2013-04-09

Lagstiftning utan markkontakt

Det går inte att begripa hur EU-kommissionen resonerar om tobak.

Rökfria produkter som snus och e-cigaretter råkar på olika sätt illa ut i det nya tobaksdirektivet. Vilket känns kontraproduktivt.

Och så frågan om förbud mot smaksatt tobak – som kommissionen anför mot snuset. Det verkar, vad jag kan förstå, som om samma förbud inte är aktuellt vad gäller piptobak. Vilket känns en smula inkonsekvent.

Logik, konsekvens och fakta verkar inte vara kommissionens paradgrenar.

6 kommentarer:

 1. Subventionerar inte EU tobaksodlingar via jordbruksstödet också?

  SvaraRadera
 2. De kanske inte vill stöta sig med den vattenpiprökande befolkningen.

  SvaraRadera
 3. Det här är inte konstigt alls. Tobaksbolagen (röktobak) har djupast fickor, de har smörjt de kommissionära hjulen med lite mutor och inte pratat bredvid mun om saken.

  Det är inte inkonsekvent alls, snarare en mycket rimlig konsekvens.

  SvaraRadera
 4. Som väl är så kan vi fortfarande röka annat än tobak om vi går på en coffe shop i Amsteram eller på restaurang i Pourugal eller i Sweitz (tji fick ni ;~) Dssutom så lyckades Danmark med att få ett undantag från detta dekret så att vi rökare (tobak) fortfarnde får lov till att röka på Danska krogar och Rstauramger som har mindre än 37 sittplatser.
  (Månne detta kan bero på att Drottning Marghete sjäv är storrökare (2 pkt Kings om dagen))
  Ps. bla. Kings (och Cacil) är för starka för att säljas inom EU förutom då just i Danmark, tack Margethe, (de Kings och Cecil som säljs utanför DK är av en svagare typ) Ds.
  Sedan så kan jag inte förstå att Svenskarna har så jä-a svårt på att skilja mellen Dekret och Direktiv (bla. Delalgaringsdirektivet är just ett direktiv och därför inte tvungade/bindande till motsats till ett dekret som ofta är tvingande/bindande)
  Varför informerar inte Svensk PK-madia om detta (olikn. grundläggande fakta??
  Och varför hänvisar ofta de Svenska sk. "folkvalda"[1]
  hela tiden till div. direktiv och hävdar att Sverige skulle vara tvingade till att införa div. lagar och beslut med dessa direktiv som enda grund när de vill genföra ytterliga steg mot N.W.O?????

  [1] https://sites.google.com/site/bengtandrasida/

  SvaraRadera
 5. Det är såklart läkemedelslobbyn som hittat ett nyy ord. "Icke smaksatt" tobak, eller rättare sagt nikotin. Svårare än så är det inte.

  SvaraRadera

Kommentarsfältet är stängt, medan jag är offline augusti 2017 och ett år framöver.

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.