spammar sönder både den här och Egnells blogg anonymt och under olika signaturer.

   Radera
  5. Ingen ser skillnad på vad ett psykfall skriver från ett annat.

   Självinsikt är inte Mickes starka sida;
   " Det är inte jag som skrivit inlägget utan ett psykfall som spammar sönder..."

   Hmmm, man frestas nästan att påstå att det är du själv som spammar/trollar sönder. Det är ju bara kring dina enfaldiga inlägg som de psykiskt sjuka triggas igång. Säger en hel del...

   Radera
  6. Det Micke ägnar sig åt systematiskt är flamebaiting.

   http://en.wikipedia.org/wiki/Flaming_(Internet)

   Radera
  7. Säger en hel del...
   ---------------------------------

   Ja om dig då det är du som anonymt,med stulen signatur som du kopplar till mitt bloggerkonto systematiskt sprider din skit här och hos Egnell.
   Det Micke ägnar sig åt systematiskt är flamebaiting.

   ---------------------------------
   Papegoja.


   Hmmm, man frestas nästan att påstå
   -------------------------
   Att du gillar upprepade inlägg om stekta kvinnobröst så länge dom ärt riktade mot sossar.

   Radera
  8. Den "utbredda kritiken" består av några vänstertomtar på twitter, 90% av befolkningen stöder polisens arbete
   -------------------------------------
   Fascister hävdar alltid och har alltid hävdat att dom har majoriteten bakom sig ÄVEN om detta inte är belagt i fria val

   Radera
  9. Man frestas nästan påstå att Micke gillar upprepade inlägg som bevisar att han har rumstempererad intelligenskvot.

   Radera

  10. Oj, Micke är här och kallar alla för fascister!

   Det händer typ aaaaldrig, gu va spännande hörni!


   / ;-)

   Radera
  11. Åh det anonyma fascisthönsm med flinsmileyn är här och kacklar om vänstertomtar och att 90 procent av alla i Sverige är fascisthöns.

   Radera
  12. Kallar alla anonyma för fascisthönor gör man om man inte är den färggrannaste kritan i lådan ;)

   Radera

  13. Micke - ett stalinisthen

   / ;-)

   Radera
 14. Polisen upprätthåller lagen och arbetar med att avvisa de som illegalt uppehåller sig i landet. Majoriteten av dessa är färgade och därav polisens fokus på såna personer.
  Stöd polisens arbete och se till att såna som signaturen Micke får sluten psykiatrisk vård

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tycker inte heller att det är Ok att vara här illegalt (så länge besluten är rimliga, vilket jag antar att huvuddelen är).

   Men, problemet är att metodiken betyder att man i praktiken inför omvänd bevisbörda för personer med fel utseende. Hur man än vrider och vänder på det är det diskriminering. Detta betyder att man måste hitta en annan metod.

   Radera
  2. Tullen tillämpar omvänd bevisbörda mot skånska arbetspendlare vid Sundet med nordiskt utseende. Varför inte till att börja med försöka hålla de uniformerade ligisterna ansvariga?

   När media inte gör deras jobb borde vi medborgare upprätta en svensk motsvarighet till denna sajt:

   http://www.copblock.org/

   Radera
 15. plankare hanteras normalt av lokaltrafiken eventuellt tillsammans med väktare och kräver ingen polisinsats.

  När polisen på eget bevåg utan att lokaltrafiken vill det lägger resurser på det hela betyder bara en enda sak - de använder det som svepskäl för att kringå regleringar angående deras arbetsmetoder.


  Detta är den stora skillnaden jämfört med när tullen gör kontroller eller trafikpolisen kollar bilister.
  Då utför de faktiskt sina uppgifter, som inte andra tjänstemän normalt gör.

  Av någon anledning verkar inte SD gänget se någon skillnad och menar att det senare av polisen korrekta beteendet skulle vara samma sak som det tidigare otillåtna.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Enligt gällande regler måste tullen ha väldigt goda grunder att stoppa någon som stiger av färjan eller tåget från Danmark.

   Men de stoppar hela tiden godtyckligt och egenmäktigt jobbpendlare som reser varje dag och tvingar dem ofta klä av sig nakna.

   Det är sorgligt att media tiger om dessa brott mot Schengenavtalet och låtsas om att det som sker i mälardalens tunnelbanor är nåt helt nytt.

   Radera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.