2014-02-17

EU-valet: Junilistan går in i matchen


Så är då även Junilistan på banan igen – inför EU-valet i maj.

De har tre primära vallöften: Nej till euron. Nytt EU-avtal med folkomröstning. Folkomröstningar innan mer makt flyttas till Bryssel.

Om man jämför med Piratpartiet är det ingen större skillnad i dessa frågor: Piratpartiet säger nej till euron. Piratpartiet vill gå längre och inte bara ha ett nytt EU-avtal, utan ett helt nytt och mer demokratiskt EU-fördrag med tillhörande folkomröstning. Piratpartiet vill stärka subsidiariteten och har inget emot folkomröstningar.

Junilistan nämner inget om övervakning och integritet i sin presentation på DN Debatt i dag. Men det kompenserar de genom att sätta hjältinnan från FRA-omröstningen i riksdagen 2008, Camilla Lindberg, på andra plats på sin lista. Vilket ger en fingervisning om att de även kommer att vara på den bollen.

Det uppenbara problemet är att det nu blir trångt på banan. Om detta leder till en splittring av rösterna kan det landa i att varken Junilistan eller Piratpartiet blir representerat i Europaparlamentet efter valet. Vilket vore tråkigt.

Det är lite synd att (pp) aldrig plockade upp idén om en bredare EU-lista – med några kandidater som i praktiken är pirater, fast från andra partier och nätverk. Då hade förutsättningarna för Junilistan att ställa upp varit annorlunda. Och i vilket fall hade det gjort (pp) betydligt starkare i den situation som nu har uppstått. Men det är som det är.

Välkomna in i matchen!

DN Debatt » | SvD » | Junilistan »

66 kommentarer:

 1. "EU vill stärka subsidiariteten och har inget emot folkomröstningar." misstänker du menar PP

  SvaraRadera
 2. Henrik tror du att bredningen av PP efter förra valet är delvis ansvarigt till att mindre personer vill rösta på det? Eller tror du att det handlar om att vi inte längre har FRA eller annat på agendan så att folk inte tänker på det.

  Personligen hade jag veljat rösta på PP men läste igenom all deras politik ordentligt och fann så många vänstervridningar på saker och ting som gör att jag idag är vilsen. Inte direkt intresserad att rösta på PP som det ser ut idag men kan inte se några intressanta alternativ.

  Bland många jag känner ses svenska PP idag som vänster vridet, hur känner du igen den bilden som faktist arbetar i PP?
  Ett alternativ jag kollat p.g.a att jag har dubbla medborgarskap med ett annat EU land och kikar på om dom har några kul partier till EU som jag skulle kunna rösta på.

  SvaraRadera
  Svar
  1. PP blivit vänstervridet?

   Det är vi fler som tycker. Såg en färsk opinionsmätning inför EU-valet där PP endast hade 1,3%. Ser inte bra ut för det utmärkta arbete som Christian Engström hittills har bedrivit där nere...

   Skämmes PP, nu har de förvirrade genus- och massinvandringsförespråkarna skrämt bort de flesta som röstade PP till EU förra valet. Grattis alltså! Ni pissade bort det som många kämpade för under FRA-debattens peak.

   SD går upp lite grand så egentligen borde jag vara glad kanske en del tycker. Men det är jag inte, PP har gjort skillnad i EU, ett bra arbete. Verkligen nöjd över min röst på PP förra Eu-valet. Frågan hur stor skillnad SD kommer att göra? Vi får väl se vad som händer nu när det verkar som PP åker ut och SD flyttar in...

   Tragiskt!

   Radera
  2. Du behöver inte rösta PP i riksdagsvalet - titta på EU-valet och se om de frågor som drivs där är i linje med dina åsikter.

   Är PP för vänster för din smak (känner många som tycker att PP är för höger för dem) så spelar inte det någon roll för EU-valet, som har en väldigt liberalistisk linje.

   Radera
  3. wertigon. Lite därför jag frågade Hax, för mycke av det som står i deras program kanske inte kan appliceras i EU utan är tänkt för riksdagen. Men om man inte gör skillnad på det och säger det så känns det som att risken är stor och många likt mig inte får någon rätsida på det och kanske avstår att rösta på PP även i EU-valet.

   Och att folk tycker PP är höger eller vänster är ju ganska klart, skulle blivigt problem vilket håll dom än breddade åt.

   Radera
  4. Kan dina vänner redogöra på vilket sätt de tycker PP blivit högervridet? Vilka frågor/punkter gäller det? Jag har redan nämnt ett par saker som gör att jag tycker det blivit vänstervridet.

   Radera
  5. Anonym, du kan ju gå in på http://euval2014.piratpartiet.se/valmanifest/ och läsa själv. Det är den plattform PP går till val på till EU. Håller du inte med om en eller flera punkter så är det upp till dig.

   Amnexis, ex. avkriminaliseringen av droger är liberal och därmed höger. Bevarandet av det öppna internet är ju konservativt, och konservativt är definitivt höger. Etc.

   Radera
  6. Vänsterpartiet vill också avkriminalisera droger... Kan du inte bara be dina vänner att peka ut styckena i partiprogrammet? De andra grejerna är väl PPs grundfrågor så då förstår jag inte alls vad vänsterfolk har att göra i PP?

   Radera
  7. wertigon:

   "konservativt är definitivt höger"

   Det beror på vad man vill konservera och jag vill påstå att konservatismen i Sverige har vänt och är numera vänster. Hela vänstern vill konservera den "svenska modellen" med högt skattetryck och stor offentlig sektor.

   /Johan

   Radera
 3. Anledningen till att Camilla Lindberg inte kan bli medlem i Piratpartiet är att hon är varm anhängare till upphovsrätt. Samma gäller nummer ett på Miljöpartiets EU-lista - Isabella Lövin.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vad bra, PP är också anhängare till upphovsrätten. Men den skall fungera på ett annorlunda sätt.

   Radera
  2. Piratpartiets hyckleri i upphovsrätten. Det straffas. Två promille i senaste valet. Och i opinionsundersökningarna 1,3 - 1,5 % (EU-valet) och osynlig i riksdagsvalet. Hyckare!

   Radera
  3. minata: Jag tycker du ska slå upp ordet "hycklare" innan du använder det.
   En otydlig och riktad opinionsundersökning är inget skäl för mig att ompröva en stabil och hårt prövad ideologi.

   Radera
  4. Nummer ett. Upphovsrätt är äganderätt. Där är Piratpartiet inte enig med Camilla och Isabella.. Ställ frågan till Camilla Lindberg. Ställ frågan till Isabella Lövin. När Piratpartiet säger som inlägget ovan att ni är för upphovsrätt då är ni HYCKLARE.

   Radera
  5. Upphovsrätt är självklart inte äganderätt. Har man inte fattat det är man inte ens på banan. Tvärtom är det inskränkningar i äganderätten.

   Radera
  6. Skitsnack! Upphovsrätt är äganderätt. Det är därför liberalen Camilla Lindberg inte kan tänkas finnas med på en Piratlista.

   Radera
  7. Upphovsrätt är inte äganderätt utan som bäst en inskränkning av densamma. Du kan inte äga det som inte går att ta på. För att citera Wikipedia:

   "Upphovsrätt över immateriella verk och patenträtt är inte att jämställa med äganderätt. Ett immateriellt verk kan inte ägas på samma sätt som materiella ting utan upphovsrätten innebär i stora drag kontroll över hur verket får reproduceras eller framföras."

   Piratpartiet anser att man som upphovsman har tre rättigheter.

   1. Rätten till skydd mot rovdrift
   2. Rätten till erkännande som upphovsman
   3. Rätten till upphovsmannens goda rykte

   Fildelning, som i stort sett alltid sker i ickekommersiellt syfte, påverkar ingen av dessa tre rättigheter och bör alltså tillåtas.

   Radera
  8. @minata
   Då vill jag veta om du anser att "äganderätten" som du ser den ska vara tidsbegränsad eller ej?!

   Radera
  9. Illegal fildelning är brottsligt. Läs upphovsrättslagen. Så tycker Camilla Lindberg. Så tycker vi socialdemokrater som har fullbordat Bodströmsamhället. I senaste valet fick Piratpartiet två promille. Två promille. TVÅ PROMILLE. Och så citrerar du Wikipedia! Piratpartiet där dumskallarna samlas. Två promille. Två promille. TVÅ PROMILLE.

   Radera
  10. Skapar jag en låt. Då äger jag låten. Äganderätt. Så enkelt är det. Jag har lagen på min sida. Två promille. Två promille. TVÅ PROMILLE.

   Radera
  11. @Minata
   Så upphovsrätten skall gälla för evigt. Inga mer gränser på 70 år om du får bestämma?
   Antar att det ska gälla patent också? Man äger det man har uppfunnit? Inga mer förnyelse av patent, har man uppfunnit något så äger man det för evigt.

   Radera
  12. Har du svårt att läsa. Skapar jag en låt äger jag den. Ända fram till min dödsdag. Jag kan testamentera bort royaltyn om jag så vill.

   Radera
  13. "Skapar jag en låt. Då äger jag låten."
   Nej.
   Du äger RÄTTEN till låten, inte själva låten.
   Därav "upphovsrätt" till skillnad mot "äganderätt"

   Hur svårt kan det vara?

   Radera
  14. @minata
   Du svarade inte på min fråga.
   Om äganderätt=upphovsrätt så får du bestämma dig. Är den tidsbegränsad eller ej. Kan "ägandet"av låten gå i arv i oändlighet eller inte? Eller är du för tidsbegränsat ägande generellt?

   Eller kan det vara så att det är olika saker?

   Radera
  15. Varför valde Camilla Lindberg Junilistan och inte Piratpartiet. Jo. Hon är inte en tjuv. Vi socialdemokrater anser att Piratpartiet är en kriminell organisation.

   Radera
  16. Upphovsrätt är äganderätt. Bara tre ord. Det borde du klara.

   Radera
  17. Åh, en socialdemokrat!

   Hur går det med islamisternas intåg i S? Vill de hugga av handen på fildelarna?

   Carina Hägg petades ju från valbar plats när hon avslöjade att S har ett långtgående samarbete med SverigeMuslimskaRåd (med rötter i Muslimska Brödraskapet som numer är förbjudet i Egypten), som gärna bjuder in förintelseförnekare som Yvonne Ridley. Hägg visade upp ett skriftligt avtal som skulle garantera att S kämpade för muslimska helgdagar, moskéer, böneutrop och halal i skolmaten bl.a...

   En röst på S är en röst på den aggressiva religionen islam intåg i det sekulära Sverige!

   Radera
  18. Denna tråd handlar om varför Camilla Lindberg valde Junilistan och inte Piratpartiet. Camilla Lindberg är liberal. I liberalismen är äganderätten viktig. Upphovsrätt är äganderätt. Därför säger Camilla Lindberg nej till Piratpartiet. @Amnexis får hålla dig till ämnet i denna tråd. Och HAX kan ju fråga Camilla själv. Ty Camilla är närvarande i kretsen kring HAX.

   Radera
  19. Kan ju vara intressant att veta om S kommer att kräva handen avhuggen på fildelare, enligt sharia.

   Upphovsrätten stod det inte heller något om i Henriks bloggpost...

   Radera
  20. Minata.

   1. Att viss fildelning är brottsligt är inget argument för att det bör fortsätta vara brottsligt. Om det är ditt enda argument så kan du sluta jaga din egen svans nu.

   2. Senaste valet fick PP ställde upp i fick vi 0.69 procentenheter. Det är faktiskt hela sju promille. Eller refererar du till kyrkovalet där vi inte ens ställde upp?

   Radera
  21. Varför Camilla Lindberg inte valde Piratpartiet var den att hon har en annan syn på upphovsrätt. De (HAX och Camilla) har gemensam syn på motståndet mot FRA och Datalagringsdirektivet. Lex The Pirate Bay, som du tolkar till sharia med avhuggen hand, röstades igenom av S (regeringsställning), V, M, FP, KD. Två partier, C och MP, röstade nej.

   Radera
  22. Landstingsvalet 2011 (extraval) i Västra Götalandsregionen fick Piratpartiet 2 promille trots valkampanj. I Örebro lämnade Piratpartiet Walk Over.

   Radera
  23. Var skrev jag nåt om Pirate Bay?

   Upprepar frågan: Kommer S att införa handhuggning av dömda fildelare nu när de börjat samarbeta med extrema företrädare av islam?

   Deras (SMR) motsvarigheter i Egypten är förbjudna.
   I Sverige skriver socialdemokratin kontrakt med dem om långtgående islamisering av det sekulära samhället.

   Under tiden surfar S-minata runt och orerar om upphovsrätt på PP-bloggar. Man kan sopa mycket under mattan....men allt går inte in där...

   Radera
  24. Denna tråd handlar om Junilistan. Och jag pekar på skillnaden mellan HAX och Camilla Lindberg i synen på upphovsrätt. När det gäller socialdemokratin och upphovsrätten lagstiftade socialdemokraterna i regeringsställning Lex The Pirate Bay. I Opposition IPRED-lagen och Povel Ramel-direktivet. Alltså. Socialdemokraterna på samma sida som Alliansregeringen. Där vi socialdemokrater inte är ense med Camilla Lindberg är Datalagringsdirektivet, utökninga av FRA-shopen samt Polismetodutredningen blir lag. Eller som vi socialdemokrater säger. Så står det skrivet. Bodströmsamhället är fullbordat. Minata 19:30.

   Radera
  25. wertigon:

   "Du kan inte äga det som inte går att ta på."

   Det har Pp kört med länge i ett försök att vitmåla tjuveriet.
   Det ligger ingen sedelbunt med mitt namn på hos min bank och som motsvarar mitt kontosaldo.
   Men jag är övertygad om att du skulle bli fullkomligt skogstokig om banken börjar "saldo-dela" din egendom, du vet den där siffran du ser när du loggat in hos din nätbank och som du inte kan ta på.

   Men det här är omöjligt att diskutera med en Pp'are. Det är ungefär som att dryfta solidaritet med en socialist. Socialisten begriper inte att solidaritet är en aktiv och personlig handling och inte att jämställa med att en stat lägger vantarna på dina likvida medel.

   /Johan

   Radera
  26. Johan, så länge du envisas med att kopiering är stöld så är det omöjligt att ens debattera. Vi pirater har sedan länge konstaterat att, nej, kopiering är inte stöld. Skall du fortsätta envisas med detta falsarium så tänker jag börja kalla dig för digital våldtäktsman.

   Meanwhile, återigen - internet har gjort kopian irrelevant. Upphovsmannen har:

   - Rätt till skydd mot rovdrift
   - Rätt till sitt goda rykte
   - Rätt till erkännande som upphovsman

   På vilket sätt bryter fildelning i ickekommersiellt syfte mot dessa rättigheter?

   Radera
  27. Det är det jag menar att det här inte går att diskutera med Pp. Det slutar alltid med tillmälen och "våldtäktsman" var väl inledningen på ett kommande haveri?

   Men Pp'are är inte dummare än andra, de förstår rent generellt det här med att det inte går att konkurrera med gratisalternativ. Lika fullt blir det en dikeskörning när det kommer till immateriella produkter.

   Detta om detta, vi kommer inte komma längre så jag slutar här.

   Däremot vore det intressant om Junilistan och Pp kunde finna samarbetsmöjligheter och fånga upp alla som ogillar övervakningssamhället.

   /Johan

   Radera
  28. minata:

   Vad ni sossar har gjort redan vet jag. Frågan var hur det blir i framtiden? Kommer handen att huggas av fildelare?

   Märker att du inte vill prata om islamiseringen av S, det skulle inte jag heller göra om jag vore S-företrädare.

   Tänkte mig som så att nu när vi har en socialdemokrat här kanske han kunde reda upp förhållandet mellan S och SMR?

   Du är ju inte är för någon saklig debatt i alla fall, du vill ju bara bråka lite och hälla salt på PPs sår - Ja då får du lite salt tillbaka i Socialdemokratins vidöppna och infekterade islamist-sår. Varsågod.

   Eftersom du inte bemöter mina påståenden sakligt utan bara vill glida undan så berättar det rätt mycket om S i dagsläget.

   Karma is a bitch.

   Radera
  29. Johan, det är ju självklart att du inte hamnar på god fot för ett debattunderlag om du börjar med att kalla dina meningsmotståndare för snyltande tjuvar? :)

   Men om du ska envisas med att kalla mig snyltande tjuv så envisas jag med digital våldtäktsman. Så det så!

   Radera
  30. Upphovsrätt är inte ägande rätt. Det är fyra ord. Hur svårt kan det vara att förstå?

   Radera
  31. @minata
   Jag kollade senaste inlägget ("Union Maid") på din blogg, och det ser för en lekman ut som om du begår upphovsrättsbrott på den (Billy Bragg lever och det är bara 47 år sedan Woody Guthrie dog). Hur ställer du dig till det?

   http://blogg.s-info.nu/page/blogg.asp?id=1863

   /J

   Radera
  32. Det är Camilla Lindberg som är varm anhängare till upphovsrätt. Därför har hon valt Junilistan och inte Piratpartiet. Jag tror på Fair Use.

   Radera
  33. Ja, hon ville väl inte välja S som har skrivit kontrakt med Muslimska Brödraskapet om ökad islamisering av Sverige.

   Det står nu klart vilka internationella celebriteter som arrangörerna för de Muslimska familjedagarna har bjudit in att gästföreläsa på Stockholmsmässan i april. Bland dessa återfinns precis som tidigare år islamiskt skriftlärde som predikar dödsstraff för homosexuella, förordar stening av otrogna kvinnor och sanktionerar självmordsbombningar mot judar.

   Konferensen anordnas av Sveriges tre största muslimska organisationer: Islamiska Förbundet i Sverige, studieförbundet Ibn Rushd samt Sveriges unga muslimer (som också sammarbetar med S). Evenemanget brukar vara välbesökt, många tusen “svenska” muslimer besöker det varje år.

   En av de notabla gästerna är Sheikh Mohammad Rateb Al-Nabulsi. Så här sa han i april 2011 i den Hamas-kontrollerade tv-kanalen Al-Aqsa i Gaza om att göra processen kort med homosexuella:

   "Homosexualitet involverar en smutsig plats, och genererar ingen avkomma. Homosexualitet leder till undergången för den homosexuelle. Det är därför, bröder, som homosexualitet straffas med döden."

   Du som är S-broderskapare borde ju sitta på information om detta Tommy?

   Tror du väljarna är lika ointresserade som du av att prata om detta?

   Radera
  34. Amnexis, du kan ju börja med att peka finger på ditt älskade sverigedemokraterna... :D

   Radera
  35. minata, upphovsrätt är en inskränkning i äganderätten! Det är därför du kan stoppa mig från att göra en kopia av min köpta CD som jag har äganderätten till och sälja eftersom det bryter din upphovsrätt, dvs upphovsrätten inskränker min äganderätt!
   Sluta nu att bete dig som en treåring du skrämmer bort väljare från S med ditt beteende!

   Radera
  36. Socialdemokraterna ligger på 30%-33%. Piratpartiet på1,3%-1,5% i Eu-val och osynliga i riksdagsval. Senaste valet: två promille. Två promille. TVÅ PROMILLE.

   Radera
  37. Mitt älskade? Skärp dig nu Pelle!

   Sen är det väl så att av misstag rösta för något är lite mindre illa än att medvetet rösta för islamiseringen av Sverige som de nu gjort i S...

   SD skulle inte funnits om de övriga partierna skött sig och inte förvandlat Sverige till en soptipp för mänskligt avskräde från hela Europa. Att protestera mot SD är att protestera mot det egna partiets politik, då det är den som lett fram till SDs tilltagande existens.

   Det gäller att inte ha IQ-fiskmås. Tänka igenom läget i Sverige ett par ggr extra, utan de mentala skygglapparna som staten indoktrinerat oss med sedan barnsben, så ska du se att du kommer in i matchen.

   Tommy Rådberg, vi har redan hört nu att din pappa har större penis än Pelles Wertigons pappa. När ska du svara på frågorna om islamisterna i S?

   http://www.expressen.se/nyheter/beviset-s-lovar-att-samarbeta-med-smr/

   http://www.hoglandsnytt.se/carina-hagg-s-visar-upp-brevet/

   Radera
  38. Det är sant att inom Sociacialdemokrater för Tro och Solidaritet finns det plats för alla utövare av en tro, inte bara kristna. Det är sant.

   Radera
  39. En fråga minata, hur mycket skit äter du? Eftersom du anser att de som är fler har rätt så måste du göra som en biljon flugor och äta skit!

   Radera
  40. Amnexis, nu finns det ju ett stort hål i din logik, nämligen, skall vi ha religionsfrihet eller inte?

   Religionsfrihet har vissa gränser. Det är sant. Om det står i din religion att man måste offra en jungfru en gång om året skulle detta inte tillåtas, av förklarliga skäl.

   Men är det ett giltigt skäl att muslimer inte får utöva sin religion för att "det får er att känna er otrygga"? För att en moske med tillhörande minaret byggs, en byggnad som förvisso har ett säreget utseende men i övrigt inte gör någon förnäm? För att böneutrop görs en gång i veckan i fem minuter?

   Ska vi ha religionsfrihet för alla utom muslimer, är det det du menar?

   Radera
  41. Wertigon: Tala om det där för de kristna araber som demonstrerade mot böneutropen i Tumba. De vet vart det leder när du ger islam carte-blanche när det gäller religiösa krav och särregler. När hör man talas om Hinduer eller Buddister, som i parti och minut, högljutt endera kräver något eller känner sig kränkta av något?

   I många västländer är yttrandefriheten hotad av dessa radikala religiösa samfund och deras intolerans mot andra världsåskådningar. Islam är en fascistisk politisk ideologi förklädd till religion, och ska hållas under sträng uppsyn.

   Muslim kan du vara hemma inom hemmets fyra väggar. Religionsfrihet innebär också rätten att slippa bli pådyvlad delar av eller hela religioner. Det tycks många glömma bort idag. Muslimer bygger moskéer, minareter o.dyl. för att visa dominans. Precis som kyrkor. Om något kan vi förbjuda klockringning i kristna kyrkor om det känns orättvist för muslimerna.

   I Märsta får vi nu se Sveriges första könssegregerade dagis invigas snart. (Ivrigt påhejat av svenska feminister märkligt nog.) Alltför att vara islam till lags.

   Muslimerna har inget skal skrev du tidigare när vi diskuterade detta. Jag menar att många muslimer har det (dagisexemplet ovan t.ex). Det finns mer än gott om imamer och andra tongivande figurer inom islam som spelar på folks rädsla för döden och som hela tiden predikar om att man som god muslim måste vittna om "profeten Mohammads storhet", leva som honom och saker som att " en muslim måste leva som Koranen dikterar annars är du ute ur islam och betecknas som "Murtadd". Vi hörde från Gävlemoskéns anhängare om att "Allah förlåter ingen mushrik". Och detta är ju ett jätteproblem då Koranen (till skillnad från Bibeln) betraktas som Guds ord och därmed felfri och höjd över all kritik.
   Mohammad var en dålig person och Koranen är en bok full med uppmaningar till våld. Bibeln är i jämförelse rena hippie-manifestet + att den inte betraktas som Guds ord. Prova föreslå en muslim en modernisering av Koranen likt den nya bibeln.

   Vi ser redan svårigheter för troende muslimer i det svenska arbetslivet; flertalet handskaknings- och slöj-fall, med starten i Trollhättan, har svept över landet senaste året. Krav reses även om att kvinnliga muslimska poliser ska få bära slöja till uniformen i arbetet. Detta kommer Tommy Rådbergs parti att jobba för.

   Det är ju helknäppt!

   Nu måste vi tillåta kippa, turban och durkslag (pastafarianismens huvudbonad) till polis-uniformen. Är det klokt verkligen? Ska inte poliser vara neutrala? Vad händer om en polis iförd kippa skulle närma sig Allahu Akbar-skrikande ungdomar i Husby? Hur kommer den muslimska kvinna som just blivit misshandlad av sin man, för att hon ifrågasatt slöjan, att reagera på att en kvinnlig polis i slöja dyker upp och tar upp hennes anmälan?

   Radera
  42. Amnexis, jag har redan sagt att uniform är uniform av en anledning. Jag säger inte emot just den biten.

   Att privata dagis öppnas som är könssegregerade är ingenting som staten kan kontrollera. Då ska vi väl förbjuda flick/pojkskolor också antar jag.

   Men de exempel du tar upp är i minoritet. Bara för att vissa väljer att ha det så betyder inte att alla kommer att ha det så.

   På vilket sätt anser du att könssegregerade dagis påverkar din förmåga att välja ett icke- könssegregerat dagis?

   På vilket sätt kan du inte välja att ignorera böneutrop i fem minuter?

   På vilket sätt tvingar muslimerna dig att bli muslim?

   Radera
  43. Först vill jag be om ursäkt då ett faktafel smugit sig in, det var inte ett dagis utan en fritidsgård det handlade om i Märsta.

   1. Om staten betalar för detta fritidsgård så är det statens "värdegrund" som gäller inte sant? Och nog verkar det hela finansierats med skattepengar:
   http://marsta.nu/News.aspx?articleId=12319

   2. Problemet igen är att det är svenska staten som betalar, och indirekt våra skattepengar. That's the problem.

   3. Jag tror det kommer påverka integrationen negativt då religiösa sagoböcker tillåts diktera villkor för umgänge mellan flickor och pojkar i Sverige år 2014.

   4. När Tumba moskén byggdes försäkrade man alla om att några böneutrop aldrig skulle komma på tal. Så vi har en utförsbacke här. När alla städer har böneutrop 5minuter så kan du lita på att kravet kommer höjas till 5min varje dag, sen 5min två ggr varje dag. Det är en oemotsäglig trend som kan ses överallt där man ger muslimer sär-rättigheter och ber om ursäkt varje gång en muslim känner sig religiöst kränkt.
   http://www.examiner.com/article/as-muslim-population-grows-what-can-happen-to-a-society

   5. På vilket sätt tvingar jag muslimer att resa till Sverige för att söka jobb man sedan inte vill ha då man måste ta kvinnor i hand? Och sen ha mage att kräva skadestånd från skattebetalarna? Kommunen kände sig i.a.f. tvingad att vara den känslige muslimen till lags och gav honom 30.000kr i skadestånd och gav den kvinnliga personalchefen en varning ! ! För att Annika Wadsö hade fräckheten att föreslå mannen borde söka ett annat jobb om han inte nöjde sig med möjligheten att tvätta sig mellan handskakningarna...
   http://www.svd.se/nyheter/inrikes/nekad-handskakning-hos-jo_8196810.svd

   Alla människor har rätt att vägra hälsa på vem de vill. Vi kan aldrig tvinga någon att hälsa på ett bestämt sätt eller på en bestämd person. Det betyder emellertid inte att vi har rätt att begära att våra val och handlingar alltid ska vara fria från konsekvenser.

   Och Till sist, en gång till då det inte verkar fastna:

   Religionsfriheten i Sverige påbjuder också att jag som icke religiös ska SLIPPA bli pådyvlad delar av eller hela religioner, varken i det offentliga rummet eller hemma hos mig. Muslim kan du vara hemma hos dig, jag bryr mig inte. Men dra inte upp skiten hela tiden i den offentliga debatten med alla medföljande krav och kränkningar.

   Radera
 4. Rätt så intressant parti Junilistan. Smalt kring EU politiken men helt rätt. Ja visst är det bra att Piratpartiet vill gå ett steg längre med EU frågorna och håller med dom kring allt som har med övervakning/integritet. Men kan aldrig rösta på partiet då jag är av en helt annan åsikt vad gäller upphovsrätten och patenträtten.

  Någon som vet om KLP ställer upp ?

  // Vilsen liberal EU-kritiker

  SvaraRadera
  Svar
  1. KLP är liberalernas version på nationalisternas SVP. Marginella extrempartier som aldrig lyfter över 1%, då de ter sig alltför dogmatiska/fanatiska för den breda allmänheten.

   Radera
  2. Men om man måster mellan att rösta blankt eller inte alls kan man lika gärna lägga sin röst på KLP om det är vad man vill. För det är mer än en blankröst som bara säger att allt är dåligt utan pekar också i den riktningen man vill att det ska gå.

   Radera
  3. måster = står ( vet inte vad som hände där )

   Radera
  4. Anonym: Det har du helt rätt i. Självfallet så lägger jag hellre på KLM då. Men mitt övervägande står mellan dom
   ( som jag aldrig har röstat på ) eller det minst dåliga borgerliga partiet som det brukar bli i valen eller minst dåliga partier överhuvudtaget som har en chans att komma in.

   Märkte att min förra kommentar hamnade fel förra gången.

   //Vilsen liberal EU-kritiker

   Radera
 5. Tja får ni inte stopp på Trobergskan så verkar detta inte som ett helt dåligt alternativ. Synd på Christian och Amelia som sliter som djur i Bryssel.

  SvaraRadera
 6. Amnexis: Det kan jag iofs hålla med om att det är allmänhetens uppfattning om partiet och det inte har någon realistisk chans att få många röster i den tid vi lever i. Men ovavsett det det så anser jag att partiet är klockrent både sakpolitiskt och ideologiskt för en liberal. Däremot betyder det inte att jag kommer rösta på dom då man också måste göra taktiska överväganden som att den jag lägger en röst på har den en chans att komma in ?

  Det jag undrade var om det ställer på i EU valet och på vilken plattform ?

  //Vilsen liberal EU-kritiker

  SvaraRadera
  Svar
  1. Om du inte såg det ovan, gå in på http://euval2014.piratpartiet.se/valmanifest/ för PPs valmanifest för EU-valet. Sedan funderar du på huruvida det är ett valmanifest du kan ställa dig bakom. Sedan röstar du, pirat eller inte, beroende på vad du tycker om manifestet.

   Tack för visat intresse! :)

   Radera
  2. Har läst manifestet. Gillade delar av det men vissa delar vill jag absolut inte ens veta av. Så pirat blir det nog inte, verkar ju inte heller så stor chans att partiet kommer in om man titta på opinionen. Men nu handlade det här väll ändå om Junilistan främst ?

   // Vilsen Liberal EU-kritiker

   Radera
  3. Junilistan är av samma skrot & korn och har ungefär samma värderingar som PP vad gäller EU, som HAX påpekar. De har dessutom - tyvärr - ännu mindre chans än PP att komma in, men allt kan ju naturligtvist hända.

   De EU-negativa är grymt besvikna på JL då de trots tre mandat inte verkade ha gjort speciellt mycket i parlamentet, till skillnad från PP som har utfört massor och som faktiskt har kontakterna för att lyckas förändra ännu mer i år. Allt hänger på väljarnas stöd. :)

   Men, jag önskar dig lycka till i att hitta ett parti som passar dig, den enda bortkastade rösten är den oanvända rösten!

   Radera
 7. Den som vill veta vad Camilla Lindberg hamnar i frågan om fildelning kan gå in på denna fil. Observera Alexander Bards ord. Alexander Bard nämner Camilla Lindberg Ty denna tråd handlar om varför Camilla Lindberg valde Junilstan och inte Piratpartiet. Hon försvarar IPRED! Jag är bara budbäraren.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Bär då bud till oss om hur stort inflytande S kommer ge Muslimska Brödraskapets företrädare om Lövén blir statsminister!??!

   Kommer muslimska poliskvinnor att få bära hijab i tjänsten i Socialdemokratins nya Sverige? Kommer då även durkslag, pastafarianismens huvudbonad, att tillåtas?

   Jag är bara frågeställaren.

   Radera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, roliga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.

Om du skriver anonymt, använd ändå något slags signatur - så att det går att hålla isär kommentarerna vid repliker.