2014-04-10

EU: Piratpartiet twittrar mest


I dag kom en rapport om politikernas aktivitet på Twitter, från kommunikationsbolaget Springtime och mediebevakningsföretaget Notified. "Nyheten" var att se rödgröna twittrar mer än allianspartierna. [Aftonbladet»]

Trots att en stor del av rapporten handlade om EU-valet utelämnar den helt Piratpartiet, dess två ledamöter i Europaparlamentet och dess EU-kandidater. Däremot får (SD) vara med, som vanligt.

Detta fick Göran Widham på bloggen Sagor från livbåten att plocka fram lite aktuella siffror. Och tänka sig Piratpartiet har överlägset flest följare i sociala media. [Länk»]

Dessutom håller vi på att ta fram en rapport om vad Piratpartiet uträttat i Europaparlamentet. I den ingår bland annat aktivitet på sociala media.

Förutom att Piratpartiets två ledamöter är mycket aktiva på sina bloggar (på flera språk) så twittrar de mer än andra ledamöter och har fler följare på Twitter. Här är två diagram ur rapporten (som släpps nästa vecka):(Klicka på bilderna för större variant.)

3 kommentarer:

 1. Var det inte i denna grafik som man hade tagit bort sverigesdemokraterna för att att de var störst?

  SvaraRadera
 2. Vän av ordning klistrar här in datan från innan SD plockades bort.

  Partiernas anhängare i sociala medier
  Parti Antal anhängare*
  SD 90 200
  S 86 800
  V 45 500
  MP 57 400
  M 51 300
  FP 23 800
  C 23 000
  KD 18 000
  Källa: Springtime och Notified.

  * Uträkningen är baserad på en sammanslagning av antalet följare på Twitter, Facebook, Instagram och Youtube. Den totala andelen faktiska personer som följer partierna i sociala medier kan därför antas vara lägre än vad som redovisas i denna rapport då det är möjligt för en person att följa partierna i flera sociala medier.

  Fast här verkar ju piratpartiet sakas istället. Hur svårt ska det vara att få fram alla siffror hrla vägen utan censur???

  SvaraRadera
 3. Fråga: är värdena verkligen per parti? D.v.s. två piratpartister jämförs med >2 socialdemokrater/moderater?

  Om det är så är ju siffrorna ännu mer löjliga för gammelpartierna.

  SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.