2013-10-11

Sluta rösta på partier som ger EU mer makt!För att måla med bred pensel... Det gör i stort sett det samma vilket av de etablerade partierna folk röstar på i EU-valet. Resultatet blir ändå det samma: Mer överstatlighet, mer likriktning, mer byråkrati – och mindre öppenhet, mindre kritisk granskning och mindre demokrati.

Regeringen är EU-kramare av stora mått och låter unionen komma undan med nästan vad som helst. Sossarna gillar EU eftersom det ger dem möjlighet att ägna sig åt det de gillar mest, att styra och ställa över folk. Miljöpartiet missar inte heller chansen att använda överstatlighet för sina egna syften. Vänstern har lagt sin EU-kritik i malpåse och tvekar inte när det gäller att kompromissa bort fri- och rättigheter för att uppnå dagspolitiska mål. Och (sd) har ingen plan för aktivt motstånd, hur mycket EU-motståndare de än påstår att de är.

För att göra skillnad i Europaparlamentet behöver man ha en underliggande systemkritik – för att konsekvent verka för demokrati, öppenhet och decentralisering. Samtidigt måste man kunna använda sig av systemet för att nå resultat på dessa områden. Det tar dessutom ett tag att bli varm i kläderna och lära sig den speciella form av EU-politisk judo som krävs för att kunna uträtta något i över huvud taget.

Av de partier som sitter i – eller har en rimlig chans att ta sig in i – Europaparlamentet är det bara Piratpartiet som har den vilja, vision och riktning som krävs. Dessutom börjar partiet bli rätt bra på att leverera.

Även om man ibland känner sig uppgiven inför det kompletta vansinnet och den arroganta maktapparaten i EU – så finns det ett stort folkligt missnöje att bygga på. Om man hittar sätt att kanalisera dessa människors röster till (pp), då finns det en möjlighet att ändra på saker och ting.

Det gäller att få folk att tänka nytt – och att handla därefter. För om saker och ting får fortsätta att fungera som de har fungerat, då kommer det också att fortsätta gå som det har gått.

6 kommentarer:

 1. Jag kommer rösta på PP i EU-valet.

  Ett problem PP dras med är dock sitt namn. Mitt intryck är att "pirater" signalerar något oseriöst, och att man gör det lite för lätt för dem som vill avfärda partiet som en grupp småungar som bara bryr sig om att få ladda ner allt illegalt utan att det får konsekvenser.

  Och det är fortfarande så att om man ville göra en vettig PR-cup så skulle man planka det förslag till nytt partiprogram som röstades ner i Centern nyligen.

  /Johan

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vettig PR-kupp? Fri rörlighet fast med välfärds-utbetalningar till alla nybyggare?

   Då lämnar jag det sjunkande skeppet PP för gott. Enda anledningen till att PP får min röst i EU-valet är tack vare Christians arbete i EU-parlamentet (och Henrik).

   Lackmus-testet = Ta tag i riktiga liberala frågor som är obekväma: typ avkriminalisering av cannabis, skrota sexköps-lagen, ifrågasätt konsensuskulturen inom media (som ju PP drabbas av hela tiden). Nej då tycker CP-Johan att det skulle smaka fågel med att skänka bort skattemedel till bl.a. bidrags-scammande romer från rumänien:

   http://www.youtube.com/watch?v=Q3L28Wt00xY

   (Britains Child beggars, BBC documentary)


   Förresten, varifrån hoppas centerliberale Johan på att knycka röster med frågor som fri invandring till välfärds-utbetalningar? MarsianPartiet? Jag verkligen ser hur väljarna kommer flockas nu, liksom rusningen till Centern när de vädrade sitt förslag.
   Anledningen till att de skrotade förslagen var väl att de insåg att för många eldsjälar skulle lämna partiet? Och nu vill du att PP ska plocka upp DEN smittade och smutsiga handsken?

   Jag hoppas alla dessa genustokar och invandringsfanatiker får på pälsen ordentligt och stoppas undan i en låda efter PP's katastrofala valresultat 2014! Hoppas dock att Christian får fortsatt förtroende i EU-parlamentet trots alla knasbollars utspel här hemma.

   Radera
  2. Angående namnet har du rätt Johan.

   Glömde en sak också: PP, arbeta för ett utträde ur EU !!

   Radera
 2. Jag orkar inte med fler cynismer, med tanke på sista meningarna i det du skrev, Henrik ... ;-)

  SvaraRadera
 3. Senaste opinionsundersökningen (YouGov); 43% av tillfrågade vill att Sverige går ur EU, 42% vill vara kvar. Med tanke på vilka åsikter som togförs av de stora partierna uppenbarligen ett fertilt fält att odla för pp.

  SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.