2013-11-07

Samtidigt i Frankrike...

Att telefonbeställa en taxi i Paris har sina sidor. Och att få tag i en på gatan kan vara knivigt om det är dåligt väder. Det kan helt enkelt ta hur lång tid som helst innan man får en bil.

Men nu för tiden dyker det upp appar för våra smartphones för att göra det lättare att få tag i en taxi. Ofta är dessa appar smartare och mer effektiva än de vanliga taxiväxlarna.

Detta betraktar de taxibolag och taxichaufförer som håller sig till den gamla vanliga lunken som ojuste konkurrens... Naturligtvis.

Så de franska myndigheterna har reglerat verksamheten. Det appbaserade taxiföretaget Uber (som även kan tillhandahålla MC-taxi) förbjuds därför att plocka upp kunder innan det gått 15 minuter från det att beställningen mottagits.

Nej, jag skämtar inte. Det finns plötsligt ett snabbt och fungerande sätt att få tag i en bil i Paris. Och när bilen kommer – då måste du stå kvar på trottoaren och vänta tills det gått en kvart sedan du beställde den.

I rest my case.

6 kommentarer:

 1. Och i sthlm får de väl inte köra taxi för de inte använder sig av traditionell taxameter utan förlitar sig på GPS och skickar räkning digitalt.

  SvaraRadera
 2. Bastiat vrider sig i sin grav!

  Även i Stockholm stötte Uber på problem, förresten, även om det hela kändes lite rimligare där: http://www.dn.se/sthlm/lyxtaxibolag-i-uppror-mot-taxameterkrav/

  SvaraRadera
 3. Den korporativa fasciststaten förnekar sig inte en sekund. Rikemanssocialismen (funktionssocialismen) gör nya landvinningar för var dag som går.

  - moonpool

  SvaraRadera
 4. Frankrike är för övrigt ett land som har prisreglering på böcker. För att de inte skall bli för billiga...

  SvaraRadera
 5. Tja, grodätarna upphör aldrig att förvåna...

  SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, roliga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.